TORNAR

L'Ajuntament explica perquè l'equip docent de La Ginesta no va guanyar el concurs per gestionar L'Espígol

Fonts municipals asseguren que "no es tracta d'una decisió política"

Dijous, 21 agost 2014. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El govern d'Igualada demana tranquil·litat als pares i mares afectats pel trasllat de La Ginesta a L'Espígol. Des de l'Ajuntament asseguren que el canvi de l'equip docent no obeeix a cap decisió política, sinó que ha estat el resultat d'un concurs públic.

El govern d'Igualada vol fer arribar un missatge de tranquil·litat als pares i mares afectats pel trasllat de La Ginesta a L'Espígol. Segons han assegurat fonts municipals a AnoiaDiari, no es preveu cap endarreriment en l'inici del curs 2014-15.

Des de l'Ajuntament asseguren que el canvi de l'equip docent no obeeix a cap decisió política, sinó que ha estat el resultat d'un concurs públic que es realitza cada dos anys, i que també s'ha dut a terme a les altres escoles bressol d'Igualada.

Així mateix, el govern local demana a les famílies que "abans d'emetre un judici públic sobre l'empresa que ha guanyat el concurs" li donin un marge de confiança i es tingui en compte que té una àmplia trajectòria i ha treballat en altres centres de la comarca.

L'Ajuntament aclareix que l'antic equip responsable de la Ginesta va crear una nova empresa i es va presentar al concurs amb un nom diferent. És per aquest motiu que no va complir un dels requeriments que figurava al plec de condicions del concurs, que consistia en acreditar uns mínims anys d'experiència com a empresa en la gestió de centres. Per aquest motiu, segons apunten fonts municipals, l'empresa va quedar descartada.


20 Comentaris

i

igualadina

igualada

23 d'agost 2014.11:21h

Respondre

Jodi, (comentari 13)dons a mi de nindundis d’aquets posa-me’n uns quants, sobretot si son com ell que al meu parer i al de molta altre gent com a mínim a posat serietat a les finances municipals... Llegir més i paga els deutes que altres que tenien la ma foradada ens van deixar

C

Carme

22 d'agost 2014.17:45h

Respondre

Precisament crec que no diuen res perquè no tenen cap raó convincent , i s’ amagant per no reconèixer la malifeta i la vergonya devant de tots els ciutadans

p

pep

igd

22 d'agost 2014.16:57h

Respondre

Gracies Jordi.
Esta clar, el Marc, es de la ”casta convergent” de tota la vida.

R

Ramon F.

Igualada

22 d'agost 2014.11:52h

Respondre

Carme, no t’has preguntat que potser no diuen res perquè saben que el que s’ha fet esta ben fet?

M

Montse

Igualada

22 d'agost 2014.11:44h

Respondre

Berta, les condicions per presentar-se a un concurs públic son públiques i per tant conegudes per tothom. La ex-Ginesta per tant sabia que no complia amb el requisit de l’experiència i que si... Llegir més guanyava desprès no podria acreditar-la (perquè això es fa desprès, no abans, Pep), ara, presentar-se es lliure, tothom fa el que li sembla i ningú li pot impedir, però també tothom sap que s’ha de complir amb la normativa.

Ara que vol la ex-Ginesta?, que els politics se saltin a la torera un dels requisits així per que si?. Si ho fessin que diríem....?, que han prevaricat, i per tant els mateixos que ara es queixen els hi demanarien la dimissió.

Penso que fa molt temps que estem exigint als politics claredat i transparència, i claredat i transparència per a mi es per exemple publicar les bases d’un concurs i exigir-ne el compliment basant-se solament en criteris tècnics, i això pel que veig es el que s’ha fet, per tant per a mi res a dir.

Daniel (comentari 1), si l’alcalde els hi va signar un document dient que es saltaria el requisit de l’antiguitat, perquè no el treuen públicament?, no serà que no es cert?. De parlar tothom parlem però moltes vegades o fem d’oïdes

