TORNAR
PUBLICITAT

El govern d'Igualada frena la implantació d'un Burger King suspenent les llicències d'obra

PSC, PP, ICV i PxC acusen el govern de fer un urbanisme "a la carta" i reobren el debat del POUM

politica
Dijous, 24 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El debat sobre la necessitat de redactar un nou POUM per Igualada va protagonitzar el ple municipal d'aquest dimarts. La qüestió va sorgir després que el govern aprovés per urgència una suspensió de les llicències d'obra en determinades àrees de la ciutat durant un any, una mesura que pretén evitar la instal·lació d'un Burger King en un solar ubicat entre l'Avinguda Balmes i l'Avinguda Barcelona.

L'Ajuntament ha rebut recentment una instància sol·licitant la implementació d'un restaurant de menjar ràpid en una parcel·la de la ciutat ubicada entre l'Avinguda de Barcelona i l'Avinguda Balmes. Segons va explicar al ple el regidor d'Urbanisme, Jordi Pont, aquesta demanda topa amb la intenció del govern de fer una modificació puntual del Pla General d'Ordenació per definir els usos que poden acollir les zones de la ciutat qualificades de "clau 14a", com és el cas d'aquesta parcel·la en concret.

El govern CiU-ERC considera que la instal·lació d'aquest restaurant "pot anar en contra" de la modificació puntual que vol tirar endavant i que "podria dificultar el futur desenvolupament de la clau 14a en els termes que urbanísticament es consideren més adients per al creixement de la ciutat". Per això ha decidit suspendre les llicències d'obres durant un any en totes les zones de la ciutat que tenen aquesta qualificació, un total de 180 parcel·les.

Segons va defensar al ple el regidor d'Urbanisme, Jordi Pont, l'objectiu d'aquesta mesura és "tramitar amb calma la modificació puntual i definir quins usos són compatibles amb el residencial i quins no". D'aquesta manera, a més, s'espera que el restaurant retirarà la petició.

Pont va explicar que la decisió de suspendre les llicències d'obres durant un any respon a dues demandes: la dels ciutadans afectats i les recomanacions de la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central, que recomana "densificar la ciutat-jardí i promoure els nous creixements d'habitatges a partir d'omplir buits, i no qualificant nou sòl".

L'oposició en bloc va acusar l'equip de govern de fer un urbanisme "reactiu" i "a la carta". Tots els partits van votar en contra d'aquesta proposta. Els diferents partits no estaven d'acord amb la "urgència" de suspendre les llicències d'obres per a repensar els usos d'aquestes zones de la ciutat. També van retreure al govern que en el cas de la implementació d'un hipermercat a l'Estació Nova, en un solar que també estava qualificat com a "clau 14a", no es va fer cap gest per impedir-ho o tenir en compte si aquest ús del sòl era compatible amb el residencial.

L'oposició reclama un nou POUM per a la ciutat

El portaveu del PSC, Jordi Riba, va dir que el govern "posa un pedaç rere l'altre i evita afrontar que la planificació general és una necessitat". "Estem aplaçant l'inaplaçable i fem un flac favor a la ciutat", va assegurar. Riba també va acusar CiU i ERC de fer “un urbanisme a mida, reactiu i per tant arbitrari”.

El portaveu del PP, Joan Agramunt, va considerar que el POUM és un "tema tabú" per al govern i va instar l'executiu a engegar mecanismes de participació ciutadana per a preparar el redactat d'un nou pla urbanístic. "Facin un urbanisme més proactiu per avançar-se als problemes dels ciutadans, afegir valor i generar riquesa", va demanar Agramunt.

Des d'ICV-EUiA, Montserrat Mateu va apuntar que el govern havia de "donar explicacions als veïns i a la ciutadania" sobre perquè en el cas de l'hipermercat a l'Estació Nova no es van prendre les mateixes mesures, i va acusar-los d'aplicar un "criteri de discrecionalitat". "Sense un POUM, la planificació urbanística d'una ciutat respon als interessos d'uns pocs i es perd de vista el conjunt dels ciutadans", va afirmar l'ecosocialista.


