TORNAR
PUBLICITAT

"Considerem que hem guanyat el concurs i que se’ns han tret de sobre amb un subterfugi legal", diuen els professionals de La Ginesta

L'equip de docents de l'escola bressol que es van presentar al concurs per gestionar L'espígol dóna la seva visió dels fets

Divendres, 22 agost 2014. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els professionals de l'Escola Bressol la Ginesta que es van presentar al concurs per a la nova escola l'Espígol han emès un comunicat adreçat al pares i mares de l'escola i a l'opinio pública en general per explicar la seva visió dels fets.

Les professionals de l’Escola Bressol la Ginesta que es va presentar al concurs de l’escola l’Espígol han volgut exposar la seva versió dels fets després que ho hagin fet les famílies i l'Ajuntament.

En un comunicat exposen el següent: "Al mes de gener d’enguany l’Alcalde d’Igualada i Sr. Marc Castells i la Sra. Anna Bacardit, regidora d’ensenyament van comunicar a l’equip i al pares que l’escola es tancava pel curs 2014-2015. Sabuda aquesta decisió, es valora la nova situació i va comunicar a l’Alcalde i a la Regidora d’ensenyament que ens presentaríem al concurs de la nova escola amb una empresa nova, creada per l’ocasió, fet que tant a l’alcalde com a la regidora no els va semblar malament".

Neix la nova empresa, que es dirà La flor del Lililà

"Des d’aquell moment es va començar a treballar en aquest sentit, tant tècnics de l’ajuntament com polítics sabien les decisions que s’havien pres per amb dues parts i tothom les acceptava. El temps va anar passat i el concurs no era convocat per estranyesa de tots, fins i tot quan va arribar el moment de les preinscripcions no se’ns va permetre que poguéssim fer les que anirien a l’Espígol. El personal de les altres escoles les podien fer, tot i que les seves empreses també havien d’anar a concurs", denuncien. "Si en aquell moment aquest fet ens va sembla estrany, ara entenem el perquè".

"Finalment surten les bases del concurs i veiem que tot el procés es farà en temps de vacances. Estrany, o molt ben pensat. Atenent al resultat, esta clar que el què es volia és que tothom estès de vacances, així no hi hauria problemes, ni amb els pares ni amb l’oposició ni amb ningú", segueix el comunicat.

La clàusula d'antiguitat

"Quan surt el concurs trobem que hi ha una clàusula que demana tres anys d’antiguitat de l’empresa. La directora de l’escola pregunta a la regidora si aquell punt els afectaria ja que els tècnics li insinuaven que elles no es podien presentar com a nova empresa, la regidora li va respondre que cap problema, endavant!".

Els professionals destaquen que "Cal clarificar que aquest punt; “demanar anys d’antiguitat” es discrecional en un concurs d’aquest tipus i que l’Ajuntament el pot o no posar-lo".

"Finalment quan presentem tots els papers, i perquè tot quedi clar, introduïm, en la declaració jurada que se’ns demana de que estem al corrent de tot per concursar, un document on expliquem que l’empresa és nova però que la formem gent que hi havia a l’antic equip directiu de la Ginesta".

Obtenen la puntuació més alta al concurs, ja que presenten el millor preu i el millor projecte

"Passem aquesta primera fase del concurs, ningú ni tècnics ni polítics poden al·legar que no sabien que ens presentàvem amb una empresa nova. Si no era correcte -com després han al·legat- ens havien de refusar en aquell moment".

"El concurs el guanyem per preu, anem més baixos que l’altra empresa i per projecte, nosaltres trèiem 60 punts l’altra empresa 37,35", explica l'equip docent. "Aquesta empresa amb un projecte menys valorat tècnicament és qui ara dirigirà ara la nova escola", destaquen.

Se'ls diu que han guanyat i depositen la fiança

L'Ajuntament, segons els mestres, va comunicar-los que havien guanyat el concurs. "Se’ns notifica el resultat, ens diuen que hem guanyat, i ens demanen la fiança definitiva, que depositem i que pujava més de 6.000 euros. Segons se’ns explica, en l’última comissió informativa d’ensenyament, on hi han representants de tots el partits polítics, s’informa que la Flor de Lililà és qui ha guanyat el concurs de l’escola l’Espígol.

Finalment se'ls denega la concessió

És a partir d’aquest moment que "tot es torça i ens comencen a dir que la documentació que presentem no es correcte perquè som una empresa nova". "Fem al·legacions i al nostre entendre demostrem que la gent que hi ha a la nova empresa surt de la Ginesta i que l’equip directiu també surt de la Ginesta, el projecte és el mateix". Aquetes al·legacions no s’accepten i se’ls denega la concessió.

