TORNAR

Arriba un dissabte ple d'activitat, amb plats forts com la Cercavila Tradicional o el concert de DeudeVeu

El compositor igualadí Pol Requesens estrenarà un magnificat en les recuperades Vespres Cantades en honor al patró de la ciutat, i el CF Igualada Femení s'enfrontarà al FC Barcelona

cultura
Dissabte, 23 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A l'extensíssima oferta d'activitats d'aquest dissabte de Festa Major hi destaquen actes com la Cercavila Tradicional, el concert de la coral DeudeVeu a Cal Font i la recuperació de les Vespres Cantades en honor a Sant Bartomeu a l'església de Santa Maria-amb l'estrena d'un magnificat compost per l'igualadí Pol Requesens. A més dels actes proposats per La Coll@nada com el Fes-Ta el Dinar o el Cercanit, que preveuen batre rècords de participació, hi ha una àmplia oferta esportiva. Animaran les barraques els concerts de RumbAlBar i els igualadins JOKB.

La jornada festiva arrencarà a les 9.30 h a la plaça de l’Ajuntament amb el tradicional Esmorzar del Sant. A les 12.30 h, a la rambla de Sant Isidre, hi haurà Vermut Popular, Fes-Ta el Dinar i Concurs de Postres, a càrrec de La Coll@nada. Animeu-vos a fer el dinar al bell mig de la rambla, i recordeu portar la vostra taula i cadira.

A les 18.30 h començarà la Cercavila tradicional. Recorregut: c/ de Santa Maria, pl. Pius XII, c/ del Roser, pl. del Rei c/ de la Concepció, c/ de Sant Jordi, rbla. Gral. Vives, rbla. Sant Isidre, c/ de Garcia Fossas, pl. de la Creu, c/ de l’Argent i pl. Ajuntament. Exhibició dels diversos balls i grups de foc i imatgeria en arribar a la plaça. Seguidament serà el moment 'escoltar els Versots i Ball Parlat del Ball de Diables d'Igualada.

A les 19.15 h, a la parròquia de Santa Maria, es faran les Vespres Cantades en honor a Sant Bartomeu, amb l’estrena d’un magnificat de Pol Requesens, compositor igualadí. A les 20 h tindrà lloc la Missa Cantada en honor a Sant Bartomeu, escrita pel compositor igualadí Jordi Marcè i dirigida per Josep Miquel Mindan.

La festa començarà a les 21.30 h, a la plaça de Sant Miquel, amb el Sopar de Cercanit, amb botifarra i pa amb tomàquet. A les 22.30 h, començarà el Cercanit, l’espectacular correbars d’Igualada. Inscripcions a l’inici. Recorregut: plaça Sant Miquel, plaça Pius XII, c/ Custiol, rbla. Gral. Vives, pl. del Rei, c/ de Sant Jordi, pl. del Rei, c/ de la Concepció, c/ de Santa Anna, c/ de Sant Faust, c/ del Sol i c/ del Dr. Joan Mercader

Teatre

A les 20 h, al Teatre Municipal l’Ateneu, TEATRE: JOAN PERA presenta FER RIURE ÉS UN ART, amb motiu dels 50 anys de professi

A les 21 h, al Teatre de l’Aurora, TEATRE: “La Butaca (sobre el 1714... més o menys)” de T-Atraco Teatre.

Concerts

A les 23 h, a la plaça de Cal Font, CONCERT de DEUDEVEU, coral guanyadora de la primera edició del concurs Oh Happy Day de TV3.

A la 1 h, a la plaça de la Creu, NON STOP DE FESTA amb LA BANDA PUIG. Orquestra de versions amb un repertori que abasta tots els estils de música. Acte inclòs dins el Programa de millora del barri de Sant Agustí.

A la 1 h, a l’espai barraques, al carrer del Dr. Joan Mercader (davant del Museu de la Pell), EL REC BULL - Obertura de BARRAQUES. Activitat organitzada i gestionada per les entitats de barraques i el Departament de Joventut.

A la 1.30 h, a l’espai barraques, CONCERT - RUMB AL BAR. Un grup amb un segell propi a l’hora de plantejar els seus concerts que no té por d’arriscar i que gaudeix del que fa fins a l’últim centímetre de la seva pell.

A les 3 h, a l’espai barraques, CONCERT JoKB. Després d’aconseguir el premi del jurat popular al certamen de música jove d’Igualada, aquests joves igualadins arriben a l’escenari de barraques amb el seu pop rock català.

Esports

A les 10 h, al pavelló de les Comes, XXXV CAMPIONAT DE TENNIS DE TAULA - Trofeu de Festa Major per a majors de 40 anys. Gratuït i obert a tothom. .

A les 10 h, a la plaça de Cal Font, I - BLOC COMPETICIÓ OBERTA D’ESCALADA. De 10 a 13 h nens i nenes, de 16 a 21.30 h adults.

A les 10.30 h, a l’Ateneu Igualadí, CAMPIONAT DE PARTIDES RÀPIDES D’ESCACS Inscripcions fins al dijous 21 a les 14.00 h al Patronat d’esports. Gratuït i obert a tothom.

A les17 h, al Camp de Futbol de les Comes, FUTBOL: XII TROFEU AVI FESTA MAJOR – President Joan Morera. Partit entre els Veterans Igualada i TM Barcelona. Ho organitza: Agrupació de Veterans Futbolistes d’Igualada.

A les 18 h, al camp de futbol de les Comes, PARTIT DE FUTBOL - Memorial Pedro López Partit entre la UD Montserrat i UE Sta. Coloma Queralt. Ho organitza: UD Montserrat.

A les19 h, al camp de futbol de les Comes, PARTIT DE FUTBOL FEMENÍ COPA CATALUNYA entre el CF Igualada i el FC Barcelona. Ho organitza: Club de Futbol Igualada.

Altres activitats

A les 10 h, a la Llar del Sant Crist, Pare Vilaseca i Clínica Sant Josep visites festives a les residències per a la gent gran, a càrrec dels gegants del Poble Sec i els gegantons Tomeu i Pia, acompanyats dels grallers d’Igualada i els grallers del Mal Llamp d’Igualada.

A les 11 h, GIRAFES, de Xiquirriteulateatre. Dues girafes i el seu cadell es passegen per la ciutat, acompanyats d’uns músics. Recorregut: pl. Ajuntament, c/ Argent, pl. de la Creu, Sant Simplici i c/ Sant Agustí.

A les 11 h, a l’Acústic de l’Ateneu Igualadí, CAMPIONAT MUNDIAL DE FUTBOLÍ SANT BARTOMEU. Categoria per parelles. Edat mínima 14 anys. Obert a un màxim de 32 parelles. Inscripcions el mateix dissabte 24, de 9 a 10.30 h.

De 12 a 14 h, al centre de la ciutat, TIRADES POPULARS DE BITLLES CATALANES organitzades pel Club de Bitlles Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.