TORNAR

Torna l'Anòlia al ritme i la festa de Buhos i La Troba Kung-Fú

Nit de reggae, ska-rock i rúmbia als Jardins de La Sala

cultura
Dijous, 24 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Torna l'Anòlia. Ho fa aquesta nit, a les 23h i als Jardins de La Sala, amb la gresca de Buhos i de La Troba Kung-Fú, dues de les formacions que están animant les nits d'estiu dels festivals musicals al nostre país. Amb el concert d'avui s'obre un cicle musical que s'allargarà fins diumenge, amb els grups ja esmentats i amb noms destacats com Eric Fuentes, Mazoni, La iaia, Joan Colomo i Els Pets. Tanca el cartell el nou Anòlia Kids, amb el concert diumenge de les Macedonia.

Xavi Garriga, de La Troba Kung-Fú (Foto: A. Carmona)

Buhos

La 26ª edició de l'Anòlia arriba al seu tram final. Després dels concert inaugural de l'European Balloon Festival i del cicle "L'Anòlia a la Fàbrica", celebrat el cap de semana passat al pati de la Cotonera, el festival musical d'estiu es trasllada als jardins de La Sala per acollir un cicle, ara de pagament, amb noms destacats del panorama musical català. Aquest és el cas dels dos grups que portaran el seu ritme festiu aquesta nit als jardins: Buhos i La Troba Kung-Fú, que presentaran els seus dos darrers treballs, Natura salvatge i Santalegria, respectivament. Buhos, a ritme de reggae i ska-rock.

Després d’una llarga trajectòria musical, el nou disc de Buhos, Natura salvatge (Música Global, 2014), està basat íntegrament en cançons pròpies amb ritmes de reggae i ska-rock. Els de Calafell han fet un pas qualitatiu en la seva carrera amb melodies elaborades i lletres de festa i compromís.

La Troba presenta Santalegria, el millor disc de l'any Joan Garriga és un artista únic i tot un expert en l’àmbit de fusionar de músiques. La seva Troba Kung-Fú presenta Santalegria (Chesapik, 2013), un àlbum considerat el millor de l’any, segons la crítica dels Premis Enderrock. L’acordionista vallesà, precursor del mestissatge dels anys noranta al capdavant dels mítics Dusminguet, s’inspira tant en els romanços populars de Jaume Arnella com en el tex-mex de Flaco Jiménez, en la cançó galàctica de Sisa i en les rumbes de Gato Pérez.

Al seu nou treball, La Troba Kung-Fú bateja un nou gènere musical: la ‘rúmbia’, que segons Garriga “és un concepte que defineix la gran varietat d’estils que practiquem. Com a etiqueta creiem que està prou ben aconseguida, tenint present que el seu antecessor és molt clar: el ball de gitanes”.

El preu de l'entrada per al concert d'avui és de 5€. Les entrades anticipades es poden comprar a: Events (C/ Tarragona 31, baixos), Posa’l Disc (Pl. del Rei, 1) i al Punt de difusió cultural /C/ Garcia Fossas, 2). També es poden adquirir per internet a www.codetickets.com. El preu de l'abonament per als concerts dels dies 24, 25 i 26 de juliol és de 15€.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.