TORNAR

Marc Castells, escollit per unanimitat candidat a l’alcaldia d’Igualada

El comitè executiu local va proposar-lo per tornar a encapçalar la llista de CiU a Igualada

politica
Divendres, 25 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Marc Castells tornarà a presentar-se a les eleccions municipals que se celebraran el proper mes de maig de 2015. El comitè executiu local de CDC va proposar-lo per unanimitat i el proper mes de setembre serà l’assemblea la que ratificarà la proposta.

El president de la Generalitat, Artur Mas, amb l'alcalde d'Igualada Marc Castells

Castells va exposar la tasca duta a terme durant aquests tres anys de mandat al govern de la ciutat d’Igualada, que ha consistit fonamentalment a endreçar les finances municipals, posar Igualada al mapa de les ciutats importants de Catalunya, establir les bases per a la reindustrialització de la ciutat, construir una Igualada amable per als seus ciutadans i fer de l’Ajuntament aquella institució que faci costat a aquelles persones que més malament ho estan passant per culpa de la crisi.

El candidat va remarcar, a més, que “no es pot separar l’acció de govern local del moment històric que està vivint el país” i va explicar que, en una recent visita al despatx del president Mas, li va garantir que “Igualada estarà al costat del país i de la seva llibertat”. L’actual alcalde d’Igualada va reflexionar també, a nivell personal, que “després de tres anys ha estat un honor poder estar al servei de la gent d’Igualada, que tant m’ha donat i als quals he intentat correspondre”.


17 Comentaris

M

Montserrat

Igualada

28 de juliol 2014.22:09h

Respondre

Bon vespre Gerard, m’alegro de que ja hagis deixat l’estat de xoc. Un cop dit això dir-te també que jo no pretenc enganyar a ningú, solament t’informava de coses que s’havien fet durant... Llegir més aquets darrers tres anys per contraposar-ho a la teva afirmació de que no s’havia fet res de profit.

Si això ha servit per posar-te una mica al dia de les coses que passen i que vaig veure que desconeixies em sentiré molt satisfeta, però d’enganyar repeteixo res de res ja que tot el que et vaig dir es fàcilment comprovable com deus haver vist tu mateix ja que no fas cap comentari en contra. Que tinguis també un bon estiu, i amb molta alegría que penso que et fa falta

G

Gerard

Igualada

28 de juliol 2014.08:29h

Respondre

Bon dia Montserrat, et responc avui perquè fins ara estava en estat de xoc després d’haver escoltat com després de 34 anys algú dels teus ”jefes”, el ”Molt Honorable” ens estava... Llegir més desfalcant a tots. Moltes gràcies pels serveis prestats i per la parrafada. A mí no m’enganyaràs. Apa, feliç estiu !

J

Joanma

=ada

26 de juliol 2014.11:47h

Respondre

L’alcalde actual supera amb pedanteria al anterior, que ja es dir.

M

Montserrat

Igualada

26 de juliol 2014.11:00h

Respondre

Gerard, llegir el teu comentari m’ha fet pensar que és el que realment ha fet aquest ajuntament amb el Sr Marc Castells al davant, i home que vols que et digui, deu nido del que han fet,... Llegir més sobretot si tenim en compte que no tenien un duro a la butxaca.

Penso que si haguessis fet un repàs com he fet jo haguessis vis que:

Han rebaixat el deute de la ciutat que estava en un 110% (uns 60 milions) i el deixaran a un 75% (quaranta i pocs), lo que suposa entre altres coses passar de pagar a 250 dies als proveïdors a fer-ho a 60 dies.

Han fet un pla de sanejament del Consorci Sociosanitari (Residencia Pare Vilaseca, pisos Viure B, etc.) que també estava en una situació econòmica deplorable.

