TORNAR

El pregó "Igualada al món" dónarà avui el tret de sortida als dies forts de la Festa Major

Valentí Miserachs serà el ponent de la conferència institucional, i dracs, gegants i capgrossos sortiran per primer dia al carrer

cultura
Dijous, 21 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Festa Major comença a agafar volada aquest dijous amb actes oficials com la proclamació del Salero i la conferència institucional. Mentrestant els dracs, gegants i capgrossos sortiran per primera vegada, acompanyats de la tabalada menuda. Quan tothom sigui a plaça serà el moment del pregó. El dia acabarà amb la ja clàssica Operació Cigró i el concert de la Cobla Sant Jordi a la Cotonera.

A les 18.30 h, el saló de sessions de l’Ajuntament acollirà els actes oficials del Lliurament del Penó de la Ciutat a la coral de Santa Maria, i el nomenament del nou Salero, Oriol Càlichs i Soler, que us presentem en una entrevista. A més, es farà la presentació de l'Estampa del Sant, que enguany és obra de Jaume Enrich i Gumà, dissenyador associat a Sendra&Enrich i professor de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps. Seguidament tindrà lloc la conferència institucional "Variacions romanoanoienques", a càrrec de Mn. Valentí Miserachs i Grau, mestre titular de la basílica de Santa Maria la Major, del Vaticà.

A partir de les set de la tarda, tothom qui ho vulgui podrà acompanyar l'imatgeria festiva des de l'Escorxador fins a la Plaça de l'Ajuntament. Es farà la primera Cercavila de la Festa Major amb els dracs, gegants de la ciutat, l’Àliga, el Tonet, la Conxita, els gegantons, els capgrossos i els Nanos. A partir de la plaça de Cal Font s'hi afegirà la Tabalada Menuda, on tots els nens i nenes poden dur un tabal i participar-hi precedint la cercavila.

En arribar a l'Ajuntament tindrà lloc el Lliurament del Ram a la Geganta i els Balls de Lluïment, acompanyat del clàssic Xocofresc, amb la col·laboració de les pastisseries Fidel Serra, Òscar i Pla.

Un pregó internacional

A partir de 2/4 de 10 començarà el Pregó de la Festa Major, que consisteix en l'emissió en directe del programa Igualada Al Món. Podeu participar-hi compartint a Twitter els vostres records de la festa major a l’etiqueta #igdalmon.

A les deu de la nit a la plaça de Pius XII començarà la clàssica Operació Cigró, sopar popular amb amanida de cigrons i actuacions espontànies organitzat per La Coll@nada.

A la mateixa hora cal destacar que el pati de la Igualadina Cotonera acollirà un concert de la Cobla Sant Jordi. Ho coordina l’Agrupació Sardanista d‘Igualada, amb el suport del Programa de millora del barri de Sant Agustí.

Altres activitats

A les 10 h i a les 12.30 h, al c/ de Joan Abad, 1-3, continuaran les visites guiades per a conèixer la història de la Igualadina Cotonera. Aquí en podeu veure un recull d'imatges.

Pel que fa a les activitats infantils, a les 11.30 a la Biblioteca Central es podrà escoltar un conte dedicat a l'aniversari de l''equipament, a càrrec de Pep Farrés, Arian Morera i Bet Farrés. I a les 18 h, al carrer de Custiol, la Coll@nanda proposa jocs de taula educatius i familiars. També a les sis, al Teatre de l’Aurora, es podrà veure l'espectacle familiar que presenta De-Parranda, “En contes d’un cove”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.