TORNAR

Visteon acomiada 57 treballadors de la planta d'Igualada

La primera fase de l'ERO entrarà en vigor a l'agost i afecta 40 empleats, i a principis de l'any que ve 17 persones més perdran el seu lloc de treball

economia
Dijous, 31 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els treballadors de la planta de Visteon van aprovar en assemblea el passat divendres acollir-se a un expedient de regulació que suposarà l'acomiadament de 57 empleats, d'una plantilla de 138. També hi ha dues persones que han accedit a traslladar-se a les plantes de l'empresa a Vigo i Valladolid.

La planta de Visteon a Igualada

Els acomiadaments afectaran un total de 57 treballadors dels 138. La planta seguirà funcionant, malgrat que "el futur és molt incert", segons apunta Juan Manuel Luque, coordinador d'Indústria de CCOO a l'Anoia, el Baix LLobregat, l'Alt Penedès i el Garraf.

La primera fase dels acomiadaments afectarà a 40 treballadors i començarà a finals d'agost. La segona fase tindrà lloc a principis d'any i afectarà a 17 persones. Tal com avança Luque, "hi ha una empresa que ha adquirit Visteon, però el canvi no es farà efectiu fins l'any que ve". És aleshores quan entrarà en vigor la segona fase de l'ERO.

Segons expliquen fonts sindicals, "s'ha fet un Pla d'Acompanyament per part de l'empresa, que proposa unes condicions d'indemnització de 40 dies per any amb un màxim de 29 mensualitats". D'altra banda, dues persones s'han acollir a l'oferta de Visteon de traslladar-los a les plantes de Valladolid i de Vigo. "Els treballadors han votat a favor de la proposta ja que -en comparació a la indemnització que estableix la normativa- són unes condicions favorables", considera el representant de CCOO.

Visteon es dedica bàsicament a la fabricació de components per a vehicles Nissan. El fet que el model de furgoneta Primastar es deixi de produir a finals de juliol a la planta de la Zona Franca de Barcelona ha estat determinant per aquesta mesura. El model que substituirà aquesta furgoneta es fabricarà a la planta que Nissan té a França.

A més, segons ha reconegut en un comunicat, l'empresa veu necessari reduir la plantilla davant la davallada de producció d'altres models de Nissan com Pathfinder, Navara i NV 200, que patiran una caiguda de volums de més del 60% a partir del setembre.


12 Comentaris

M

Maria

Ig

2 d'agost 2014.14:34h

Respondre

Mariona i Jordi, o sou molt joves... o hauríeu de fer per manera que us volguessin a llistes de partits per ser futurs alcaldables. Mare de deu (?)

J

Jordi Igualada

Igualada

1 d'agost 2014.18:43h

Respondre

Ho sigui Xavi, que per tu un ajuntament quines funcions té??? Organitzar la festa major? Flipa, flipa....

m

mariona

08700

1 d'agost 2014.18:24h

Respondre

Xavi!
Es el alcalde, el que es va omplir la boca, de que ells, faria gecs i mànigues, per solucionar la crisis a Igualada.
Tots sabem, que el Consistori, poc pot fer, per que una empresa privada, no... Llegir més entri en fallida.
Es sols ell, el que va crear falses expectatives, per arrancar vots.
Si ara , las seves promeses de populista de fireta, se li tornem contra ell, que es foti, es lo que es mereix, per populista i incompetent.
Ten recordes Xavi, de lo de economia,economia, economia.
Pro de que cony, parlava el economista frustrat?

X

Xavi

1 d'agost 2014.16:12h

Respondre

Flipo que la gent critiqui l’ajuntament quan una empresa decideix fer fora a gent. No entenc res, què hi té a veure?
Fent un càlcul ràpid, el cost anual per l’empresa de 140 persones... Llegir més rondarà els 2-3M€, que potser els ha de pagar l’ajuntament? Deixeu de criticar, i ajudeu a aquesta gent a trobar feina!

