TORNAR

Esquerra creu que pot treure els millors resultats de la seva història a Igualada

La presidenta d'ERC Igualada confia que el partit pot obtenir set o vuit regidors en les properes eleccions municipals

politica
Divendres, 1 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Esquerra podria treure els millors resultats de la seva història a Igualada en les properes eleccions municipals. Així ho considera la presidenta de la secció local del partit, Alba Vergés, que destaca que des del gener del 2013 s'està treballant en la preparació d'un programa i una candidatura. La llista definitiva i el nom de l'alcaldable es presentarà a la tardor.

La presidenta d'ERC Igualada, Alba Vergés, explica que "fa molts mesos que s'està treballant" per definir una proposta d'èxit de cara a les properes eleccions municipals. Des del gener de l'any passat, el partit ha celebrat periòdicament reunions de caràcter sectorial o per barris. En aquestes trobades, destaca Vergés, s'hi ha convidat persones que no són militants per tal d'"obrir-nos a la ciutadania" i integrar diferents inquietuds al programa electoral.

De moment encara no s'ha tancat la llista que presentarà ERC, ni s'ha definit la persona que l'encapçalarà. No ho farà Joan Torras, anterior cap de llista i actual regidor d'Acció Social, que ja va anunciar després de les darreres municipals que deixava la primera línia.

"No tenim un líder sinó un equip de gent, vuit o deu persones disposades a col·laborar directament en el projecte, però la llista no està ni molt menys definida", apunta Vergés. "Hi ha molts noms de gent que està col·laborant activament, que els hi proposarem d'integrar la candidatura". A la tardor es concretaran aquests aspectes. "La prioritat ara és la consulta, després del 9N tindrem la mirada fixada en les municipals", afirma la presidenta.

A punt per batre récords

Esquerra, que actualment està representada a l'Ajuntament pels regidors Joan Torras i Joan Requesens, espera viure una crescuda històrica en aquestes municipals. "Creiem que hi haurà una pujada important, no tant per la cojuntura nacional sinó també perquè portem molts mesos treballant i estem tenint una resposta molt bona de la gent", diu Alba Vergés. "Esperem i estem il·lusionats que farem el millor resultat de la nostra història a Igualada", confia.

"Tenim l'ambició d'arribar a set o vuit regidors, creiem que podem tenir-los", assegura Vergés. "Estem treballant-hi i hi haurà molts factors que influiran", afegeix. En les darreres eleccions municipals del 2011, ERC va obtenir 1437 vots, mentre que a les eleccions europees del passat mes de maig el partit va rebre el suport de 4144 igualadins.

Oberts a tota mena de pactes

Pel que fa a possibles pactes amb altres partits, "estem oberts a parlar amb tothom", afirma Vergés. Respecte a una hipotètica candidatura d'esquerres, insinuada per ICV i PSC, "creiem que les sigles de ERC sumen, tot dependrà de les aspiracions dels diferents grups, ja es veurà però no volem deixar d'intentar-ho i de parlar-ho".

Un dels reptes d'Esquerra de cara a les municipals serà marcar les diferències respecte el seu soci de govern, CiU, amb qui durant els darrers tres anys ha mantingut un plàcid acord amb poques dissonàncies. "En una relació tan desigual com 10 regidors de CiU i 2 d'ERC és complicat marcar diferències", comenta Vergés. D'altra banda, "ens estem ocupant de dues regidories molt actives, la d'Acció Social -una de les més importants en aquests moments-, i la de Joventut, que ha fet moltes accions pròpies i innovadores de la mà de les entitats i de la Generalitat", destaca. "Estar al govern permet aprendre molt i confiem que això ens ajudarà", recalca.


11 Comentaris

J

J.M.

08700

5 d'agost 2014.18:30h

Respondre

TOTS SON IGUAL, SOLS QUE AQUEST, DE ERC, NO HAN TOCAT TANT PODER COM CONVERGÈNCIA.
PRO SON DE LA MATEIXA ”CASTA DE XORIÇOS”

Noticia de avui:
El juez ha iniciado el proceso contra TOMAS... Llegir més BIGORRA de ERC por el presunto uso fraudulento del dinero que recibía ERC en la Diputación, unos 20.000 euros anuales.

