TORNAR

Els pares i mares de la llar d'infants de La Ginesta se senten "totalment enganyats" pel govern

L'equip pedagògic no es traslladarà a L'Espígol tot i obtenir la màxima puntuació al concurs

Dimecres, 20 agost 2014. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els pares i mares de l'escola bressol de La Ginesta estan molt descontents amb la gestió del canvi d'equipament que està fent l'equip de govern. Enguany es tancarà aquesta llar d'infants, i la seva activitat es traslladarà a les instal·lacions de L'Espígol, que reobrirà. Les famílies afirmen que se'ls va garantir la continuïtat de l'equip pedagògic, però finalment aquesta promesa no s'ha complert.

L'Espígol tornarà a obrir i assumirà els infants de La Ginesta.

La llar d'infants de La Ginesta tancarà aquest curs 2014-15.

Els pares i mares expliquen que el gener d’aquest any l’alcalde Marc Castells i la regidora d’ensenyament Anna Bacardit van convocar-los a l’Escola Bressol La Ginesta per comunicar-los que l’escola es tancava a partir del curs 2014-2015. "En aquella reunió l’alcalde ens va donar a entendre que el proper curs tots, inclòs l’equip pedagògic de la Ginesta, anàvem a la nova escola bressol l’Espígol", destaquen.

Aleshores l'alcalde i la regidora van fer saber a les famílies que tindrien preferència per escollir per als seus fills qualsevol escola bressol municipal d’Igualada en cas que no volguessin anar a la nova escola de l’Espígol. "Nosaltres, vam inscriure els nostre infants a l’Espígol perquè confiàvem que hi hauria el mateix equip tal com ens havia dit l’Alcalde", comenten els afectats. "Sabíem que les mestres havien de passar un concurs per gestionar la llar d'infants, però tothom qui va acudir a la reunió va ser testimoni de que l’alcalde, amb les seves paraules, ens va donar total confiança", afegeixen.

"Després d’aquesta visita, silenci. Les llars d’infants ja havien acabat les matriculacions i a nosaltres no se’ns deia res", expliquen. Per això, "preocupats i amb la sensació que les coses anaven tard i malament, vam demanar reunir-nos amb el Sr. Marc Castells".

L'equip de La Ginesta obté la màxima puntuació al concurs però no gestionarà L'Espígol

En el concurs fet per l’Ajuntament, la proposta de l’equip educatiu de la Ginesta va treure la màxima puntuació, és a dir, 60 punts. Així, "quan va acabar el curs i va tancar l’escola la Ginesta, tots teníem el convenciment de que el seu equip seria el que aniria a l’Espígol. Però més tard vam saber que no, que qui hi anava era una empresa de Manresa que havia obtingut 37,35 punts".

Les famílies acusen l'alcalde de no complir el seu compromís

A finals de juliol encara no hi havia res segur, per això les famílies van insistir a veure l’alcalde. "El 25 de juliol ens va rebre i en aquesta reunió ens va deixar molt clares tres coses: que el 8 d’agost sabríem qui seria l’equip pedagògic dels nostres fills, que aquest equip seria un equip “10” i que l’1 de setembre l’escola estaria oberta", destaquen.

Segons lamenten els pares i mares "els 2 primers punts ja no s’han complert... no només no sabíem res el 8 d’agost, sinó que a data d’avui els tècnics de l’Ajuntament no saben respondre a les nostres preguntes". A més, "ens hem assabentat que l’empresa que finalment ha guanyat la concessió no té un equip 10, ja que en el propi concurs de l’ajuntament va rebre una puntuació més baixa". També asseguren que "l’Ajuntament haurà de pagar-li més diners, per tant, és més cara per a les finances municipals". I en darrer lloc recalquen que "l’empresa és de fora d’Igualada".

"Mentrestant, els professionals de la Ginesta que han cuidat els nostres fills i que durant 35 anys han treballat per a l’Ajuntament i per a la ciutat d’Igualada sent un referent per les llars d’infants públiques, es quedaran a l’atur. Tota la seva experiència i la seva manera d’entendre l’educació dels més petits no s’ha tingut en compte des de l’equip de govern actual que valora més un tràmit burocràtic que l’educació dels futurs ciutadans d’Igualada", defensen els pares i mares.

Donades les circumstàncies, "dubtem que es compleixi la tercera promesa i que per tant, l’Espígol obri el dia 1 de Setembre en bones condicions", diuen. També asseguren que "a dia d’avui encara no s’han reunit amb nosaltres ni l’Ajuntament, ni la nova empresa, ni per suposat el novell equip pedagògic i per tant no els hem pogut fer arribar les nostres inquietuds ni han pogut conèixer els nostres infants".

