TORNAR
PUBLICITAT

Ingressa a presó un home detingut a Montbui, implicat en dos assalts violents a una masia d'Estaràs

És el catorzè detingut per un robatori que hauria encarregat l'exdona del propietari

societat
Divendres, 1 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns a Montbui un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola, per la seva presumpta relació amb dos assalts violents que van tenir lloc al febrer i a l'agost 2013 en una mateixa masia d'Estaràs (Segarra). Amb ell ja són 14 les persones arrestades per aquells fets, entre les quals hi ha l'exdona del propietari, que hauria contactat amb cercles delinqüencials de l'Anoia per tal de cometre els robatoris a la casa. El darrer detingut, que tenia pendents quatre ordres d'ingrés a presó, va ingressar dimarts al Centre Penitenciari d'Homes de Barcelona.

Els mossos van efectuar dilluns una nova detenció relacionada amb dos assalts violents en una masia d'Estaràs, situada al punt quilomètric 5,9 de l'LV-1005, que van tenir lloc l'any passat. En aquest cas s'imputa a l'arrestat els delictes de temptativa d'homicidi, de lesions, de retenció il·legal i de tinença il·lícita d'armes. L'home, amb una trentena d'antecedents, tenia pendents quatre ordres d'ingrés a presó de diferents jutjats.

Dos assalts en sis mesos a la mateixa masia

El primer assalt es va cometre la nit del 23 de febrer del 2013 quan el propietari de la masia accedia a casa seva. Després d'estacionar el vehicle al garatge un home encaputxat el va intimidar amb una arma de foc i el va colpejar violentament al cap. Tot i això, la víctima es va desfer de l'agressor i es va tancar al domicili fins a l'arribada dels Mossos.

El segon assalt va tenir lloc la nit del 17 d'agost del 2013. Tres encaputxats, armats amb una escopeta retallada, un revòlver i una espasa, van accedir a la masia i van lligar amb brides a tres familiars de la víctima. Quan el propietari va accedir a casa seva, els assaltants li van disparar un tret al pit. Tot seguit, van fugir precipitadament amb una petita quantitat de diners. La víctima va resultar ferida greu i va restar ingressada a la UCI de la Vall d'Hebron.

Arran d'aquells dos fets, els mossos van obrir una investigació ja que tenien sòlids indicis que els dos assalts estaven relacionats. En una primera fase de la investigació, duta a terme a finals del 2013, la policia va detenir 10 persones per la seva implicació en els dos robatoris, entre les quals hi havia l'exdona de la víctima dels assalts. Els detinguts tenien edats compreses entre els 25 i els 40 anys i nacionalitats espanyola, dominicana i equatoriana.

El passat 17 de juny va concloure la segona fase de la investigació amb la detenció de tres persones més per la seva participació en els fets. Els detinguts són tres homes, d'entre 29 i 33 anys, de nacionalitat equatoriana, colombiana i República Dominicana, i veïns d'Igualada i Capellades.

Els mossos mantenen la investigació oberta per tal de determinar la possible participació d'alguna altra persona en els fets.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.