M

Maria

Ig

4 d'agost 2014.23:15h

Respondre

la història mes recent ens diu que ERC no en va tenir prou amb un tripartit, si no que en va necessitar dos, per demostrar el poc de bo que saben fer.
Necessiten gent culta i amb matemàtiques... Llegir més bàsiques per gestionar un municipi i com no, un país o.. un estat. (els diners no baixen del cel i s’han de saber crear, gestionar i repartir)
L’Oriol els ha fet guanyar molts vots, però que hi ha al darrera? ... que tothom ho miri com vulgui i faci memòria.

p

pepe

igualada

4 d'agost 2014.18:30h

Respondre

Pep , a part de l’ortografia, no tens mes arguments ?
Xiquet, ets molt limitat!, pro molt molt limitat!!

P

Pep

Anoia

4 d'agost 2014.16:54h

Respondre

Caram, els unionistes! Arguments de pes, eh? Llàstima de l’ortografia.

L

Las cosses per el seu nom!

08700

4 d'agost 2014.13:00h

Respondre

Personatges, que ham prou feines, poden tirar endavant, petits negocis familiars, volem gestionar una ciutat com Igualada ?
La majoria, son pobres diables, que sant apuntat , al viatge a Itaca,... Llegir més solament per fer-se veure. i amagar de passada, la seva grisa existència.
Uns totals ineptes.( No tots, pro si una gran majoria.)
Igualada es mol petita, i tots ens coneixem.

a

antoni

igualada

4 d'agost 2014.12:31h

Respondre

i amb els mateixos de sempre suposo?? ja té el seu mèrit ja...

dels nous ens poden explicar els mèrits també?

J

Josep Mª Verges Prat

Igualada

4 d'agost 2014.11:49h

Respondre

Sr. Joan, permetim l’atreviment, però no puc fer + que dona la meva opinió contraria a la seva per la que crec demagogia perversa, malaltisa i destructiva; siguem positius home! el present i... Llegir més futur de Catalunya mereix deixar enrera els errors de uns i altres que sempre trobariem dons les persones i en conjunt tots, tenim llums i hombres i fent us de la experiencia pasada, aixó si, poder construir un millor ”Pais de tots”, amb bon material, gent ben preperada i amb amor a Igualada i Catalunya i ERC actualment, crec en te també per sumar quantitat!

e

ernest

igualada

4 d'agost 2014.11:01h

Respondre

Toni.....de la fuita nuclear de txernobil no,peró de la fuita de inteligencia de una part del jovent de catalunya si...estan tant abduits per simbols i banderes i propagandes estrafalaries (pensa... Llegir més que parlant de feixismje i altres coses ,i no tenen ni idea del que vol dir)que no hi veuent mes enlla del nas.Aixi ens va als catalans,tu també portes el ruc al darrera del cotxe? es el simbol mes encertat.

a

albert

igualada

3 d'agost 2014.13:31h

Respondre

Juan:
I actualment que fan? apart de ondeja la SEVA estelada.
Sols aplicant la norma, de ”com pitjor, millor” ( Per ells, per supossat!).
No es mereixent ni el pa que mengen.
RECUPEREM EL SENY,... Llegir més RECUPEREM LA SENYERA!!!!!!!!!!!!!!!

t

toni

igualads

3 d'agost 2014.13:00h

Respondre

Juan, et descuides de la fuita nuclear de Chernobil, que segur que també va ser culpa d ERC

j

juan

igualada

2 d'agost 2014.13:01h

Respondre

Daixò sent diu, Sortir del foc, per caure a les brases.
ERC, Tot el que ha tocat, ho ha destrossat!
1934 Declaren el estat Català, i ens quedem sense Estatut. ( El Dencas fugint per las clavegueres... Llegir més de la Generalitat, ell el gran ”patriota”)
1936 Recuperem el Estatut, i el buit de poder de ERC, converteixen Catalunya, en una casera, amb el tiro a la nuca, com a norma, amb grups anarquistes, com la Fai, Cnt, i altres, fen-se amos dels carrers, i massacrant als que, consideraven enemics de la Republicà. ( Religiosos, monges, gent de dretes, de centre, i a mols que per enveges de poble, sals marcava com a gent a exterminar. ( Erc durant tot el temps, va se incapaç de fer res.El buit de poder va ser total.)
2003-2010. El govern del nefast tripartit, deixa a Catalunya arruïnada. ( Recordem a Carod, Benach, i mols altres populistes, que res van fer per la Catalunya que deien tan estimar, lo màxim que van fer, es deixar-nos unes contes per pagar , i hipotecats per mols, mols anys.
Això, es ERC.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.