L’Hospital d’Igualada desprès de 20 anys fent dèficit, suposo que amb molt esforç per part de tothom ha passat a equilibrar el pressupost durant els tres últims anys. Recorda Gerard que només iniciar el mandat de l’actual govern municipal la gerent de l’hospital va pretendre que el nou alcalde com a president del mateix signes un ERE que preveia la pèrdua de 40 llocs de treball, va presentar la seva dimissió, i es van produir fins i tot manifestacions.

Penso que només amb això ja es pot justificar una legislatura en que sobretot la disminució dels d’ingressos municipals segurament ha estat la diferència mes important amb les anteriors. Quina curiositat: amb més ingressos uns varen fer més dèficit, i amb menys ingressos altres l’han tingut de reduir.

Però a més a més d’això han fet alguna cosa més, penso que sí: s’ha passat de pretendre que Igualada fos una ciutat de serveis a reafirmar-se en que Igualada serà industrial o no serà. I en aquest sentit veig que estan reforçant la industria ja existent amb l’Igualada Capital Europea de la pell de qualitat i la Càtedra A3 pel que fa als curtits i el Centre de Prototipatge per aconseguir la recuperació de la producció que s’havia deslocalitzat en el gènere de punt.

Han fet altres coses?, veig que si i alguna de tant important com el nou Campus Universitari que s’havia intentat en èpoques de bonança econòmica i ni se n’havien sortit, o el Centre de Simulació mèdica que esta situat a l’antic hospital i que ja ha començat a fer practiques

Penso que també han sol-lucionat definitivament els problemes de comunicació amb Barcelona (Hispano Igualadina) amb el nou Bus Exprés.

Han creat zones blanques d’aparcament en lloc d’incrementar les zones blaves

Han posat molt al dia al Mercat Municipal, i això ho dic amb coneixement de causa ja que en soc una assídua.

Han intentat (no se si ho han aconseguit) donar un impuls al comerç amb la potenciació del Festival dels globus i els Iglús de vent, la cursa nocturna, l’Off REC, i tornar a situar la Fira al Passeig i al centre de la ciutat.

Si tens fills esportistes com jo, veuràs que s’han fet i es fan obres de manteniment a totes les instal•lacions esportives de Les Comes que estaven pendents de fa molts anys i sobretot s’ha arranjar la per a mi emblemàtica piscina del Moli Nou que alguns volien tancar.

Altres coses que recordo que s’han fet, dons: la il•luminació de la plaça de la Creu, la zona peatonal del centre de la ciutat, els nous locals de Radio Igualada, treure alguns traus de la plaça de Cal Font per donar-l’hi més amplitud i posar-hi un parc infantil, el parc del Patufet, arranjar tota la façana de la Igualadina Cotonera que per cert per les fotografies que he vist lluïa molt durant l’Anolia (un altre festival al que se l’hi ha donat un bon impuls).

Però sobre tot Gerard, una cosa molt important que per a mi ha passat es que malgrat els temps difícils que estem travessant, a Igualada jo hi noto una nova il•lusió, un nou aire, unes noves ganes de tirar endavant i si sen té ganes les coses finalment s’aconsegueixen. Fa temps que quan sortim als mitjans de comunicació nacionals hi sortim per coses favorables i això sol ja vol dir alguna cosa.

Per acabar i perdona que m’allargui massa, encara que ara no sen parla gaire, considero que el nou polígon industrial tecnològic entre Igualada i Jorba, a part de representar la solució per la futura ubicació de les fàbriques de curtits, representarà també un punt d’atracció important per la implantació de noves empreses ja que als serveis normals que es poden donar a totes les zones industrials aquí si oferirà també la possibilitat de la depuració conjunta que es molt important per segons quin tipus d’indústria.

Segurament que m’he deixat alguna que no he sabut trobar, però m’he esforçat una mica per donar-te alguna informació i perquè vegis que això de dir que no s’ha fet res de profit no es cert del tot, ni aquí ni al lloc, sempre hi ha si es sap buscar i es mira amb bons ulls coses optimistas a la vida.