j

josep m. torras payerol

Igualada

22 d'agost 2014.11:42h

Respondre

Estic seguint estorat els comentaris sobre aquest tema i realment a la gent li agrada dir bajanades, sobretot des de l’anonimat. Sembla més una discussió en una reunió d’escala de veïns que... Llegir més una altra cosa.
És obvi, que una escola bressol pública vol dir que paguem tots, almenys una part, l’altre la paguen els usuaris directament, tingui uns paràmetres de funcionament. L’optimització de recursos per part de l’Ajuntament és una cosa de sentit comú encara que en altres èpoques no es fes servir aquest i els paràmetres fossin més polítics (d’endeutament) que reals. Per tant tancar una llar d’infants, per molt que dolgui en la qual només hi ha una ocupació del 60% i encabir-ho tot en una que tindrà un ús proper al 100%, és una optimització que no hi té res a veure el polític, sinó amb una optimització de recursos, pot ser poc freqüent en el món polític, però molt freqüent en el món real, si una empresa vol sobreviure i no endeutar-se eternament. Per tant crec que aquí a part de voler fer demagògia no hi ha res que dir, o si?
D’altra banda hi ha el factor humà dels que donaven el servei i/o han perdut el seu lloc de treball, és un drama humà que no una exclusiva dels ex treballadors del centre. Que parteixen de la premissa de què cada dos anys els que guanyin el concurs hauran de patir la incertesa d’aquest lloc de treball que no es fixa. Però això actualment ho pateix molta gent i per tant no es pot particularitzar. Entenc la posició, però no comparteixo els arguments.
Parlem del concurs: Si una clàusula del concurs diu que l’”empresa” (com a empresa, no parla precisament dels treballadors que la componguin) ha de tenir una experiència de tres anys i aquest requisit no es compleix, no és qüestió de què l’Ajuntament els adverteixi o no, per quelcom hi són les bases escrites, cadascú ha de saber que si es presenta, ha de complir i aquí no si val, dir que si els hi van dir o no, hi han unes normes “escrites” i qui no sàpiga llegir que torni a l’escola, no és funció de l’Ajuntament tutora als concursants i com és evident “prevaricar” tenint en compte perfils personals d’uns o d’altres. És obvi si la nova empresa no té ni un any d’experiència com empresa i no es parla enlloc de l’experiència del personal de la mateixa, per entrar en el concurs, no s’havia d’haver presentat, almenys que esperes que algú prevariques saltant-se les normes del concurs, tot la resta es demagògia nua i crua.
A alguns els hi surt la mala llet per les orelles, no sé si perquè són implicats directament o perquè s’acosten eleccions i és molt fàcil fer demagògia on no toca o fer preguntes a qui no pertoca, de fet certs raonaments voregen l’insult i són de tan poca coherència que no cal ni tan sols contestar-los, es defineixen a si mateixos.
Finalment el factor pares, molt compressible el destorb que dona haver de canviar els fills de lloc i perdre certs hàbits als quals ja s’havien acostumat, però recordem que les llars són públiques i no privades i que el bé comú és per tots no pel benefici d’uns quants, mal ens pesi!
De fet aquí, com deia un molts diuen mentides i uns quants fan demagògia interessada per sistema i uns altres es diverteixen fent comentaris fora de lloc i de tema, bé crec que hi ha llocs i temes per aquest divertiment i que no són aquest. Però en fi els hem de suportar i sobretot per la “valentia” que dona l’anonimat. Que els aprofiti.
Pels altres els de bona fe, no us deixeu entabanar pels profetes de l’apocalipsi, simplement deixeu que el temps parli, acostuma a posar tothom al seu lloc.
Que tingueu un bon dia i perdoneu la llargària del meu escrit és una opinió tant valida com qualsevol altre.
Gràcies als que hàgiu arribat fins aquest punt.

J

J.M.

Igalada 08700

22 d'agost 2014.11:08h

Respondre

Resumint,alcaldada i moti

J

Jordi

Igualada (Les Comes)

22 d'agost 2014.10:44h

Respondre

Resposta al comentari 11 Pep
El sogre d’en Marc Castells es en Ramon Mir que havia estat regidor, crec, que d’esports quan manava CiU,i ell es el que va introduir en Marc a la politica i el va... Llegir més fer pujar fins on es ara.
En Marc per si sol era un mindundi.
Crec que en Ramon te una empresa de curtits, pero no se exactament quin tipus.

C

Carme

22 d'agost 2014.00:09h

Respondre

No diu res l’ oposició,? el PSC muts, i la senyora Montserrat Mateu que diu quan veu aquest fets? Aquí no es mulla cap polític

p

pep

igda

21 d'agost 2014.19:28h

Respondre

Per curiositat, algú sap el parents del Sr Alcalde , Sr Marc Castells, que són o han estat polítics.
Gracies

p

pep (pares ex-alumnes)

igualada

21 d'agost 2014.18:44h

Respondre

Pregunteu a l’Ajuntament si es o no cert que els ex-ginesta ja els hi van consultar aquest “punt +3anys experiència” ? i la seva resposta quina va ser?
Que parli l’equip ex-ginesta si es... Llegir més cert o no que van rebre resposta per part de l’Ajuntament que no hi havia cap problema? Que endavant? Hi ha document per escrit? Com s’entén tot això? Tan rebombori
Perquè si no és així l’equip ex-ginesta va ser realment molt innocent


Que de un bon inici (juny/juliol) l’Ajuntament els hi hagués dit que NO a l’equip ex-ginesta per no complir el requisit de l’experiència com empresa nova i llavors els pares coneixen els pros i contres haurien pogut actuar amb conseqüència i escollir la llar / escola bressol pública o privada més adient a les seves necessitats.

ES AQUEST EL TEMA!!! La gent no es queixa ni s’indigna perquè si
ja prou bé, amb dignitat i resignació que estem aguantant TOTES les retallades d’aquest refotuda crisis. Que no som imbècils!