"Ara l’Ajuntament amb un escrit publicat a la premsa local diu que no se’ns ha donat la concessió perquè no hem pogut demostrat la nostra solvència tècnica o professional. Ens preguntem per què l’Ajuntament ara no valora els 35 anys que hem estat treballant per ells al servei de l’ensenyament públic de la nostra ciutat? I perquè ens va deixar arribar fins aquí si ja tenien tant clar que no érem aptes burocràticament?", lamenten.

"També ens preguntem, com és que després de 35 anys de servei encara avui per avui ningú de l’Ajuntament ens ha donat la més mínima explicació i tot ens ho han comunicat per mitjà d’unes cartes certificades? Es que l’Ajuntament d’Igualada dóna més valor a un tràmit burocràtic, un CIF, un nom, que a una trajectòria professional que pot garantir millor l’educació dels seus ciutadans més petits? Recordem que el nostre projecte presentat és més valorat que l’empresa que ara dirigirà l’escola, nosaltres considerem que hem guanyat el concurs i que se’ns han tret de sobre amb un subterfugi legal".

Agraïment al suport dels pares

Per tot plegat, "l'Equip de la Ginesta volem deixar constància de tot el què diem, volem demanar disculpes als pares per la confiança que van posar amb nosaltres i per tot el que ara passen. Som conscients que sempre hem tingut el seu suport en la nostra tasca al llarg de tots aquests anys que hem estat al servei de la ciutat". "Orgullosos de la feina que hem fet fins ara, continuarem treballant per l’ensenyament del més petit", conclou el comunicat.


30 Comentaris

j

josep m. torras payerol

Igualada

27 d'agost 2014.10:26h

Respondre

Pep,
Amb tots els respectes no estic d’acord amb les teves reflexions:
L’Ajuntament no tutora a ningú ni té perquè donar esperances a ningú en un cas d’un concurs, estaria prevaricant. Les... Llegir més bases estan a l’abast de tothom i si algú se les llegeix (perquè se les van llegir, oi!) i es pensa que incomplint-les no passa res, després es troba amb les conseqüències, que són culpa de si mateix. Els concursos no tenen lletra petita, simplement condicions. Estic d’acord que aquí potser se’ls hauria d’haver fet fora des del principi, per presentar-se sense complir les clàusules, però tampoc era una obligació de l’Ajuntament.
Els pares no es presenten a concurs, per tant no entenc per què se’ls hi ha d’explicar les normes. A més si volen saber-les, són a l’abast de tothom. Però no ve al cas.
Perquè els que avaluen el concurs ho fan d’acord amb l’experiència de l’empresa no dels treballadors, és així de simple, l’altre seria molt complicat, per raons evidents. Per cert i només per curiositat, l’empresa nova té el mateix nombre de treballadors que tenia quan va tancar la vella i si ho són, tenen les mateixes condicions que abans?
Tot el que preguntes és d’acord amb una clàusula del concurs, llegeix-la i veuràs el que diu i que no és lletra petita. Evidentment se suposa que la gent que es presenta a un concurs sap llegir i copsar el que llegeix!
Les interpretacions que facis, són fora de concurs i se suposa que tots som prou grans per no ser tutorats. És el món real!
Per favor no seguim donant les culpes a l’arbitre i si s’ha fet quelcom malament, és a dir fora de la llei, doncs es denuncia i ja està!
En una cosa tens raó, s’acosten les municipals i ara cal fer soroll i aprofitar l’avinentesa, per criticar l’ajuntament per qualsevol tema toqui o no. Això és la política senyors!
L’amenaça de no votar si no ens donen el que volem, és una tàctica que es fa servir a Nàpols, preferida per la Camorra en la qual alguns aprofiten la bona fe del’s altres, per les seves manipulacions.
Que tingueu un bon dia.

P

Pep

IGUALADA

26 d'agost 2014.13:44h

Respondre

AL LIO SENYORS....

Si les regles del joc haguessin sigut tan clares des de un bon inici per tots, jo encara no entenc perquè hi hagut tot aquest enrenou tan gros.... doncs personalment es un tema... Llegir més prou important quan penso amb les pròximes municipals

Doncs “tufu” en fa una mica quan vas llegint les explicacions de totes les parts afectades en els diferents articles...

I encara tinc més dubtes sobre el procés...

1- Si el requisit de “+3 anys d’experiència l’empresa” ha sigut decisori, excloent (tot i obtenir el màxim de punts 60 els ginesta) .... Jo encara no entenc per quins set ous des del primer dia l’Ajuntament els va acceptar a concurs? No cal donar falses expectatives, esperances oi?!