12 Comentaris

P

Petit Pages

ÓDENA

4 d'agost 2014.02:03h

Respondre

Jo voldrie dir de que aquí en aquest Ajuntament es contempla el trafic de influencies. MARC CASTELLS i el seu govern gastes els diners publics amb empreses sence contemplar de que les empreses que... Llegir més realitzan algún servei tenen que anra a consurs, a que es fa a dit i segur que algú fa corre el sac per omplirlo.
Tinc entes de que quant un Ajuntament necessita de uns serveis te que fer un concurs i donarli el servei a qui ho fa mes barato, cosa que no ha fet l’ Ajuntament d’ Igualada i esta incorrec amb el delicte de trafic d’ influencies.

q

quim

igualada

24 de juliol 2014.17:57h

Respondre

Doncs si els vaig votar, pero ara mateix no els votaria ni a ells ni cap altre partit d,aquesta ciutat, ja que no em sento representat per cap partit politic. Crec que el sr alcalde pot estar... Llegir més tranquil ja que de moment no hi ha ningu que li fagi sombra de moment.

I

Igualadi

Igualada

24 de juliol 2014.17:06h

Respondre

Quim..., que set cauran les dents.., no diguis mentides que set veu de lluny qui ni el vas votar ni el votaràs mai

q

quim

igualada

24 de juliol 2014.16:54h

Respondre

Tenim un alcalde al que vaig votar (greu error) ja que volia un canvi, pero la veritat es que no sap tirar endavant aquesta ciutat que esta mancada de moltes coses i sobre tot de feina. El equip que... Llegir més forma el govern tampoc estan preparats sobre tot venent fum desde fa tres anys que vindran empreses i es creara llocs de treball.

E

Evolucionant, per seguir igual.

igualada

24 de juliol 2014.12:55h

Respondre

Fa poc temps a CIU, el problema es deia 3% ( Segur que ens quedem curts), ara el 3%, es cobra, amb que es facin places, pro el sistema segueix fent pudor, molta pudor!
Srs de Burger King, ja ho... Llegir més saben, una plaç-eta, o algun jardinet, com han fet els de Mercadona, i faran els del Aldi.
(El que ho te del nàixer, no ho deixa )

a

antoni

igualada

24 de juliol 2014.12:13h

Respondre

ai pobrets els dels restaurants de tota la vida, que la gent ja no anirà allà i anirà al burger king.

ja posats a arreglar coses, perquè no arreglen els semàfors que hi ha entre l’avinguda... Llegir més gaudí i el carrer balmes? els que pugen pel trobadiners quasi sempre tenen el semàfor en vermell un parell de minuts llargs, allà al mig hi ha una illeta de cases que més valdria que fos una rotonda per regular bé el trànsit.

S

Severiano Durán

Vilanova del Camí

24 de juliol 2014.11:57h

Respondre

Ahora el gobierno municipal se encuentra huérfano de un instrumento necesario y de vital importancia para toda ciudad. La oposición partidista e interesada al POUM en su momento, aparece hoy,... Llegir més poniendo al descubierto que gobernar al son de lo que determinados sectores dictan se puede convertir en un handicap para la ciudad.

j

josep

Igualada

24 de juliol 2014.11:20h

Respondre

Actuacions tan esbojarrades com aquesta, fa que gran part de la població, com a minim, sospiti que hi ha alguna cosa tèrbol darrere d’aquesta ”urgent” manera de gestionar.
Crec que haurien de... Llegir més donar llum i transparència a tot això, amb explicacions entenedores per al poble de a peu.

T

Toni

Igualada

24 de juliol 2014.11:10h

Respondre

Serà que encara no en donat cap regalet

J

Jordi

Igualada

24 de juliol 2014.10:42h

Respondre

Jo vull un Vienna! O sinó, desdoblament de la C37!!!

A

Abel

24 de juliol 2014.10:26h

Respondre

Visca Manresa!! 30 hora de carretera per tenir una zona de oci. Igualada ni oci, ni cinemas, ni.....

G

Gerard

Igualada

24 de juliol 2014.08:31h

Respondre

Per un punyetero negoci que funcionaria segur, i que donaria llocs de treball -precaris, però en donaria- i ara ”els de sempre” s’ho carreguen. Quina vergonya de ciutat rància, cutre i... Llegir més reaccionària que tenim. Només heu de veure com està el Mc Donald’s a reventar a totes hores. Entenc que hi hagi gent a la que no li agradi una Igualada ”quilla” però, no us enganyeu, és el que hi ha.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.