TORNAR

L’Ajuntament d’Igualada no ha iniciat cap expedient sancionador als propietaris de pisos buits

La regidora d'ICV demana al govern que actuï, tal com la llei li permet, per posar al mercat els immobles desocupats

politica
Dimecres, 30 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Encara que la llei li permet, el govern d’Igualada no ha iniciat ni un sol expedient sancionador contra cap propietat d’immoble permanentment desocupat. En el darrer ple municipal, la regidora d'ICV va advertir al govern que "només actuant es podrà mobilitzar la flota de pisos buits que hi ha a la ciutat per a fer front al problema creixent de l’habitatge".

L'Oficina de l'Habitatge d'Igualada

En el darrer ple municipal es va aprovar un conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament per a la cessió de dos pisos a dues famílies en situació d’emergència econòmica i social.

La proposta es va tirar endavant amb el suport d’ICV-EUiA, però que el grup la troba "del tot insuficient". La regidora ecosocialista, Montserrat Mateu, explica que “l’existència de les meses d’emergència és útil i recomanable, però actuen amb uns criteris restrictius perquè no disposen dels pisos necessaris per donar resposta a una problemàtica creixent”. “Per això resulta tant i tant urgent mobilitzar l’habitatge buit en mans de les entitats financeres cap al lloguer social”.

Mateu constata que “ens tornem a trobar davant d’un pedaç perquè no s’aborda el problema de manera radical, anant a l’arrel”. La regidora demana a l’Ajuntament que actuï, tal com la llei li permet, amb l’objectiu de mobilitzar els pisos en desús.

Mateu creu que l'Ajuntament "es mostra com una administració lenta i insensible"

Com a contrapunt, Mateu lloa la tasca realitzada per la PAH Anoia, que precisament aquest juliol ha celebrat el seu segon aniversari, i que, segons ella, “posa en evidencia que el nivell de coratge de les administracions i el de la gent del carrer és molt desigual”. La regidora insisteix que “la PAH és un moviment social potent amb demandes clamoroses que no són escoltades per l’Ajuntament d’Igualada que es mostra com una administració lenta i insensible, perquè tot i que la llei li permeti actuar, no ho està fent”.

Ja al 2011 ICV-EUiA va presentar una moció per declarar Igualada ciutat activa en la prevenció dels desnonaments i en defensa del dret a l’habitatge, instar al govern de l’Estat a modificar la Llei Hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament i a adoptar les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics i garantir el dret a l’habitatge. No va prosperar pels vots contraris de CiU i el PP i l’abstenció d’ERC i PxC.

El passat mes de febrer, el grup ecosocialista, a demanda de la PAH, va presentar una nova moció per la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses. Aquest cop sí, va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals, i l’abstenció dels representants del PP.


2 Comentaris

G

Gerard

Igualada

30 de juliol 2014.14:40h

Respondre

Però què esperaveu ? Que un ajuntament de dretes sancionaria els propietaris de pisos buits, ja siguin bancs o propietaris ? Aquest equip de govern d’Igualada per no fer no fa ni això...Va,... Llegir més Montserrat, espero la teva rèplica ”de despatx”...

A

A.J.

Igualada

30 de juliol 2014.11:53h

Respondre

No entenc això de sancionar a la gent que té pisos buits. Hi ha moltes persones que tenen pisos per llogar i no troben llogaters. En què consisteix aquesta proposta de la senyora Mateu? Crec que... Llegir més la majoria de gent que té pisos desocupats és perquè no troba inquilins. Quina culpa en tenen els propietaris?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.