2- A la reunió amb els pares, l’Ajuntament els hi va explicar ben clar totes les regles del joc? el meu dubte és si el requisit del “+3anys experiència empresa” es va comentar?.... perquè sembla que no pas per la seva reacció...

3- A l’avaluar l’experiència de l’empresa el nostre Ajuntament ho fa per mitjà de l’antiguitat del NIF i perquè no ho va fer per l’experiència anys treballats CV de l’equip / persones que formen l’empresa?

Em temo que agafar el toro per les banyes no és el seu fort..... això ha sigut un desangre lent i tortuós pels afectats

Les regles del joc potser si que inicialment semblaven clares però amb la “lletra petita” no si comptava pas.... i si era una “lletra petita de tan pes en l’elecció del procés” per un altre dia fer-la ben gran de un bon inici

j

josep m. torras payerol

Igualada

25 d'agost 2014.19:05h

Respondre

Joan Marti,
Alguna argumentació sobre el tema?
Si no li agrada el que dic, ho te fàcil. No ho llegeixi, ningú li obliga.
I si té quelcom a dir, faci-ho, jo i la meva forma de ser no sóc el tema,... Llegir més mal li pesi.
Si vol insultar doncs molt bé, amb els insults ja es retrata a si mateix.
L’empatia o sentiments que jo tingui és cosa meva, aquí estem parlant d’una altra cosa, sentint-ho molt pels perjudicats.
En temes particulars i en interpretacions personals no si esforci, és ja prou maleducat.
De futbol ja en parlarem un altre dia.
Que tingui un bon dia.

j

josep m. torras payerol

Igualada

25 d'agost 2014.18:41h

Respondre

Joan Giner,


Segueixes sent un maleducat.

La meva vida privada no té res a veure en el tema i tu insistint amb la teva poca educació.

Resumint, hi ha hagut una concessió administrativa, amb... Llegir més concurs pel mig i uns han guanyat i altres han perdut.


Si hi ha quelcom d’il·legal en tot això, doncs a denunciar-ho.


Tota la resta demostra el teu poc respecte per les persones i en això no cal que t’esforcis més.


Evidentment ningú ha dit que un privat no pugui treballar en el sector públic, és tan obvi que sona ridícul que ho preguntis.


Veritablement no necessito que ningú m’interpreti i tu menys.


Si creus que hi ha hagut una mala interpretació d’una llei, doncs au a denunciar-ho i sinó ho fas potser és perquè no és tal, sinó més aviat la teva interpretació.


Les teves respostes implicant la meva vida privada, demostra que no saps contestar sense intentar ofendre, recorda que no ofèn qui vol, sinó qui pot!


I si ets tan valent com pretens demostrar, donant lliçons a un ”pobre” jubilat, a tu també t’invito a un cafè i a veure si cara a cara, em segueixes insultant o argumentes quelcom que no tingui a veure amb la meva persona, sinó en el tema del post.


Per cert, fa 27 anys que no fumo, però tolero que la gent fumi, és el seu problema no el meu. Però això tampoc ve al tema.


Que tinguis un bon dia.

J

Joan Marti

igd

25 d'agost 2014.18:00h

Respondre

El Sr Josep Maria Torras, diu.
M’he cansat de donar arguments.
Ja, som mols que estem farts, de llegir els seus discursossss. i ens aguantem!
Vostè es de aquells, que es pensen, que el que xarra... Llegir més mes, te la veritat, dons no Sr Torras, la majoria de vagades, aquesta forma de ”saturar” amb discursossss; als que tenen una opinió diferent, es sintoma, de volgué tapar la boca als que, plens de rao, no tenen , la facilitat, NI TEMPS de fotre aquestes ”parra-fades”
Sr Torras, vostè, no te ni sentiments, ni empatia.
Lo que puguin sofrir, uns pares, i uns treballadors, a vostè li sua, lo seu es fer-se veure, i quedar be, devant, dels de la seva corda. ( Així no parlem dels verdaders culpables, de la situació, la seves dissertacions filosofi-cas, son com una cortina de fum.
Donis pressa a cobrar els serveis, no sigui que arribi tard,)
Que tinguis un bon dia.
(Sr Joan Giner, felicitats, el seus comentaris,li dona 100 voltes a las ”dissertació filosofi-ca, econòmica,socials ”del Sr Torras, LA GUANYAT PER GOLEJADA )

