TORNAR

El Consell Comarcal inclou les reivindicacions de les AMPAs al concurs per gestionar els menjadors escolars

Les famílies reclamaven endurir el plec de condicions per millorar la qualitat del servei

Dimecres, 30 juliol 2014. 16:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Consell Comarcal va aprovar aquest dimarts el plec de condicions que servirà per decidir quina empresa s'ocupa de gestionar els menjadors escolars de l'Anoia. Les AMPAs de la comarca han fet pinya per presentar un seguit d'al·legacions al text inicial i millorar la qualitat del servei. Les famílies celebren que s'hagin aprovat la majoria de les seves propostes.

Els representants de les AMPAs de l'Anoia van entregar a principis de juliol un seguit d'al·legacions al plec de condicions del concurs que decidirà quina empresa ha de gestionar els menjadors escolars. El text inicial el va aprovar el Consell Comarcal a final de maig, i va ser aleshores quan els pares i mares van mostrar la seva preocupació per la baixa qualitat del servei.

Tres setmanes després, el dijous 24 de juliol, diversos representants d'AMPAs de l'Anoia i de la Federació d'AMPAs de Catalunya (FAPAC) es van reunir per segon cop al Consell Comarcal amb la tècnica d'Educació, el president del Consell i el conseller d'Educació per rebre explicacions de quines al·legacions havia rebutjat el gabinet jurídic del consell i quines havien estat acceptades.

Finalment, ahir dimarts 29 es va aprovar modificar el plec de clàusules que regirà el servei de menjador escolar dels propers 7 anys. "Es van aprovar la gran majoria d'aportacions que vam fer les AMPAs a través de la FAPAC", destaca Núria Ferran, una de les mares que s'ha implicat en el procés. A més, el PSC i l'Ajuntament de Jorba també hi van introduir modificacions en la línia de les que propoàven els pares i mares.

Es crearà una Comissió de Seguiment

Des de les AMPAs destaquen la creació de la Comissió de Seguiment que han aconseguit incorporar en el plec. "Ha de ser l'òrgan que ens permeti treballar de forma coordinada, compartir actuacions i observacions, i aconseguir millores de forma articulada", explica Núria Ferran. "És en aquest òrgan que continuarem realitzant accions en la línia del que hem anat treballant fins ara" afegeix. Les famílies esperen que el nou plec de condicions els permeti "tenir un servei de menjador de qualitat".

L'empresa que guanyi el concurs començarà a treballar al segon trimestre del curs

El proper pas el farà el Consell posant a lliure disposisició el plec de condicions per tal que les empreses de càtering puguin presentar-se al concurs. Des de les AMPAs expliquen que han contactat empreses de la comarca i dels voltants perquè hi concorrin.

A finals d'agost es convocarà el comitè avaluador del plec, del quan formaran part la tècnica d'Educació del Consell i tres representants més del Consell. Els representants de les AMPAs hi poden enviar un representant però només tindrà veu, no vot.

L'empresa que guanyi la licitació no començarà el curs al setembre, sinó que es continuarà amb SERUNION fins a Nadal. És llavors quan s'ha de donar el relleu.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.