TORNAR
PUBLICITAT

El Teatre de l'Aurora prorroga La butaca per l'èxit de públic

L'actor igualadí Joan Valentí interpreta el paper d'un mosso d'escuadra que viatja fins al 1714

cultura
Dijous, 28 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Teatre de l'Aurora es va omplir aquesta passada festa major d'Igualada, amb les diverses funcions de la comèdia La butaca, de la companyia T-Atraco Teatre, formada per l'actor igualadí Joan Valentí i Robert Gobern. Degut a aquest èxit de públic, la sala independent igualadina ha decidit prorrogar les funcions de La butaca per aquest proper cap de setmana. Tots els espectadors que no va poder veure aquesta divertida comèdia ho podran fer aquest dissabte 30 a les 22h. i el diumenge 31 d’agost a les 19h. La butaca és una irreverent, transgressora i divertida obra sobre el 1714 i la independència de Catalunya.

Joan Valentí i Robert Gobern

L'actor igualadí Joan Valentí es posa a la pell d'un mosso d'esquadra del cos de seguretat del Palau de la Generalitat que viatja, de manera accidental, tres-cents anys enrere en la història del nostre país. El mosso es trobarà cara amb el mateix rei Carles II de Castella i que seria testimoni de la signatura del seu testament que nomenaria Felip V hereu de la corona, de la guerra de Successió, del fatídic setge de Barcelona i dels fets del 1714. Els camins del mosso i de Rafael Casanova es creuaran i el policia es posarà a les seves ordres.

Els espectadors acompanyaran al jove mosso per aquest capítol trascendental de la història de Catalunya dels qual enguany en commemorem el tricentenari. També viatjaran per la Barcelona del vuit-cents, oberta al món i cosmopolita com l'actual, pels seus costums, pels seus carrerons del Born, pels seus oficis... També viatjaran al futur, a la Catalunya del 2014, per veure amb un final sorprenent (que no desvetllarem) com acabarà tot plegat...

Joan Valentí explica que “amb el Robert Gobern tornen a l'escenari per explicar els fets que van succeir fa 300 anys i per parlar dels nostres referents, com la Diada, Rafael de Casanova, els Segadors, etc. però, tot i el rigor històric (vam realitzar un treball documental previ i d'assessorament científic) volem treure el tel solemne, seriós i pompós de la història donant-li un to irreverent i d'humor”.

Funcions i venda d’entrades

Les noves representacions de La butaca es podran veure al Teatre de l’Aurora el dissabte 30 (22h) i el diumenge 31 (19h). Les entrades (15€ i 12€ amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet a la web del teatre i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament el dimecres 27, dijous 28 d'agost i divendres 29 d’agost, de 10h a 13h. Més informació a www.teatreaurora.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.