J

Joan Giner

Igualada

25 d'agost 2014.14:06h

Respondre

Sr. Torras, Ara si que ho tinc clar, vosté és d’aquell jubilats que es mira les obres i sap més que l’arquitecte.
Hi ha una idea de vosté que el defineix molt bé, quan em diu que el sector... Llegir més públic no és productiu. Que en som d’arrogants! així respectem la feina del altres!... i anem donant lliçons:
Per la meva part:
1. jo en aquest concurs no hi tinc res ni a guanyar ni a perdre.
2. Que jo sàpiga l’empresa en questió que no em casaré de defensar és privada, i per aquest motiu han passat tot plegat. Un privat no pot treballar pel sector públic?
3. Ediventment que les lleis i l’ética, el que les fa i el s que les apliquen van lligats. sinò per comptes de persones, tinguem màquines.
Aquí hi ha hagut una mala interpretació política d’una llei, Ah! per cert la interpretació l’han fet els seus amics.... o ex-amics...
Per un fumador no hi ha res pitxor que un ex-fumador.

j

josep m. torras payerol

Igualada

25 d'agost 2014.13:29h

Respondre

Joan Giner,
M’he cansat de donar arguments. Apart del dret al cameix quan un no guanya un concurs, no em dius res mes. El discurs moral hi sobra.
Perque si l’haguessin guanyat no hi hauria tota... Llegir més aquesta retórica.
Expliquem realment del que m’estàs parlant, moral, ètica, experiencia..…
Tohtom treballa es de suposar profesionalment, tant aquests com qualsevol altre. I tothom està subjeta a unes normes, agradi o no i aquest cas per particular, no te més valor que altres mils de casos, no entendre això, es faltar al respecta a l’atra gent.
No discuteixo el valor profesional de ningú, segú que ho feien molt bé. Nomes dic que hi han unes regles del joc.
Jo era autónom i ara jubilat, hi he viscut de la meva paraula i del meu prestigi, per tant no crec que m’expliquis res de nou. Ah! I no he treballat mai pel sector públic, sinò pel sector productiu. Lliçons en aquest sentit poques.
Com ja he dit a en Pol, tractar de matar al misatger, sense entendre el misatge es de covards i no cal que m’expliquis la teva vida perque no la faré servir d’argument com tu fas. Jo no actuo de la teva manera, t’agradi o no!
Finalment el que soc jo i el que vull ser ho decideixó jo i les teves opinións particulars sobre mi ho trobo una falta de respecte.
En quant el tocar el que no sona, tu sabràs els vicis que tens, els meu són respectar, pensar i reflexionar.
I si les lleis no serveixen perque tu ho penses o per que no et van a favor, doncs ja saps…però no facis discursos morals sobre la seva bondat quan et van en contre!
Que tinguis un bon dia!

j

josep m. torras payerol

Igualada

25 d'agost 2014.12:23h

Respondre

Pol Mas,

Primer, per si no ho copses, sempre vaig per lliure i de carnet ja no en tinc i quan el tenia me’l pagava jo i no cobrava diners públics, d’enlloc, ni de ningú. I seguia opinant amb... Llegir més les meves paraules i sots la meva responsabilitat.

Trobo molt dèbil l’argument, si és que arriba a ser-ho, que el que jo dic no té valor pel fet de tenir carnet o no! Això és un simple i covard atac a la persona.

No t’agrada el missatger, doncs el matem sense entendre res del missatge! Fàcil no?
Aquesta és la teva manera d’argumentar?

Perquè a part de dir que no sé res ni entenc res, encara espero una explicació per la teva part, per entendre o comprendre quelcom.

De fet la demagògia la fas tu, sense donar cap argument sobre el tema.

Quan vulguis, ens asseguem en una taula prenent un cafè o el que tu prefereixis (pago jo) i m’expliques en què fallen els meus arguments i t’escoltaré amb molt de gust, sempre estic disposat a aprendre i rectificar i a donar solucions, si s’escau.

Si no és així, seguiré pensant que ets un dels que tiren la pedra i amaguen la mà. De fet aquest tipus de persones, no em mereixen cap respecte i els hi dono el valor que demostren tenir.

Finalment, gràcies pel teu consell, però pot ser que siguis tu el que ha de descansar i reflexionar, després de fer aquests comentaris tan ”assenyats”.