J

J M.

igd

25 de juliol 2014.20:01h

Respondre

Rieu, rieu, pro escoltant les noticies la ”cosa” es per plorar.
Quina vergonya!!!!!

j

juan

igd

25 de juliol 2014.19:03h

Respondre

”Pujol anuncia la regularización fiscal de las cuentas de su familia en el exterior”
Aquest Senyor, no es de convergencia, i Ex Honorable president de la Generalitat, durant, mols anys.
ESPANYA... Llegir més ENS ROBA!!!!!!!!!

M

Mònica

Igualada

25 de juliol 2014.16:30h

Respondre

No tenen excusa, per la cadira, tenen un pacte amb CiU, per tant ERC i CiU a Igualada són el mateix per molt que els propers mesos ho vulguin maquillar. El canvi haura de venir d’un altre lloc

j

joan

igualada

25 de juliol 2014.16:14h

Respondre

Monica tens tota la rao amb el que em dius,pero aquets dos regidors que tenen erc a igualada els hi ha sortit rana. Tenen un nivell politic molt baix i el unic que volen es anant cobrant el sou.... Llegir més Suposo que el partit no els renovara.

C

Cesc

Igualada

25 de juliol 2014.15:14h

Respondre

Economia, economia i economia.

M

Mònica

Igualada

25 de juliol 2014.15:00h

Respondre

Quina gracia els que confieu en ERC, us haig de recordar que ESTAN GOVERNANT, en aquests moments amb un pacte amb CiU i dues regidories. Per tant, són igual de responsables que el Castells de la... Llegir més situació d’igualada.

j

joan

igualada

25 de juliol 2014.14:20h

Respondre

Si esquerra presenta un bon candidat podeu guanyar l,alcaldia ,ja que aquesta gent que ens goberna no son bons gestors. No han complert res del que ens van prometre. Molts els varem votar , ens van... Llegir més prometre que vindrien empreses ,pero ni una. Jo nomes treballo amb contractes basura treballo alguna hora al mes. Ben just per menjar ,a mes ja ni em plantejo casarme ,no puc viure amb la mevs parella. Jo tinc dos carreres amb notes molt altes, la meva parella igual. Sento parlar aixi pero estic molt trist i molt decebut amb els politics.

A

Albert G

igd

25 de juliol 2014.12:27h

Respondre

Bona noticia per ERC, i molt dolenta per Igualada.
(Que pinta el president Mas a la foto?) Al mil homes, li fa por ,sortir sol ?

A

Anna

25 de juliol 2014.10:23h

Respondre

Felicitats, gràcies per la feina feta i endavant!!

G

Gerard

Igualada

25 de juliol 2014.09:26h

Respondre

Senyor Marc Castells, quatre anys més sense fer res de profit per a Igualada i fent la política del peix al cove. Això és el que ens espera. A part de posar estelades i prohibir Burger King’s... Llegir més ha fet alguna cosa de profit ? Sap que el 90 per cent dels carrers d’Igualada necessiten un reasfaltat ? Sap que els arbres de molts carrers estan en un estat deplorable de conservació ? Sap que estem farts del radar ”robadiners” que ens posen cada matí a l’Avinguda Mestre Montaner o a Les Comes ? Sap que tots els cotxets dels infants estan trinxats dels amortidors pel lamentable estat de les voreres ? Segur que el notari de l’actualitat, que s’avorreix, no trigarà a respondre’m.

i

igualadi

Igualada

25 de juliol 2014.09:21h

Respondre

Si tothom del seu partit hi esta d’acord Pol, perquè s’han de fer primàries ?, per fumes els plats pel cap com els socialistes?

P

Pol

Igualada

25 de juliol 2014.07:54h

Respondre

Sense cap procés previ de primàries, ni res. Democràcia CIU, amb il·lusió.

P

Pau

igualada

25 de juliol 2014.07:34h

Respondre

No troben que li falta ilusio i orgull per el carrec que representa? Sembla que li sigui petit.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.