TORNAR
PUBLICITAT

ICV aposta per sumar forces a Igualada i crear un front comú d'esquerres de cara a les properes municipals

Montserrat Mateu no es tornarà a presentar com a cap de llista dels ecosocialistes

politica
Dijous, 24 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un dels partits que encara no ha definit qui serà el seu candidat de cara a les properes eleccions municipals d'Igualada és ICV-EUiA. De moment, la regidora Montserrat Mateu ha anunciat que deixarà la primera línia. Els ecosocialistes es mostren oberts a buscar un espai de confluència de les esquerres per tal de presentar una candidatura unitària. 

El president comarcal d'ICV, Eusebi Alonso, apunta que de cara a les eleccions municipals d'Igualada "es tracta de veure les possibilitats que hi ha de poder convenir uns quants grups a l'esquerra de la nostra ciutat per muntar alguna cosa junts i fer un front comú de les esquerres".

"Ens sembla que veient els resultats i els moviments dels darrers anys, almenys s'ha d'intentar una confluència de totes les persones que tenim un pensament similar i creiem que podem tenir una idea de ciutat similar", manifesta Alonso. "En aquests darrers quatre anys s'ha demostrat que cal una alternativa a l'Ajuntament d'Igualada, Iniciativa s'ha sentit molt sola fent oposició", recalca.

Per aquest motiu els ecosocialistes encara no han definit qui serà el seu alcaldable. "Estem oberts a formar un grup, i per a nosaltres és més important crear una candidatura que proposar un candidat", argumenta Alonso. "Tancar una llista vol dir que no tens res a dialogar, si féssim públic un candidat estaríem transferint el missatge de 'qui s'afegeix a nosaltres?', i no és el que volem", afegeix.

Respecte quins grups podrien integrar aquest possible front comú de les esquerres, el president d'ICV diu que "no es tracta d'agrupar més o menys grups, sinó de veure qui està disposat a treballar en una línia d'aquest tipus". "Els límits els posem les persones, conforme anem baixant de l'escala nacional a la local veiem que això depèn de cada localitat", considera.

Sobre si aquesta candidatura podria incloure partits d'esquerra com PSC, ERC o alguna formació de nova creació, el president d'ICV apunta que "no ens hem plantejat ni persones ni partits concrets, ja que la realitat canvia dia a dia". "Hem vist com les darreres setmanes sorgien noms com Guanyem Igualada o Podem a l'Anoia, ara cal veure en quins casos això està actiu i hi ha un grup real de persones al darrera", apunta el cap dels ecosocialistes. "Ara estem en la fase d'anar parlant amb diferents persones i veure quin és el seu punt de vista", diu Alonso.

La marca sota la qual es presentaria aquesta candidatura d'esquerres està per determinar. "Tot dependrà de l'acord al que s'arribi", apunta el president del partit. "Iniciativa té una feina feta a Igualada i es presentarà a les eleccions, però encara no està decidit si es farà de forma conjunta, per separat, o amb un nom que agrupi varis moviments".

En qualsevol cas, Alonso assegura que aquest acord "no serà immediat". "Tot està molt obert i estem estudiant possibles escenaris, pensem que tot plegat es concretarà a la tardor", avança el president.

De moment, el que sí que està confirmat és que l'actual regidora d'ICV Montserrat Mateu es retirarà de la primera línia. "La Montserrat porta molts anys fent de regidora i ha fet una feina extraordinària tant al govern com a l'oposició, ens sembla que cada persona ha de tenir un temps i que ella ja ha fet la feina que havia de fer", conclou Alonso.


4 Comentaris

G

Gerard

Igualada

25 de juliol 2014.09:30h

Respondre

Espero que entre la CUP i Podemos esborrin electoralment del mapa polític d’Igualada a aquesta tropa...

T

TC

Igualada

24 de juliol 2014.21:12h

Respondre

Ara volen unitat de l’esquerra?. En les darreres eleccions municipals van trencar l’Entesa i potser això portaria a pensar que busquen unitat quan veuen que sols poden tenir ara uns resultats... Llegir més encara més desastrosos.

M

Maria

24 de juliol 2014.13:34h

Respondre

”En aquests darrers quatre anys s’ha demostrat que cal una alternativa a l’Ajuntament d’Igualada”.

Si clar, i abans no perquè ja hi ereu vosaltres fent la revolució des de... Llegir més l’Ajuntament.

Doncs jo no recordo cap crida a la unitat d’esquerres durant els vostres 12 anys de govern municipal. De fet no fa ni quatre anys que governaveu amb sous com els de la Mateu de més de 50.000 euros l’any.

A veure si és veritat que s’acaben presentant els de les CUP i podem enviar a caseta aquests eco revolucionaris apoltronats.

j

jaume rodriguez enrich

igd

24 de juliol 2014.08:14h

Respondre

El adéu anunciat de Montserrat Mateu de la política municipal Igualadina, no es una bona noticia. Vaig tenir la possibilitat de assistir a un ple Municipal i malgrat ella coneixia per endavant que... Llegir més la seva posició era simplement testimonial la va defensar amb tots els arguments i la força d aquella que es coneix sola, per amb la convicci0 que moralment te la rao.Gracies Monserrat

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.