Que tinguis un bon dia!

j

joan Giner

Ihualada

25 d'agost 2014.12:20h

Respondre

Sr. Torras, després de llegir la seva extensa resposta, em dono comte que realment vaig està molt encertat, vaig tocar-li el que no sona. Tanta argumentació per explicar que s’ha seguit el camí... Llegir més legal, no és res més que una inseguretat total en els propis arguments.
A casa meva sempre m’havien dit que ”el sentit comú era els menys comú d tots el sentits”. cert una bon exemple la seva resposta.
Tractar d’incestuoses unes realcions fluides amb l’Ajuntament, fins ara, no és res més que no coneixer ni la realiat d’un barri (en el que visc) ni el treball que aquesta guarderia a fet en el mateix per la intagració de molts dels nous vinguts que arriben a Igualada, bé segurament que a CiU aquest tema no li interessa.
Potser si no mirés amb uns aires de superioritat als altres, com es pot entrevere amb el seu discurs, entendria les paraules sentides de la sra, Maria Casellas i la tasca que han realitat ella al capdavant d’un seguit de mestres, la professionalitat de la quals vosté es passa pel forro. O és que les empresses no són les persones? Les empresses són un Cif, un nom? Espero que a vosté un dia, (perquè tingui l’experiència) li valorin la seva tasca professional d’anys, no pel treball realitzat sinò pel nom o per núm de DNI per exemple.
La legalitat no ho és tot, si les lleis són cotilles, males lleis!, si les lleis no serveixen per tenir el millor, males lleis! si les lleis serveixen per fer-nos perdre l’etica, males lleis!
Ah! m’ho deixava, no es poden tocar les campanes i a la vegada anar a missa, per tant un no es pot un ventar de ser una cosa i tot el contrari i després donar lliçons de coherencia i legalitat.

P

Pol Mas

Igualada

25 d'agost 2014.08:59h

Respondre

Payerol tu si que ets un demagog (amb carnet...de CIU).
Els teus comentaris no poden ser més partidistes i desinformats.
Que tinguis un bon dia i descansa.

p

pep (pares ex-alumnes)

Igualada

24 d'agost 2014.00:22h

Respondre

Moltes gracies equip per tota la vostre professionalitat, dedicacio, alegria i amor per els mes petitons de casa nostra durant tots aquest anys. Que en un temps de les nostres vides heu sigut com un... Llegir més mes de la famlia que vetlleu pels nostres bebes fins esdevenir petits xiquets
Aixo no s’oblida..... aixo no son papers, ni concursos publics, ni politica....aixo es el dia a dia, el tracte afable, tranquil, d’experiencia, el treball i vocacio pels xics, la feina ben feta.... es aixi com es guanya el cor dels pares i nens.... i aquest en els fons es el millor premi per recordar
MOLTS ANIMS

j

josep m. torras payerol

Igualada

23 d'agost 2014.19:06h

Respondre

M’he rellegit l’escrit i cert s comentaris i se m’acudeixen encara altres arguments.

Diuen que l’ajuntament no ha tingut en compte els 35 anys d’experiència, en aquestes tasques. Es... Llegir més refereixen a un subjecte en concret o a l’antiguitat i experiència d’algun empleat?

Si es refereixen a l’empresa, aquesta ja no existeix. No es pot acreditar l’experiència d’una empresa nova d’acord amb una que no existeix, ho som o no som i si es refereix a algun empleat o directiu resulta que això no ho demana ningú en les bases del concurs, per tant tot plegat és dret al cameig.

No creuen que l’empresa que ha guanyat el concurs, no protestaria per prevaricació si els hi donaven a vostès, sense tenir en compte la clàusula d’antiguitat?

No sé, tota aquesta argumentació em desconcerta i la trobo incoherent. Que hem de pensar, que en altres temps se saltaven la legalitat per donar el s’hi a vostès, per sobre de les bases del concurs i que per això ara protesten, perquè no estaven acostumats al sistema legal?

Si realment amb la societat antiga podien guanyar, qui els hi ha aconsellat tancar una empresa i obrir-ne una altra, on és l’avantatge o i hi ha quelcom que no expliquen. O tenen un geni d’assesor!

Joan Giner, amb tots els meus respectes crec que llegir la meva definició donada per una filla i dir després que el “carnet” preval es una gran incoherència. El carnet de què? De convergent, d’anarquista, d’esquerres, de lliberal o de conservador? Si realment ens hem de basar en la definició a què ve a fixar-la en un carnet.

He estat convergent i ara potser ja no ho sóc, només perquè era el partit que menys s’allunyava de les meves conviccions i també he dit per activa i per passiva que no combrego amb rodes de molí, sigui de qui sigui el molí.

Jo penso per mi mateix i intento ser coherent i imparcial amb les meves opinions, però em molesta realment sentir bajanades o que em prenguin per beneit. No ho suporto. Mai he cobrat de la política, per tant les meves paraules són meves i no depenen de cap “carnet”.


