TORNAR

La festa continua amb el concert de la JOSA i la inauguració de les exposicions més destacades

L'elecció de l'hereu i la pubilla o la penjada de domassos completen el tercer dia de Festa Major

cultura
Dimecres, 20 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dimecres a les sis de la tarda, la Sala Municipal d’Exposicions acollirà la inauguració de la mostra “Els anuncis en els programes de la Festa Major 1920-1970”, que es podrà visitar fins al 14 de setembre en sis espais diferents de la ciutat. Altres actes destacats d'avui són el concert de la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia al teatre de l'Ateneu, o bé l'elecció de l'Hereu i la Pubilla de la festa, a càrrec de La Coll@nada.

La mostra “Els anuncis en els programes de la Festa Major 1920-1970”, obrirà avui a la tarda i es podrà visitar fins al 14 de setembre. El primer tinent d’alcalde d’entorn i promoció cultural, Josep Miserachs destaca que a l'exposició “hi podrem observar l’evolució de la ciutat, els gustos, les necessitats, el jou de la dictadura i l’ús forçós de llengües no pròpies, i el rerefons cultural i artístic de cada període. Del modernisme al noucentisme, de l’alimentació bàsica als capricis més inaccessibles, de l’adob al gènere de punt, de la dictadura a la democràcia…”.

Els anuncis s'han agrupat en sis punts diferents segons la seva tipologia. Així, la sala d’exposicions El portal del Llevador acull els anuncis referents a cafès, quioscos, fondes, comestibles i cellers. La mostra permetrà estrenar l'espai de Cal Blaiet com a sala d'exposicions oberta al públic, on s'hi podran trobar els anuncis relacionats amb autos, motos, transports i carreteigs. El restaurant Somiatruites del Rec exhibirà un recull de publicitat de merceries, sastres, espardenyes i mantes. La mostra de la rectoria de Santa Maria estarà dedicada al gènere de punt, adobs, cartrons i màquines. Les òptiques, metges, farmàcies i col·legis aniran a la Sala Municipal d’Exposicions. finalment, els fotògrafs, llibreries, impressors i músics es podran trobar a L’Empremta. S’ha editat una postal per a cada exposició que estarà disponible a l’espai corresponent, per a tothom que vulgui aconseguir-ne la col·lecció completa.

A partir d'avui també es podran veure les exposicions dedicades als 75 anys de la Schola Cantorum (fins el 20 de setembre al vestíbul de la Biblioteca Central), als Cartells de Festa Major i moixigangues (al mercat de la Masuca) o als 120 anys de la fàbrica de teixits de Cal Font (fins el 20 de setembre a la sala d'exposicions de la Biblioteca Central)

La JOSA interpretarà Galupi, Haydn i J.Serra

La Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia oferirà un concert amb obres de Galupi, Haydn i J.Serra. Tindrà lloc el dimecres 20 d'agost a les deu de la nit al Teatre Municipal de l'Ateneu, i l'entrada serà de 8 euros. La Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia és una orquestra formada per músics d’arreu de la comarca i part del principat. Des d’estudiants fins a professionals el grup heterogeni forma una orquestra jove, vital i amb ganes d’oferir en els seus concerts un alt nivell musical.

La Coll@nada proclamarà l'hereu i la pubilla

El to festiu de la jornada el posarà La Coll@nada amb el concurs on els candidats a hereu i pubilla del 2014 hauran de superar un seguit de proves per demostrar que mereixen aquest honor. Les inscripcions es poden fer a la web de La Coll@nada o bé a partir de les 21.40h a la plaça Pius XII. L'espectacle començarà a les deu de la nit.

Altres actes destacats de la jornada de dimecres són la penjada de domassos del seguici popular a les plaçes de l'Ajuntament, la Creu i Cal Font, que enguany presenten tres models nous dedicats a la Víbria, als gegants Pia i Tomeu i a Sant Bartomeu. Continuaran les visites guiades a la Igualadina Cotonera per a conèixer la seva història i la companyia De Parranda presentarà a les sis de la tarda l'espectacle infantil "En contes d'un cove" al Teatre de l'Aurora.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.