Següent punt que faran el pares?

m

maria

igualada

21 d'agost 2014.18:33h

Respondre

No soc especialista, pro tot sembla, que el ajuntament ha PREVARITAT.
Res, cassolada a la rambla general vives, sobre el RAC, i seguidament denuncia a la Guardia civil, o al mossos, depenent de les... Llegir més vostres preferències.

p

pep (pares d'ex-alumnes)

igualada

21 d'agost 2014.18:24h

Respondre

ESTIC FLIPANT EN COLORS! A veure l’equip de la Ginesta dissolt la raó social Ginesta (els seus motius tindran i en el seu dret estan) i els ex-ginesta decideixen presentar-se amb un altre nom amb... Llegir més una nova empresa.
Tot plegat és de carallots perquè l’Ajuntament els va deixar presentar el seu projecte si ja no complien un dels requisits “tenir més de 3 anys d’experiència” que ara resulta ser el punt “clau” de tot aquest enrenou?
Solució que d’un bon inici els hi haguessin dit “NO”..... Per cert, desconec aquest tipus de procés
Els hi donen el caramel, els avaluen, ex-ginesta els hi donen puntuació (el màxim de punts), agost i resultat ara NO EP!! Que passa aquí ?? (l’Ajuntament té un lapsus llacuna mental no recorda res de res qui son aquesta gent ex-ginesta ?!)
És veritablement el joc de les cadires... Insisteixo una vergonya

B

Berta

21 d'agost 2014.17:41h

Respondre

Com a mares ivpares del que ens queixem és que si l’equip pedagògic de la ginesta no cumplia el requisit de l’experiència com a empresa ja les havien pogut eliminar el primer dia. A principis... Llegir més de juliol. I no esperar anar allargant i rematar-ho a quan tothom era de vacances, alcalde i regidora inclosos.
La pregunta a l’Ajuntament és, què amaguen?
Perquè no les volen?
Perquè les mares i pares hem de pagar- ne les conseqüènciés?

F

Filomena on ets?!

Igualada

21 d'agost 2014.17:16h

Respondre

Ultimament trobo a faltar a la Filomena en aquests debats, a vegades estic d’acord amb el que diu i a vegades no, però sempre animava la tertúlia. Que està de vacances? Filomena tornaaa!

P

Pedro

21 d'agost 2014.17:10h

Respondre

Joan (comentari 4), ho has fet tu de preguntar a pares i treballadors de les llars de Vilanova i Odena?

Sols comentar-te que a Odena per exemple, després d’acordar amb l’Ajuntament que no es... Llegir més faria fora a ningú ni es tocarien els sous, doncs l’any passat ja van fer fora a dos persones i, he sentit, que aquest any hi hauran més RETALLADES.

Del maravellós i novedós sistema pedagógic d’aquesta empresa, no n’he sentit a parlar, a banda del famós dossier que van presentant a tots els concursos que poden.

J

Joan

Igualada

21 d'agost 2014.16:41h

Respondre

Com va passar a Òdena les llars d’infants són una arma política de primer nivell on s’agafen els que només volen fer mal i mai volen ser constructius.
La nova empresa ENCÍS ja porta llars a... Llegir més Vilanova i Òdena. Podríeu preguntar als pares que hi porten els seus infants com els va, què fa l’empresa i que diuen els seus treballadors. Fer teories de que qui portava la Ginesta és millor que qui portarà a partir d’ara L’Espígol és fer suposicions sense cap base i ganes d’intoxicar.
No siguem tots tant tiquis miquis. Aquí tothom menteix. Ningú dona la cara i ens passem l’estona intoxicant.
Dels comentaris d’aquesta noticia i de l’anterior sobre el mateix tema m’agradaria saber amb certesa s’hi n’hi almenys un que sigui d’un pare o mare que portarà el seu infant a l’Espígol. Per contra, estic segur que els comentaris són dels mestres que han perdut el concurs disfressat de pares ofesos. Au va home!!!!
Tots el comentaris d’aquí són xarrameca, ganes de fer mal i plens de mentides, inclòs el meu, o no.
Com deia un l’altre dia, preneu-vos tots un Almax Forte, va bé per pair.

F

Francesc

Igualada

21 d'agost 2014.16:12h

Respondre

I perquè van canviar de nom? Per quin motiu?

P

Pau

21 d'agost 2014.15:48h

Respondre

El darrer paràgraf, sí ho entenc bé, diu que l’antic equip la Ginesta va canviar de nom com a empresa i per això van quedar descartats del concurs ja que la nova empresa no tenia... Llegir més experiència... quant SÍ que la tenia.

Però qui coi els va descartar?? En Wert? Ara sí que no entenc res de res. Voleu dir que la nova empresa no te padrins? Pregunto, eh? No faig judici ni veredicte.

d

daniel

igualada

21 d'agost 2014.15:38h

Respondre

Uii se’ls ha oblidat dir que l’equip de la Ginesta va comunicar a l’Alcalde que canviaria de nom i que ell els hi va dir que no es preocupessin ja que es podrien presentar sense cap problema i... Llegir més comptaria la seva antiguitat.De fet els hi va signar un paper d’acord amb aixo.Obviament amb poder-se presentar es dona per entes que poden guanyar si tenen mes punts.Pero quan es va saber que tenien mes punts l’Alcalde va considerar que elles havien pogut presentar-se i era aixo el que ell els va dir.Potser han pecat d’innocents pero qui anava a pensar que algu tindria tan mala llet!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.