La resposta a les seves argumentacions (gràcies per posar nom i cognom). Ja les he posat en els comentaris.

Les seves reunions amb el consistori, perquè eren?

Van fer reunions amb el consistori les altres empreses que es van presentar a concurs?

Que pretenien amb aquestes reunions, preservar privilegis? Saltar-se el concurs?

Si hi ha un concurs, per molt burocràtic i fred que sigui, hi ha unes clàusules que són valides per tots, no només per alguns i a les que s’ha d’atendre tothom, altra cosa seria prevaricació, per sobre del que es pugui parlar informalment, sigui amb l’Alcalde, la regidora d’educació, o qualsevol altre. i Tothom s’hi ha de sotmetre a aquestes, altra cosa seria simplement prevaricació, pesi a qui pesi!

És humà que tothom intenti portar l’aigua al seu molí, però el riu és de tots, no només d’alguns. Per tant que ningú intenti fer valdre el seu parer per sobre dels altres i per sobre de la llei. Si no està content, entenc el seu dret al cameig, però si no hi ha res més, toca aguantar-se i si hi ha quelcom més que la seva opinió de com havien d’haver actuat i no ho van fer i això és punible davant de la llei, no cal parlar tant, simplement denunciar-ho. Tota la resta com dic, és demagògia crua i dura.

Només per precisar, jo no crec en etiquetes, ni tòpics, ni amb llegendes urbanes i si algú es refiava que parlant amb el consistori directament, obviant el concurs obtindria la concessió (pot ser basant-se amb les decisions de consistoris anteriors), s’ha equivocat, les coses es fan per la via legal, no per la via de pressionar en segons no sé ben bé el què o per què.

Els concursos són per això, perquè l’Ajuntament no treballi a dit, com molts creuen que és la forma normal d’actuar i quan els hi canvien la forma a la qual estaven acostumats, s’estranyen. En realitat no se’n adonen que certes formes de fer les coses formen part del passat i sistemes mafiosos d’actuar (amenaçant amb vots o altres coses), ja no estan de moda i molts han anat a la presó, per fer-ho d’aquesta manera!

Maria Casellas, nostàlgia o el que vulguis, però hi ha una obligació de passar per concurs cada dos anys i no podem obviar això.

Quan hi ha un concurs, les reunions amb l’Ajuntament i les paraules forçades i sobren. Hi ha unes normes vàlides per tothom i prou. Voler forçar aquestes normes fent pressió és simplement intentar que l’ajuntament prevariqui. I com comentava abans, potser estàveu acostumats a una forma menys normalitzada d’obtenir la concessió, això no vol dir que fos, ni legal ni normal.

El que heu fet amb l’empresa anterior és cosa vostra i perquè ho heu fet, també. Per tant no cal donar les culpes a l’arbitre, de les decisions que heu pres vosaltres i que ara pagueu com conseqüències dels vostres actes.

Sou prou grans per saber que viviu en un món real, no en un món protegit per algú, sense saber ven bé el perquè.

Les persones de les altres empreses que es presenten, també tenen els seus drets i no sou ningú per negar-los. Si les vostres relacions amb consistoris anteriors han sigut “incestuoses” heu de comprendre que això s’acabat.

Si us plau un respecte pels altres. Si no enteneu tot això doncs, no hi ha res més a dir, simplement benvinguts al món real!

Que tingueu un bon dia!

M

Maria Casellas

Igualada

23 d'agost 2014.14:23h

Respondre

Maria Casellas com a directora de ex-escola bressol la Ginesta davant els comentaris que han anat sorgint en les diverses notícies que s’han publicat voldria dir el següents matisacions:

1. La... Llegir més decisió de tancar l’escola La Ginesta és de l’Ajuntament, mai de l’empresa que la gestionava.
2. Si la gent que treballava a la Ginesta vam prendre la decisió de presentar-nos amb una empesa nova va ser perquè creiem que el “Projecte “la Ginesta” era un projecte lligat a un barri molt concret, a una gestió que s’havia portat en aquell barri i que per tant havia de quedar allà, potser considereu una visió o una decisió nostàlgica o romàntica de la feina, però nosaltres sempre vam treballar lligats a una realitat social molt determinada que es concretava en al Barri de Montserrat, si marxaven d’aquell entorn a crear un nou projecte, l’empresa havia de ser nova. Aquest raonament el vaig exposar a l’Alcalde i a la regidora d’ensenyament i el val validar perquè els va semblar molt lògic.
3. El que em sap més greu és que tot aquest embolic surt per l’incompliment d’unes paraules i compromisos que el Sr. Alcalde Marc Castells i la Sra. Anna Bacardit regidora d’ensenyament van prendre davant els pares.