Per tot això, "les mares i pares que hem inscrit els nostres fills a l’Espígol ens sentim realment decebuts i totalment enganyats per l’equip de govern i per l'alcalde".

Els pares i mares demanen tornar a escollir llar d'infants

En darrer lloc "ara que sabem que l’equip de la Ginesta no s’encarregarà de l’Espígol, i que, per tant, haurem de confiar els nostres fills i filles a un equip pedagògic que ni es coneix ni creiem que sigui capaç de mantenir el mateix nivell educatiu que teníem a la Ginesta, les famílies, exigim poder tornar a escollir una llar d’infants".


27 Comentaris

L

Lola

22 d'agost 2014.16:11h

Respondre

Joan!! Deixa l’almax forte i tirat al valium, et farà més bé.

F

Familia afectada

Igualada

22 d'agost 2014.11:09h

Respondre

Sóc una de les mares afectades de la Ginesta. Per fi tenim noticies de l’equip educatiu que portara l’Espígol. Ha calgut publicar el nostre cas a L’Anoia Diari perque l’Ajuntament mogués... Llegir més fitxa. Ja era hora... D’aquí 10 dies el meu fill ha de començar a la llar...
En el comunicat que envia l’Ajuntament ens demanen ”confiança en el nou equip”. Em sembla lògic. Tothom ha hagut de començar a formar-se algun dia i ells han de fer-ho. El que no es lògic és que nosaltres haguem de confiar amb el nou equip perque ens ho demana l’Ajuntament i no perque nosaltres haguem decidit fer-ho.
Quan mares i pares vam movilitzar-nos va ser per varis motius:
1. Perque tothom sabés que grans professionals de l’educació amb 35 anys d’experiència es quedaven a l’atur de manera injusta (per culpa d’una clàusula que no havia existit mai i que requeria un mínim de 3 anys d’experiència. Fa riure que sabent que son professionals amb més de 35 anys es quedin fora per aquest motiu).
2. Perque l’Ajuntament ens ha enganyat i ens sentim totalment perduts i impotents.
3. Perque ara que sabem les possibilitats d’Escoles bressol d’Igualada NO volem anar a l’Espígol. Perque si el Sr. Marc Castells, en la reunió del Gener no ens hagués deixat entendre tan clarament que la Ginesta (o una altra societat consituïda per 3 membres veterans de la Ginesta) guanyaria la concessió, hauriem escollit l’Espígol sabent que hi havia moltes possibilitats de que no guanyessin. Pero era el nostre risc.
4. Perque volem tornar a escollir escola Bressol coneixent del cert qui cuidara els nostres fills de 8 del matí a 19:00 del vespre. Tot ciutadà té el dret no? Qualsevol mare o pare ha fet recorregut d’escoles per triar ”la millor” opció pels seus fills. Vosaltres, si teniu fills ho heu fet, oi? Nosaltres vam escollir L’Espígol perque vam creure al Sr. Marc Castells... Gran error, no ha complert.
I ara, l’Ajuntament ens demana ”confiança”? IMPOSSIBLE tornar a confiar en ells.

J

Joan

Igualada

21 d'agost 2014.16:30h

Respondre

Com va passar a Òdena les llars d’infants són una arma política de primer nivell on s’agafen els que només volen fer mal i mai volen ser constructius.
A comentari 7 Lola, una cooperaria... Llegir més també té com objectiu fer diners com qualsevol altre empresa. Només canvia la composició de l’accionariat i les deduccions d’impost de societat i poca cosa més.
Suposo que ja has presentat la denúncia al jutjat per incompliments de les condicions que presenten als ajuntaments i que segons tu després no compleixen. Presenta la denúncia o desmenteix el que dius.

La nova empresa ENCÍS ja porta llars a Vilanova i Òdena. Podríeu preguntar als pares que hi porten els seus infants com els va, què fa l’empresa i que diuen els seus treballadors. Fer teories de que qui portava la Ginesta és millor que qui portarà a partir d’ara L’Espígol és fer suposicions sense cap base i ganes d’intoxicar.
A 17 Josep, veig que insisteixes amb “radio macuto”. Poses per no haver de ser denunciat per calumnies que és “radio macuto”. Si saps d’incompliments denuncia-ho. Ho has fet? Està encobrint un delinqüents? A no, que és “radio macuto”. Més ganes d’intoxicar.
No siguem tots tant tiquis miquis. Aquí tothom menteix. Ningú dona la cara i ens passem l’estona intoxicant.
Dels 24 comentaris m’agradaria saber amb certesa s’hi n’hi almenys un que sigui d’un pare o mare que portarà el seu infant a l’Espígol. Per contra, estic segur que els comentaris són dels mestres que han perdut el concurs disfressat de pares ofesos. Au va home!!!!
Tots el comentaris d’aquí són xarrameca, ganes de fer mal i plens de mentides, inclòs el meu, o no.
Com deia un l’altre dia, preneu-vos tots un Almax Forte, va bé per pair.

