TORNAR
PUBLICITAT

L'Ateneu Igualadí organitza un torneig internacional d’escacs

La competició se celebrarà el dimarts 19 d'agost

esports
Dimecres, 30 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ateneu Igualadí a través de la seva secció d’Escacs ha organitzat pel pròxim dimarts 19 d’agost un torneig d’escacs de caràcter internacional, ja que comptarà amb la participació de jugadors professionals i aficionats procedents de diversos països.

El torneig es disputarà a través de vuit rondes. El sistema de competició serà open actiu (ràpid chess) amb partides de 20 minuts més 5 segons per jugada per cada jugador i la forma d’aparellament es regirà pel programa informàtic Swiss Manager. La trobada serà a les deu del matí i s’allargarà fins a les vuit del vespre, amb dues hores al mig per dinar i descansar. Així, es disputaran quatre rondes al matí i quatre rondes a la tarda. Finalment, a dos quarts de nou del vespre tindrà lloc la cloenda i el lliurament de premis.

El públic podrà seguir el torneig a la mateixa sala de joc i les partides dels quatre primers taulers es podran seguir en temps real per internet des de la web oficial del torneig, i des de la web de la Federació Catalana d'Escacs, així com a través d'altres webs especialitzades en escacs amb les quals s'hi establiran links. L'Ateneu també disposarà d'una sala d'anàlisi per aquells que no es vulguin perdre cap moviment.

L’objectiu d’esdeveniments com aquest és fomentar el joc de tauler i els seus valors. Els escacs van ser reconeguts com a esport pel Comitè Olímpic Internacional el 2001, tenen olimpíades i els jugadors treballen amb l’estratègia i la tàctica, la sort no hi participa. Alguns dels beneficis de la pràctica dels escacs són el treball mental, la capacitat estratega, el reforç de l'autoestima, la capacitat per conèixer-se a un mateix, ser responsable, saber escollir... La pràctica de l’esport permet l’adopció d’actituds i maneres que fan créixer en el coneixement, l'afectivitat i les relacions socials.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.