r

resposta a Torras de Joan giner

Igualada

23 d'agost 2014.13:45h

Respondre

Benvolgut Sr. Torras: la definición que en fa la seca filla al seu bloc explica perfectamente el seu comentari: ”Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig... Llegir més d’esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula...” ningú vol res a mida, jo pare de l’escola el que vull és que l’alcalde que en una reunió em va dir una cosa que vaig sentir amb les meves orelles i que ningú m’ha de dir el que vaig sentir, ara em digui el contrari i a sobre em faci passar per tonto. Moltes vegades el ”carnet” fa perdre el món de vista. però Sr. si visté no era a la reunió, no va sentir el què va dir la regidora i l’Alcalde, callem. Aquests mestres tenen tot el dret a sentirse com es senten. dir un subterfugi legal, indica que no tot està tant clar.

A

Alberto Gonzalez (uno mas del monton)

08700

23 d'agost 2014.13:34h

Respondre

Empieza a cundir el panico, dentro de las filas de los Igualadinos de la ”casta ITV ”.
Los afectados por el caso,de la guarderia espigol, lo mejor que pueden hacer, es poner una denuncia por... Llegir més PREVARITAZION, a las autoridades Municipales.

M

Monica

23 d'agost 2014.10:56h

Respondre

Ningú denuncia la desigualtat d’oportunitats? Què passa que si tens una empresa nova no tindràs mai opció de treballar per l’ajuntament? Això jo crec que és una gran injustícia!! Deu ser... Llegir més que l’ajuntament pensa que si ets una empresa de nova creació no tens diners per fer corre els sobres que tant agraden a convergència!!

S

Sonia

igualada

23 d'agost 2014.10:22h

Respondre

Quina vergonya! Un tema tant delicat com l’educacio es parla i es valora nomes per la burocracia.I l’oposicio no pensa dir res? Senyora Montserrat dIcV no pensa pronunciar-se, voste que coneix el... Llegir més terreny?
I senyor alcalde, no s’ompli tant la boca amb paraules que no pot complir pq aixo li pot passar factura l’any q ve.

j

josep m. torras payerol

Igualada

23 d'agost 2014.08:33h

Respondre

Ahir vaig publicar una resposta argumentada en el post d’explicacions de l’Ajuntament i pel que veig solament la Montse argumenta amb serietat, d’altres semblen demanar que acusin... Llegir més l’Ajuntament per prevaricació, quan l’actuació del mateix ha estat per no prevaricar.

Si algú es pensa que a l’Ajuntament han fet un concurs a mida, tenia temps de denunciar-ho i no ho ha fet. Perquè ara es lamenta que l’Ajuntament es remeti a les bases del concurs? Dret al cameig? O potser pretenia que li fessin un a mida d’ell?

Ningú és més important que un altre i tothom te’l seu dret i si algú el compleix i un altre no, doncs ja sap.

Que els perdedors diguin ara que s’ha aplicat un “subterfugi legal”, significa que reconeixen que s’actuat segons la llei i que no s’ha prevaricat de cap manera, ho diuen ells no jo.

Una altra cosa és que les bases del concurs no les fessin a la seva mida, que això si seria prevaricar
.
Com diu la Montse ells sabran perquè van dissoldre l’empresa i en van crear una altra, sen’t aquesta última un subjecte legal diferent de l’anterior, evidentment d’això no en te cap culpa l’Ajuntament.

En tot, hi ha unes premisses escrites i si algú no les compleix, és de poc intel·ligent pensar que incomplint-les guanyaran!

Sabien que hi hauria concurs i pensaven que parlant amb l’Ajuntament es podrien saltar les bases? Au va!

I si algú té un document firmat (com s’insinua), per no sé qui amb no sé què, doncs que el presenti i es deixi de dir bajanades. Aquest document seria prevaricador i el resultat del concurs no ho és.

A més, en què quedem? Volien saltar-se la llei, forçant a algú a firmar un document, perquè se saltessin les normes del concurs? Volien fer prevaricar a algú? Volien un concurs a mida?

Em penso que tot això és una falta de respecte a qui si va complir les normes i va guanyar, que són gent que tenen el mateix dret que altres a tenir feina!

Tot és molt lamentable i més en la situació actual, però quan es concursa ja se sap, uns guanyen i altres perden i aquests normalment donen la culpa a l’àrbitre.