M

Marta

Igualada

21 d'agost 2014.13:58h

Respondre

què són tants escarafalls?, ara els vénen les presses als pares i a les mestres?. caramba. el tancament de la Ginesta fa mesos que es coneix i tots havien callat absolutament o almenys no vaig... Llegir més llegir que cap d’ells hi anes en contra, polèmica per polèmica ara es tard.

d

daniel

igualada

21 d'agost 2014.13:53h

Respondre

Té rao. Quan parlem de ”la Ginesta” ens referim a l’equip pedagògic que hem conegut i, amb aquest nom, no es van presentar. L’empresa va canviar de nom i l’alcalde els hi va dir que no... Llegir més passava res per canviar-se el nom, que podien presentar-se perquè tindrien en compte l’antiguitat de la Ginesta. Però després es va canviar d’idea una vegada tenien la puntuació més alta i ja aquesta antiguitat no valia...
El que es diu a aquest escrit respon a la veritat. Ens han enganyat tant a les famílies com a l’equip pedagògic i han aprofitat que tothom estàvem de vacances a l’agost per comunicar-ho.
Fem difusió máxima d’aquest escrit!

p

pep

Rambla General Vives.

21 d'agost 2014.12:30h

Respondre

Aaqualata.
Hi ha adolescents, amb 10 anys, amb mes seny que mols adults, com també, ja adults amb mes de 41 anys, que són uns immadurs.
Si amb aquesta mancança de maduresa, li afegim, la... Llegir més incompetència, la ineptitud, el populisme, la xarrameca de xarlatan de fires, la poca serietat, el no estar per el be del seus ciutadans, i sols pensa amb les seves quimeres ( i la seva butxaca i mantindrà la cadira), el coctel es esgarrifos.
Ho entens ara, Sra. Aaqualata.
Que passis un bon dia , tot e dia.

MENYS EMBOLICAR SE AMB ESTELADES I MES SERVIR ALS IGUALADINS, SR CASTELLS!

A

Agustí

Igualada

21 d'agost 2014.11:49h

Respondre

Es podria saber qui ha escrit l’article? o això és una carta al director i s’ha posat on no tocava? No s’entén res.
I la part :
”Sabíem que les mestres havien de passar un concurs per... Llegir més gestionar la llar d’infants, però tothom qui va acudir a la reunió va ser testimoni de que l’alcalde, amb les seves paraules, ens va donar total confiança”

si és veritat que actuin els de ”manos limpias”

p

pep

igualada

21 d'agost 2014.11:28h

Respondre

Aclarim, esbrinem que diantres ha passat. Doncs és una vergonya! Redacció ANOIADIARI.CAT investigueu.
S’ha o no presentat a concurs l’empresa / raó social com a tal Ginesta?
O bé s’ha... Llegir més presentat l’equip de l’antiga Ginesta (ja clausurada) amb una nova raó social (nou nom d’empresa)?
Que parli el govern, la regidora, l’alcalde! Que es mullin per bo i per dolen que treguin la cara públicament, en un algun medi de la comarca, que donin les seves explicacions.
Que també parli l’equip de l’antiga Ginesta que es va presentar a concurs! I els pares afectats!
A priori no es desmereix la professionalitat de l’empresa de Manresa però perquè en el concurs realitzat i avaluat pel mateix Ajuntament no va treure la màxima nota (60 punts) com l’equip de l’antiga Ginesta?

Els pares estan desesperats, angoixats, què han de fer, l’aspecte econòmic....
Sr. Alcalde això no era un concurs administratiu convencional de concessió a la ciutat (de pim pam i llestos) Son els nostres fills (el més lloat), de la tranquil·litat dels nostres pares igualadins quan deixen els seus fills per anar a treballar, de fer comarca, de fer marca dels nostres professionals amb més de 35 anys d’experiència, en donar continuïtat a les coses ben fetes (sempre complint la legalitat i requisits del concurs), d’entre tots a casa nostre a la nostra ciutat fer les coses ben fetes, més fàcils, amb rigor i professionalitat.

