TORNAR

El nou vial per a vianants a la carretera de les Maioles estarà acabat a l'octubre

Les obres, que s’emmarquen en el projecte d’Anella Verda, permetran l’accés segur fins a la zona de les Guixeres

Dijous, 28 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les obres de construcció d’un nou vial per a vianants a la carretera de les Maioles, que aquest estiu està executant la Diputació de Barcelona a Igualada, avancen segons els terminis previstos. Van arrencar el passat mes de juliol i tenen prevista la finalització el proper mes d’octubre.

Les obres van arrencar el juliol i es preveu que finalitzin a l'octubre.

Així quedarà el vial de la carretera de les Maioles.

L’actuació, que té un pressupost aproximat de 242.000 euros contempla la implantació d’un espai per al trànsit de persones al lateral de la carretera BV-1031, entre la zona residencial del carrer del Doctor Botet Pallarès i el camí de les Guixeres. Al llarg de 400 metres aquest nou vial, de dos metres d’amplada, comptarà amb una barana protectora de fusta i acer a la part interior per separar persones i vehicles, i una barana metàl·lica a la seva part exterior. A sota del nou pas, per a consolidar-lo, ha calgut construir nous murs de contenció.

L’obra contempla en tot moment una cuidada integració en el paisatge amb, entre altres, l’hidrosembra de nova vegetació als talussos. L’acció augmentarà notablement la seguretat dels vianants en un tram que habitualment les persones ja recorren a peu en l’actualitat. Com explica el tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs, suposarà “un nou espai per als ciutadans, un mirador privilegiat de la ciutat i un lloc atractiu on practicar activitat física a l’aire lliure”. També s’aprofita, en el marc d’aquesta acció, per adequar la canalització d’aigües a l’altra banda de la calçada.

En aquest vídeo podeu veure com quedarà el nou vial per a vianants:

Una part important de la futura Anella Verda

Aquesta obra s’emmarca en el projecte d’Anella Verda d’Igualada, un conjunt de tres subanelles de diferents distàncies i dificultats que el govern municipal té previst enllestir l’any 2016 i que permetran recórrer de manera segura la ciutat a peu o amb bicicleta. Els traçats estaran senyalitzats, assegurats i adaptats per al lleure i la pràctica de l’activitat física.

L’Anella Fluvial tindrà un recorregut de 6,3 quilòmetres i un traçat circular passant pel Parc Fluvial del riu Anoia, el Rec i el Passeig Verdaguer. Serà de dificultat baixa i es podrà recórrer a peu en una hora i mitja i amb bicicleta en uns 35 minuts, aproximadament. L’Anella Central tindrà 8,8 quilòmetres i proposarà un recorregut que unirà el passeig Verdaguer i l’Avinguda de Catalunya. Aquest nou vial de les Maioles formarà part de la tercera anella, la superior, la més llarga i la que presentarà una major dificultat: 13,1 quilòmetres, passant per l’Avinguda de Catalunya i pujant fins la zona de Les Comes i les Guixeres.

Aquest 2014 l’Ajuntament preveu adequar l’anella inferior, la Fluvial, que és la que ja té més trams existents i que requerirà una intervenció menor. Amb un pressupost de 100.000 euros, s’hi posaran elements de seguretat i senyalització, s’hi afegiran tres zones de descans al Rec, a l’Avinguda Gaudí i a la piscina del Recasens, i es tancarà l’anella al seu vessant Est, arranjant un nou camí que enllaci des del Tanatori al Passeig Verdaguer, seguint el torrent d’Òdena en sentit ascendent. Les altres dues subanelles es preveuen per als anys 2015 i 2016.


6 Comentaris

p

pageset

28 d'agost 2014.20:48h

Respondre

A veure sí els súper power mega bikers & runners, fan un aplec i ajuden a condicionar els camins. No us penseu que ho fa l’Ajuntament. L’Ajuntament en manté alguns de principals i molt de tant... Llegir més en quant...

Sols es tracta d’aconseguir-se desbrossadores i emplenar els clots amb les herbes. Després una bona costellada i apa a descansar.

j

josepm ramonjoan

igd

28 d'agost 2014.16:37h

Respondre

Li auguro el mateix èxit que ha tingut el vial cap a Sta Maria del Camí. Cap en absolut. Els bikers I els runers preferim camins. No llenceu doncs els diners. Millor coordineu amb els ajuntaments... Llegir més de la Comarca la millora de camins I senyalitzacions. Gràcies

G

Gil

Igualada

28 d'agost 2014.14:52h

Respondre

Genial, ja tinc ganes q l’acabin x anari a córrer.

D

De la zona

28 d'agost 2014.11:04h

Respondre

Sobretot, siusplau, poseu-hi moooooltes papereres per la brossa.

Aquests anys que està en boga voltar pels camins de les Maioles, la brutícia ha aumentat un 200%, això sí, bruticia de categoria:... Llegir més llaunes de begudes isotóniques, embolcalls de barretes energètiques, ampolles de plàstic, etc etc.

Molt sa això de caminar i fer esport, molt sa, diu el bosc.

J

Joanma

=ada

28 d'agost 2014.10:54h

Respondre

Les fustes a l’aire lliure si no reben un tractament especial duren molt poc.

E

Eduard

Igualada

28 d'agost 2014.08:49h

Respondre

He visualitzat el video de presentació i crec seeria interessant d’ampliar en 2 ó 3 punts el recorregut (només he vist un al final) per crear una mena de balconada amb bancs per seure,... Llegir més papereres, una font Estarà il.luminat el recorregut, o algun tram, d’alguna forma ? Per bicis, convendria senyalitzar els 2 sentits, i la connexió amb la trama urbana.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.