TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada revela el programa de la Festa Major, que se celebrarà del 18 al 25 d’agost

El regidor de Cultura, Josep Miserachs, afirma que la programació d'enguany reflexa la consolidació d’un model molt ben arrelat a la ciutat

cultura
Dimecres, 23 juliol 2014. 17:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Igualada celebrarà la seva Festa Major entre els dies 18 i 25 d’agost, amb un programa d’activitats que arriba a les 125 propostes. L’Ajuntament, gràcies també a la implicació i col·laboració de les diferents entitats culturals i festives de la ciutat, ha programat un ampli ventall d’alternatives adreçades a tots els públics. Josep Miserachs, tinent d’alcalde de Promoció Cultural, destaca que “aquesta edició de la Festa Major és la de la consolidació d’un model que ha demostrat funcionar durant un grapat d’anys i que ja està plenament arrelat”.

El cartell és obra d'Arian Morera

El regidor Josep Miserachs presenta el programa de la Festa Major d'Igualada

El nou cartell de la festa, amb un disseny colorit i molt festiu, ha estat elaborat per l’artista local Arian Morera i, a més, el també igualadí Gerard Freixes ha confeccionat aquest vídeo promocional, amb animacions dels elements i imatges tradicionals més característics de la ciutat.

Miserachs afegeix que, a banda, en aquesta ocasió l’Ajuntament fa un esforç en la difusió d’elements promocionals de la festa, amb l’edició, entre altres, de 36.000 posagots de l’Àliga de la Ciutat, samarretes i vanos amb el cartell d’aquest any, una auca que es repartirà conjuntament amb els 20.000 exemplars que s’editaran del programa i, finalment, tres nous models de domassos per penjar als balcons.

La tradició pren els carrers de la ciutat

La Festa Major serà moment de gaudir de les tradicions més estimades a la ciutat: la imatgeria de la festa tornarà a sortir al carrer amb el correfoc, la cercavila, la tronada o la processó de Sant Bartomeu. Aquest 2014, s’hi afegirà una mostra de balls de bastons, la presentació del llibre "El ball de bastons a Igualada", el ball de fanalet amb l’Orquestra Metropol i una trobada de bèsties. La Coral de Santa Maria, que celebra 75 anys, serà portadora del penó de la ciutat coincidint amb la Processó de Sant Bartomeu. L’Estampa del Sant, en aquesta ocasió, és obra de Jaume Enrich, i el nou Salero de la Ciutat serà Oriol Càlichs.

L’exhibició castellera, un altre dels plats forts de cada any, aplegarà el 24 d’agost els Moixiganguers d’Igualada, els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls.

Uns dies plens de música i teatre

Al cartell musical, repetirà el Va Parir Tour de Ràdio Flaixbac i, a banda de les actuacions habituals les nits de Barraques, es podrà gaudir també de la Cobla Sant Jordi, la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia, la coral guanyadora de l’Oh happy day Deudeveu o ABBA The New Experience.

La proposta teatral tornarà a ser una de les apostes rellevants de la celebració. El Teatre Municipal l’Ateneu ha programat Fer riure és un art amb Joan Pera i Els homes són de Mart i les dones de Venus amb Jordi Martínez. El Teatre de l’Aurora s’hi suma amb La Butaca (sobre el 1714... més o menys) de T-Atraco Teatre.

Una de les principals sorpreses de la festa tornarà a ser el pregó, que aquest any duu per títol "Igualada al món", i que tindrà lloc dijous, dia 21 a les 21:30h, a la Plaça de l’Ajuntament.

S'inaugurarà la locomotora de l'Estació Vella, restaurada

Les exposicions inclouen un total de deu mostres en diferents espais destacant, per exemple, el record de com era Cal Font quan encara era industrial, un recull de programes històrics de Festa Major en sis sales diferents o una exposició de cartells i moixigangues al Mercat de la Masuca. A més, s’inaugurarà la rehabilitada locomotora del Parc de l’Estació Vella i es faran visites a la recentment recuperada fàbrica de la Igualadina Cotonera.

La Coll@nada estrenarà baixada d'andròmines

La proposta de lleure per joves es completa amb les nombroses propostes de l’assocació La Coll@nada, introduint enguany la baixada d’andròmines De cap al Rec! com a novetat. La diversió infantil arriba també molt nodrida, amb contes, espectacles d’animació i un llarg etcètera, mentre que les alternatives esportives seran igualment importants.

L’oferta nocturna dóna bona part del protagonisme a les Barraques instal·lades a la zona del Rec, també amb els seus corresponents concerts, festa fins a la matinada i les tapes del Tasta el Rec. La Fira d’Atraccions s’instal·larà novament a Les Comes i el piromusical que marcarà el final de la Festa Major se celebrarà a la plaça de Cal Font.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.