J

Josep M.

Igualada 08700

21 d'agost 2014.10:45h

Respondre

Sr.Josepm jo els unics cognoms sagrats a la terra del riu anoia,els veig dintre
el consistori,on es passen el poder de pares a gendres i de tiets a nebots,i visca
el nepotisme !!

M

Mare d´ex-alumne

Igualada

21 d'agost 2014.10:27h

Respondre

Per començar, completament d´acord amb el comentari n.5 del josepm. Abans d´acabar el curs s´havia trencat l´equip de La Ginesta per decisió unilateral d´alguns dels seus membres i la resta... Llegir més quedava a l´atur sense solució.
El concurs s´ha resolt segons els criteris que corresponguin, però en cap cas s´havia de donar per adjudicat abans d´hora.

J

Josep

21 d'agost 2014.10:16h

Respondre

Aaqualata, aquesta ”nova” empresa, és nova a Igualada però no a la comarca.

No t’ho puc assegurar ja que no hi treballo, o sigui que t’ho dic en plan ”radio macuto” quedi clar. He... Llegir més sentit que no compleixen el dossier que presenten a concurs i ni tant sols compleixen les condicions acordades amb els Ajuntaments i equips pedagògics.

j

joan

21 d'agost 2014.09:39h

Respondre

Quina sort que té l’alcalde (mentider segons els pares/mares de la Ginesta) de estar en una societat judeo-cristiana, si estés en una societat Luterana ja hauria d’haver dimitit, per enganyar... Llegir més al pares a l’equip de la ginesta i a la ciutat en general.
Si hi ha cacerolada m’apunto.

D

Daniel

Igualada

21 d'agost 2014.08:28h

Respondre

Ara, sigui pel motiu que sigui, ens han fet una de ben grossa. Ara calen reaccions. Sabeu si hi ha algú que porti el tema de les movilitzacions (cacerolades, visites a l’alcalde i a la Bacardit... Llegir més per demanar explicacions,...) El que sigui però que es noti que estem completament en desacord i que no es tracta d’una rabieta perquè no han guanyat els qui nosaltres volem, sinò perquè se’ns ha MENTITi s’ha jugat amb nosaltres. Molts hauríem seleccionat altra llar de saber que, a aquestes alçades del mes no sabríem qui estarà amb els nostres fills/es! Ara que ja el meu fill s’havia adaptat a la llar i al personal del centre ,ha d’adaptar-se novament, no sols a un altre espai sinó a altre equip educatiu. Gràcies, señor Alcalde. S’ha cobert de glòria...
Per cert, algú sap si han tornat els diners del primer mes de la llar a algú? Perquè jo el portare a una altra llar no municipal i em semblaria encara més vergonyós que no em tornessin els diners. Crec fermament en l’escola pública però en aquest cas el bé del meu fill va per davant de les meves conviccions.

C

Carme

21 d'agost 2014.07:25h

Respondre

Em sembla molt fort que si és veritat el què diu en el comentari 8 l’Ignasi, que l’equip de la Ginesta no s’ha presentat a concurs, s’hagi publicat així aquesta notícia. Els periodistes... Llegir més no han de contrastar el què els arriba?
Com a mare que ha portat els fills a una llar gestionada per aquesta empresa, dir-vos que n’estic molt satisfeta.
Quan hi ha un canvi tot costa. Temps, confiança i paciència.
Sinó hi ha altres llars no públiques (que són empreses i clar que pensen en fer diners) que us rebran amb els braços oberts. Hi ha persones que quan més paguen, la confiança els augmenta en proporció.

A

Aaqualata

21 d'agost 2014.07:00h

Respondre

Voldria aclariment a comentaris de l’article i alguns dels fets aquí :
- Com es pot donar concessió a qui no es presenta a un Concurs?
- Com es pot afirmar que la nova empresa ho farà malament... Llegir més segur?
- Per Què l’antic equip pedagògic de la Ginesta no s’ha presentat?
- Per Què algú fa comentari (Pep) tot dient que aquest NEN no es de fiar? Amb qui to utilitza la paraula NEN? Desprecia els NENS? Utilitza la paraula NEN vers l’Alcalde pel seu aspecte físic ? ( si fos així Pep tindria molt que desitjar); per cert el Sr. Alcalde passa de llarg del 40 anys. Benvinguts siguin el NENS
- Que te a dir l’Ajuntament a tot això?
- Insinuar que hi ha quelcom darrera no es correcta; dir-ho si se sap amb certesa Si
.......
Bona festa Major

d

daniel

igualada

21 d'agost 2014.00:25h

Respondre

A la data en que estem i no se qui cuidara el meu fill.La meva dona i jo estavem molt contents i satisfets amb l’equip pedagogic de la Ginesta i ara estem desesperats perque no sabem ni que fer.No... Llegir més hi ha dret a fer patir les families d’aquesta manera . No sabem quins interessos hi ha al darrera pero ja imaginem que no estan relacionats amb el millor per als nostres fills.
Quina vergonya de govern!Ens l’han jugat

