TORNAR

L’Ajuntament d’Igualada està fent accions de manteniment al complex esportiu de Les Comes

S’han substituït canals del sostre per eliminar les goteres del pavelló d’hoquei i s’han canviat les bombes de la piscina

esports
Divendres, 29 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament d’Igualada està executant aquestes setmanes diferents accions de manteniment i millora a les instal·lacions esportives municipals de Les Comes, aprofitant les vacances d’estiu i la pausa de les competicions esportives.

D’una banda s’ha dut a terme la substitució de les dues canals centrals d’evacuació d’aigua al sostre del pavelló d’hoquei. Aquesta estructura, construïda l’any 1987, havia presentat darrerament problemes importants de goteres, que en ocasions havien perjudicat greument la pràctica esportiva habitual en la instal·lació. Amb un cost de 40.000 euros, s’han substituït canals i claraboies, eliminant les filtracions d’aigua i dotant el pavelló de molta més llum natural, un fet que alhora facilita l’estalvi en el consum d’energia durant les hores de dia.

L’any 2013 ja es va substituir una primera canal, amb un cost de 12.000 euros. Encara restarà canviar una quarta i última que, en aquest cas, queda fora de la pista i, per tant, s’ha considerat menys urgent. La previsió, però, és substituir-la en properes actuacions que també contemplen accions similars al sostre del pavelló contigu de bàsquet.

Noves millores a la piscina i la instal·lació d’aigua

Les bombes de la piscina coberta dataven també de l’any 1987. Aquest mes d’agost s’ha procedit a la seva substitució per unes de noves. Es tracta de dues bombes autoaspirants per a la filtració de la piscina que, amb un cost de 7.500 euros, fan més eficient el subministrament d’aigua i, per tant, contribueixen també a l’estalvi energètic.

A banda, des d’aquest mes d’agost es duen a terme els primers treballs de substitució de la fontaneria original de tot el complex. Amb un cost total de 230.000 euros l’Ajuntament canviarà en quatre anys tota la instal·lació d’aigua, incloent lavabos, vestidors i dutxes. Aquest any, en la primera fase, es destinen 84.000 euros a la millora del dipòsit d’origen, el canvi de totes les canonades de l’edifici principal i la substitució de tota la instal·lació fins a cada punt de consum de l’edifici de les pistes polivalents cobertes de la part superior del complex.

Durant els darrers tres anys, el govern municipal ha executat importants accions de manteniment a les instal·lacions esportives municipals. S’ha substituït íntegrament la coberta de la piscina, eliminant la filtració d’aigua des del sostre; se n’ha millorat el sistema de depuració amb una màquina d’ultraviolats que redueix la quantitat de clor; s’està actuant també gradualment per eliminar les goteres als pavellons i s’ha completat la millora dels vestidors dels camps de futbol secundaris. Aquestes accions s’estan duent a terme amb fons del propi Ajuntament i amb el suport d’Administracions com la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i d’altres entitats, com l’Obra Social “la Caixa”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.