TORNAR

L'Ajuntament i La Coll@nada destaquen una "participació massiva" als actes de la Festa Major

El regidor de Cultura creu que el model de "ciutat amable" permet acollir grans esdeveniments amb èxit a Igualada

cultura
Dimarts, 26 agost 2014. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Festa Major 2014 ha sorprès tant l'Ajuntament com La Coll@nada per l'espectacular rebuda dels ciutadans. Els "clàssics" com el pregó, el piromusical, l'exhibició castellera o la revetlla de les places van batre rècords d'assistència, però també van tenir molt bona acollida les novetats com l'Igualadí de Ferro o la Baixada d'Andròmines que proposava La Coll@nada. Tampoc la pluja de divendres va arribar a aigualir una festa que, segons el regidor Josep Miserachs, compta amb  un "model consolidat". 

El regidor de Promoció Cultural Josep Miserachs es mostra "immensament satisfet i molt content" per com ha anat la Festa Major 2014. Sobretot, Miserachs destaca "una gran participació de la gent, molt bona resposta a totes les propostes, i civisme dels ciutadans".

"Hem arribat a un model que a la ciutat li agrada, funciona molt bé i està consolidat", destaca el regidor. Pel que fa a l'assistència, Miserachs apunta que "els igualadins han omplert tots els actes, i de forma molt massiva", destacant actes com els castells, el pregó o la revetlla de les places. En aquest sentit, el responsable de Promoció Cultural vol deixar constància que la Festa Major també ha atret moltes persones d'arreu de l'Anoia i de fora de la comarca.

El model de "ciutat amable" contribueix a l'èxit de la Festa Major

Miserachs també destaca que "s'ha demostrat que el model de zones de vianants que vol fer d'Igualada una 'ciutat amable', agrada, funciona i és perfecte per tenir una ciutat on fer-hi esdeveniments com el Fine Art, l'European Balloon Festival, l'Urban Running o la mateixa Festa Major".

Pel que fa als aspectes que es podrien millorar, el regidor creu que cal seguir treballant per polir el model de la cercavila tradicional i la processó de Sant Bartomeu, amb alguns "retocs al recorregut". També comenta que "alguns actes s'han solapat, encara que no és fàcil encabir 125 propostes". A més, Miserachs creu que cal fer una reflexió sobre l'espai de les barraques, ja que s'hi concentra una gran quantitat de persones.

Pel que fa a la baralla que es va produir a la plaça de l'Ajuntament el dilluns, Miserachs admet que és "un punt negre" en el conjunt del civisme que s'ha viscut aquests dies, i subratlla que "no és un tema vinculat a la Festa Major". També recalca que el consistori rebutja rotundament aquests actes excepcionals de violència.

En darrer lloc, el regidor expressa unes paraules d'agraïment a "tothom que fa possible la festa, des dels treballadors de l'Ajuntament com als elements externs com empreses, entitats, voluntaris i persones anònimes".

La Coll@nada supera amb nota el relleu generacional de les colles

A l'espera de fer una valoració conjunta i oficial, Pau Duran ha destacat en nom del col·lectiu de La Coll@anada la participació en tots els actes, que ha estat massiva. I és que "tots els actes han augmentat en públic i participants", assegura. Sobretot, des de La Coll@nada destaquen l'èxit de les novetats, com l'Igualadí de Ferro o la Baixada d'Andròmines.

"Teníem una mica de preocupació perquè aquest any hi havia un relleu generacional de les colles en l'organització d'activitats. Per exemple el Ghetto deixava d'organitzar els Jocs Bèsties i la Quadrilla deixava el Cercanit", apunta Duran. Finalment aquest traspàs s'ha superat amb èxit. Una altra de les preocupacions de La Coll@nada era que els actes se solapaven amb altres propostes d'èxit de la Festa Major, però finalment això no ha tingut efectes negatius en la participació. "El fet que els Jocs Bèsties es traslladessin de diumenge a dimarts, per exemple, ha fet que augmentés la participació local, així com altres anys comptàvem amb les colles castelleres d'altres municipis", comenta.

"Participació massiva" als actes de La Coll@nada

Fent un repàs a algunes de les nombroses propostes de La Coll@nada, cal dir que una de les novetats com la Baixada d'Andròmines "va anar molt bé malgrat la pluja, i va comptar amb moltes persones participant i també molt bona acollida de públic". També va destacar l'Operació Cigró, que va batre un record d'actuacions, "amb una qualitat sorprenent i un públic molt entregat", destaca Duran. Una altra mostra de l'èxit és que es van vendre més de 800 tiquets del Cercanit.

L'única activitat que es va veure afectada va ser el Tasta'l Rec, que va enganxar l'aiguat del divendres. Es va aplaçar l'activitat una hora, i aquell dia "va caure una mica la participació a les barraques, ja que amb la pluja la gent es tira enrere, però tampoc podem dir que va ser un desastre".

D'aquí a quinze dies el col·lectiu celebrarà una assemblea de valoració dels actes. En aquest sentit, Duran comenta que "potser cal millorar algun acte, sobretot en qüestions d'organització, però d'entrada no ens plantegem suprimir-ne cap".

Sis mil enganxines contra la xenofòbia

D'altra banda, com a membre actiu de la campanya "Tots i totes som la Festa! Totes i tots som Igualada" d'Unitat contra el Feixisme, Duran celebra que "ha funcionat molt bé i estem molt contents". Els dies de Festa Major es van repartir unes sis mil adhesius amb aquest lema i "tant la pancarta com les enganxines va ser molt presents als actes".


2 Comentaris

A

Alberto

Igualada

27 d'agost 2014.11:58h

Respondre

Sóc Igualadí i aquesta festa major no és la meva. Estic fart d’actes polititzats i amb banderes que no ens representen a tots. Des del pregó fins el final de la festa, la majoria d’actes... Llegir més estan polititzats i s’aprofiten per difondre els ideals d’una part dels catalans.

És la festa d’alguns. Potser dels que són més, però no és la festa de tots.

I no parlem del tema de les barraques ... Uf !!

Per altra part, he quedat atònit amb la permisivitat que des de l’ajuntament, la policia municipal i una part dels igualadins es té amb els tot manta. Jo tinc negoci i aquestes persones venen productes que fan la competència ( desleial ? ) als que venc jo. Han pagat els seus impostos com jo per poder vendre ?? Estem segurs que els seus productes no són falsificacions ?? Paguen els seus autònoms per poder treballar com faig jo ?? Tenen fulls de reclamació com els que m’obliguen a tenir a mi ?? L’únic que és ven cert és que han estat tots els dies de la festa major, com a mínim a la zona de les atraccions, i ningú ha fet res. Ara, això si, deixa el cotxe mal aparcat 5 minuts i veuràs què passa.

J

Joan Puig

27 d'agost 2014.07:00h

Respondre

I la qualitat? I la contaminacio acustica absurda per insoportable?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.