C

Carme

21 d'agost 2014.00:16h

Respondre

L’ajuntament fa que les famílies vagin a les guarderies privades. Que diu ERC?

p

pep

igualada

20 d'agost 2014.23:09h

Respondre

Son temps dificils, d’acord
pero no calen aquest espactacles ridiculs per part del govern
siguem serius i professionals, les coses clares i la xocolata espessa
son els nostres fills i mes ben dit... Llegir més encara nadons... la confiansa amb els cuidadors es clau pels pares
Accio reaccio a la festa major!!! Xiulem al GOVERN INSENSIBLE

T

Tonet

La de sempre

20 d'agost 2014.22:23h

Respondre

Que hi han interesos???
Que hi ha amiguisme???
En el govern que hi ha hagut, que hi ha i que hi haura,, sempre igual,,INTERESOS

I

Ignasi

Igualada

20 d'agost 2014.22:01h

Respondre

Desconec el procés que ha seguit el concurs i les promeses de l’alcalde i em sembla important parlar amb coneixament de causa. El què si que se del cert és que L’EQUIP PEDAGÒGIC DE LA GINESTA... Llegir més NO S’HA PRESENTAT AL CONCURS. Lamentablement fa uns mesos la meitat de l’equip va ser exclòs de la nova empresa. La cooperativa La Ginesta amb 34 anys d’experiència ha plegat.

L

Lola

20 d'agost 2014.21:36h

Respondre

Molt de compte amb aquesta empresa de Manresa!! Van del rotllo de ser una cooperativa i la veritat és que sols pensen en fer diners, saltant-se tota l’ética professional.
Aquí a la comarca de... Llegir més l’Anoia ja han fet mal tant a Tous com a Òdena. A banda d’incomplir les condicions que presenten a concurs però com que els Ajuntaments passen de controlar-ho doncs així va creixent aquesta ”empresa” de Manresa. Tot un Encís per Catalunya. Ànims pels pares i per l’equip de la Ginesta!!

A

Anna

20 d'agost 2014.20:52h

Respondre

Josepm no se si no saps llegir bé! Aqui ningú demana preferències, al contrari, aquest pares es queixen perque l’ajuntament està donant la conceció de la llar a qui HA PERDUT el concurs!

j

josepm

igualada

20 d'agost 2014.20:14h

Respondre

Sembla que l’equip de govern ha trepitjat l’ull de poll a alguna família ITV (Igualadina de Tota la Vida) i ja tenim les forces vives de la ciutat mobilitzan-se. Hi ha cognoms sagrats a la terra... Llegir més del riu Anoia.

Si l’Escola era pública, per què han de tenir preferències? Si són tant bon equip per què no ”gestionen” una llar privada, jugant-s’hi els seus quartos.
Si tantes famílies els recolzen cap problema, pagant el rebut cada mes no cal res més.

En resum, a Igualada tots ens coneixem i el que no... ja ens coneixeran.

J

Josep M.

Igualada (08700)

20 d'agost 2014.19:52h

Respondre

Pero que es aixo de jugar amb els sentiments del pares vers elsfills.
que s’han cregut aquest grup convergent mai mes els tornare ha donar recolzament

p

pep

rambla general vives

20 d'agost 2014.19:01h

Respondre

Lo millor, ”una cacerolada”, cada dia a les 8 tarda, a la rambla General Vives, sota la finestre, plenes de esteladas.
Castells dimissió per inepta, i per traïdor.
AQUET NEN NO ES DE FIAR!

j

josep

igualada

20 d'agost 2014.17:26h

Respondre

em sembla que us fan un favor, a mi l’experiencia personal amb l’equip educatiu de la ginesta i les seves instal.lacions em van semblar nefastes.

M

Monica

Igualada

20 d'agost 2014.17:21h

Respondre

Vergonya d’alcalde i de govern! Quins interessos hi ha darrere de tal injustícia?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.