Està a la vista que molts dels anònims són del’s folklòrics de sempre, tiren la pedra i amaguen la mà. Molt de valent aquesta forma d’actuar no és, i per això les seves opinions tenen el valor que tenen i si algú d’ells vol defensar una situació particular, que ho faci amb arguments recolzats amb noms i cognoms, i així tots sabrem d’on ve i on va, sinó la seva opinió te’l valor que té. Lo altre és demagògia i mala fe!

No us hi féu mal intentant ser dolents, doncs, hi ha justícia divina, tant pels uns com pels altres.

Que tingueu un bon dia!

J

Jordi

22 d'agost 2014.23:22h

Respondre

El govern de CIU no vol guarderies publiques, no cal perdre el temps sont coherents amb la seva política de dretes . I ERC que fa sense dir res??

E

EVA

22 d'agost 2014.23:04h

Respondre

El món dóna moltes voltes.L’últim tancament de l’Espígol, va afavorir els interessos de la Ginesta. Ara sembla que l’Ajuntament ja no és tan bo, clar tot depèn de com ens afecti el... Llegir més desenllaç.

L

Lluis

Igualada

22 d'agost 2014.22:29h

Respondre

Joan, el soubes important el que es nota es wue l’alcalde mai ha hagut de lluitar per la trajectoria d’un treball

J

Joan

Igualada

22 d'agost 2014.22:10h

Respondre

Es nota que l’alcalde mai ha hagut de patir per tenir un sou cada mes

C

Carme

22 d'agost 2014.21:24h

Respondre

Els nens no voten, però els pares,avis, tiets ...... si que votem i tenim memòria. Cosa que sembla que no tenen els polítics

M

Mare

Igualada

22 d'agost 2014.21:15h

Respondre

Ciutadans d’igualada quan arribin les municipals no podem permetre que aquesta colla de mentiders i insensibles tornin a estar a primera línia de govern cobrant dels nostres impostos.

J

Joan

Igualada

22 d'agost 2014.20:35h

Respondre

Montse, Crec que ho fessin perquè ho fessin, si els hi van dir que endavant peqruè havien de pensar que després no els deixerien? Torna a llegir la carta!
Amés si algú ha estat treballant durant... Llegir més 35 anys per la mateixa empresa tu creus que se’ls pot despedir així? Has vista mai un funcionari despedit després de 35 anys de dedicació. Estic d’acord amb el que duien, les empreses no son el non ni el CIF eón les persones i la seca experiència.

L

LLuís

Igualada

22 d'agost 2014.20:23h

Respondre

Llegit aquest artícle lálcalde d’Igualad tindrá molta feina a demostrar que això que a fet per molt legal que sigui és poc étic.
Sr. Marc Castells, devant tanta afany de demostrar legalitat:... Llegir més ”dime de que blasonas y te diré de que careces”

M

Montse

Igualada

22 d'agost 2014.19:12h

Respondre

En tot aquest afer hi ha una cosa que se m’escapa i es perquè carai l’equip de l’antiga Ginesta no es va presentar com a Ginesta. Si hagués estat així hagués pogut acreditar els tres anys... Llegir més d’experiència i ara seria l’adjudicatària del concurs.

Perquè carai no ho va fer?. L’ adjudicació pel que es veu es fa a una empresa i aquesta ha d’acreditar experiència, la nova empresa per molt que hi treballin educadores de l’antiga no ho pot fer, per tant per molt que es digui qui si es va dir o no es va dir, com que al final el que val es el que esta escrit a les bases del concurs i tothom les sabia abans de presentar-se, ara es troben com es troben.

Demanar desprès del concurs que no es faci cas d’una clàusula del mateix és demanar un tracte de favor que legalment no es pot fer.

Per tant repeteixo, no entenc que coneixent com coneixien les bases del concurs optessin per un canvi de nom de l’empresa que els hi ha complicat la vida.

m

mariapepa

igualada

22 d'agost 2014.17:38h

Respondre

Jo de vosaltres, pares afectats, , !denuncia al Alcalde, per PREVARITA!
Aquesta casta de populistes, sols entenent això.
(Veient de quina mamella han mamat, sol cal pensar, amb els seus referents... Llegir més ” morals”, com Pujol, Millets, Montull ,Oriol, i dames ”familiars”, penseu lo pitjor i encertareu.)
RES, DENUNCIA AL CANTO, I QUE NOTIN L´ALÈ, DE LA JUSTÍCIA , AL SEU CLATELL!

9

9N

Igualada

22 d'agost 2014.17:14h

Respondre

La corrupció de CiU. I aquests ens han de portat cap a la independència?

J

Joanma

=ada

22 d'agost 2014.16:01h

Respondre

Que fort tot això. Fa molta pudor de socarrim.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.