J

Jordi Igualada

Igualada

1 d'agost 2014.02:08h

Respondre

Maria, nosaltres no podem pensar per ells. Més que res que aquesta és la seva feina. Pero una cosa està clara: si sempre fem el mateix els resultats sempre seran els mateixos.

M

Maria

Ig

1 d'agost 2014.00:19h

Respondre

I quina política faríeu vosaltres que tan critiqueu, amb el país endeutat fins les celles desprès de patir una política de malbaratament i manca de control dels suposats partits... Llegir més d’esquerres?
Ho pregunto jo que sempre les he votat.

P

Pompeu

31 de juliol 2014.22:33h

Respondre

pep, xicot, avui en dia hi han molts correctors en català per la xarxa com per publicar un comentari com el teu, ple de faltes d’ortografia. Au va, el català s’ho val, ànims!!

p

pep

igualada

31 de juliol 2014.18:58h

Respondre

El decret , del alcalde, prohibint el pessimisme, no ha sortir efecte.
El Sr Marc, haurà de tornar a firmar un altre decret, per anular el pessimisme.
(CASTELLS, EL POPULISME QUE VAS UTILITZAR, PER... Llegir més VEN DRET, COM LA SOLUCIÓ PER ENCARRILAR A MILLOR ELS PROBLEMAS DE CRISIS QUE TENIEM A IGUALADA, TE ESTA EXPLOTANT ALS MORROS; JA TE ESTA BE, PER JUGAR AMB LES COSSES DE MENJAR.)
Llàstima dels innocents, que van confiar amb tu i avui es trobant desesperats, i defraudats.

M

Manel

Igualada

31 de juliol 2014.13:56h

Respondre

Igualadinicus: Habitant d’Igualada que davant de les adversitats es queixa sobre totes les propopstes per millorar la ciutat promovent l’immobilisme i fins i tot pot arribar al... Llegir més ”mussolisme”.

A part d’això, quina putada per tota la gent afectada i les seves famílies. Que pogueu trobar la manera per sobreviure en aquests temps de crisi, ja sigui trobant feina o creant-ne, malgrat ho posin tan difícil.

J

J M.

igualada

31 de juliol 2014.12:34h

Respondre

Igualada juga a la Champions League Europea.
Economia,economia, economia.
Per sortir de un pou, lo primer a fer, deixar de cava.
Igualada ja a sortit de la UVI.
etc, etc,etc. es per lo que dona ,... Llegir més aquest ”estadista” de Alcalde.
Una estrellada par la rotonda, un bandera negra per balco de ajuntament............i qui dies passa, anys empeny!
PATETIC

G

Gerard

Igualada

31 de juliol 2014.12:14h

Respondre

Sort que Igualada havia de sortir del pou amb aquest equip de govern ! Sort que s’havien de crear llocs de treball ! Sort que els emprenedors sortirien de sota les pedres ! Sort que l’esperit... Llegir més innovador ompliria els nostres cors buits d’esperança ! Sort que ”Espanya ens roba” i li donaria la culpa de tot als de fora !. Senyors de l’equip de govern d’Igualada, passareu a la història com un dels governs amb menys acció i resultats positius que es recorden. La vostra obsessió pel deute us ha portat a no fer pràcticament res de profitós per la ciutat. Per a això no necessitem ni un alcalde 2.0 ni res que se li assembli. Comenceu a fer feina de veritat. On són les empreses que havien d’aixecar Igualada ?

j

jORDI iGUALADA

IGUALADA

31 de juliol 2014.10:42h

Respondre

Igualada Power, si senyor. Aquesta és la realitat. Molt promocionar aquí i allà, molts globus, molts avions, molts festivals de música, moltes universitats, molt asfaltat de carrers,molt rec.0,... Llegir més molts ambaixadors igualadins, molta wifi.... i al final què??? Un altre indústria que s’enfonsa. Ho cuidem lo que realment és necessari, ho aixó s’estavella. Com a ciutat dormitori no està del tot malament, als vespres tenim molta fresqueta.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.