TORNAR

El pregó de la festa major mostra Igualada al món

Amb una original proposta dels Farrés brothers que van convertir la plaça en un gran plató televisiu

societat
Divendres, 22 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Plaça de l'Ajuntament es va convertir ahir al vespre en un gran plató televisiu des d'on es va emetre en directe i per a tot el planeta el programa televisiu "Igualada al món". Conduït pel famós presentador Bartomeu ITV, el programa va mostrar testimonis d'igualadins que per diversos motius viuen en diversos països de l'estranger. Aquests "ambaixadors" igualadins van explicar els seus records de la festa major i de la ciutat. El cèlebre i mediàtic presentador també va convidar als espectadors a visitar diversos espais de la ciutat, com el Rec, una adoberia i, fins i tot, es va "colar" al despatx de l'alcalde.

Aquest va ser el fil conductor del pregó de la festa major d'enguany, que va sorprendre al nombrós públic que omplia la Plaça de l'Ajuntament per la seva originalitat i posada en escena. A partir del tema dels "ambaixadors", dels igualadins que han hagut de marxar a viure a diferents països, el pregó simulava l'emissió, en directe, del programa televisiu "Igualada al món".

A través d'una pantalla gegant el públic va poder seguir els comentaris del presentador i els diferents vídeos que recollien els testimonis dels "ambaixadors" igualadins, que des de lloc com Anglaterra, Egipte, Alemanya, Guatemala, Itàlia, Brasil, etc., explicaven els seus records tant de la festa major igualadina com de diferents aspectes de la vida a la ciutat.

El pregó combinava les intervencions en directe del presentador, interpretat per l'actor igualadí Pep Farrés, amb aquests vídeos dels "ambaixadors" i d'altres que convidaven al públic a visitar diversos espais, com el Rec, les entranyes d'una adoberia i el despatx de l'alcalde d'Igualada, on es van descobrir algunes sorpreses. Amb molt d'humor, els programa va mostrar diversos tòpics igualadins, sota el segell ITV ("Igualadins de Tota la Vida").

El pregó, sorprenent, innovador i original i d'una acurada realització tècnica, va finalitzar amb aquestes paraules, acompanyades d'un espectacular enlairament de globus aerostàtics: "Aquesta és una ciutat que val molt la pena. Només ens l’hem de creure, com fan els nostres ambaixadors, que tot i haver-ne marxat ens han recordat que som afortunats de viure en aquesta ciutat, que és nostra i de tothom qui se la vulgui fer seva, vingui d’on vingui. Tant si són igualadins de tota la vida, com si ho són des de fa quatre dies. Per això diem ben fort que pot ser imitada, però mai Igualada. Moltes, moltíssimes gràcies, amics de tots aquest països tan llunyans. Us volem a tots aquí per a la festa major, així que us anirem a buscar amb globus perquè pugueu venir a celebrar-ho amb nosaltres. Amunt els globus d’Igualada, que marxen a buscar els ambaixadors i amics d’arreu del món! I a tots vosaltres, amics i amigues, gràcies per la vostra atenció. Aquest programa especial s’acaba perquè pugui començar la festa de debò. Molt bona nit i molt bona festa major a tothom!"

El pregó ha estat ideat i produït per la companyia Farrés Brothers, amb guió de l'escriptor Pep Elias, la realització de Rosebud Films (vídeo i edició) i Events (so i llums), regidoria de Jordi Farrés i Toni Cortès i la col·laboració de diverses empreses, entitats i igualadins.


2 Comentaris

J

Joanma

=ada

22 d'agost 2014.16:04h

Respondre

Ramon F. Has clavat el clau. Tens tota la raó.

R

Ramon F.

Igualada

22 d'agost 2014.13:10h

Respondre

Cada any em sorprèn més el prego de la Festa Major, la veritat es que els últims anys ja vaig a la plaça preparat per veure un espectacle important i així es difícil que de nou et sorprenguin,... Llegir més però carai !!, cada any ho aconsegueixen.

Es ben be això que deia el pregoner al final del seu prego: Aquesta és una ciutat que val molt la pena. Només ens l’hem de creure.

A vegades ens costa creure’ns-la, però si un fa recompte de les activitats que s’organitzen a aquesta ciutat, de l’empenta de les seves entitats, de lo que es capaç la seva gent com per exemple els organitzadors de l’acte del prego dels últims anys, veurem que potser si que hem de canviar el xip i fer com fan els nostre ambaixadors que desprès de voltar mon i comparar coses ens recorden que som afortunats de viure a Igualada

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.