TORNAR
PUBLICITAT

L'oposició veu amb reserves que el govern d'Igualada atorgui un ajut de 40.000 euros a una promotora per a rehabilitar un edifici

La subvenció, del programa de millora del Barri de Sant Agustí, permetrà restaurar la Casa de les Banyeres, catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local

politica
Divendres, 25 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple municipal va aprovar atorgar les ajudes per a la rehabilitació de habitatges i l'obertura o reforma de comerços al Barri de Sant Agustí, un total de 47.982,52 euros. L'oposició va qüestionar que s'atorguin 40.000 euros a l'empresa Tradegrup Serveis per a la reforma de l'edifici de la Rambla Sant Ferran 34, coneguda com la Casa de les Banyeres. L'immoble està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local com a mostra del racionalisme arquitectònic a la capital de l'Anoia.

L'edifici de la Casa de les Banyeres, ubicat a la Rambla Sant Ferran

Les ajudes incloses al Pla d'intervenció integral al Barri de Sant Agustí d'aquest any 2014 han anat a parar a tres destinataris. Una subvenció de 3.177,52 euros és per a l'obertura d'un establiment comercial al carrer Garcia Fossas 5, una altra de 4.805 euros per a la reforma d'un comerç a la plaça de la Creu 7, i finalment, 40.000 euros serviran per a diferents actuacions destinades a reformar un habitatge a la Rambla Sant Ferran 34, conegut com la Casa de les Banyeres. Aquest és un dels immobles d'Igualada que apareix a l'inventari de Patrimoni Arquitectònic Català ja que pertany al racionalisme arquitectònic.

La reforma d'aquest edifici la durà a terme Tradegrup Serveis S.L. amb un pressupost total de 109.567,72 euros. Inclou la millora de l'accessibilitat de l'edifici, reparació de cobertes, reparació de façanes, millora de les instal·lacions comunes, instal·lació de xarxes de telecomunicacions i millora de l'eficiència energètica.

PSC, ICV i PxC es van abstenir en aquest punt, mentre que el PP es va sumar al vot favorable de CiU i ERC.

L'oposició demana més difusió de les ajudes i sospita que en l'ajut a Tradegrup Serveis hi hagi una "rehabilitació integral encoberta"

Per part del PSC, Jordi Riba va destacar que del total de les subvencions, de 47.000 euros, "una d'elles aconsegueix més del 80% del total i es tracta d'una empresa promotora, no d'un particular". En aquest sentit, Riba considera que "és un import i un percentatge molt important que va a parar a una empresa".

El portaveu del PSC va remarcar que les bases dels ajuts no incloïen les rehabilitacions integrals, i va apuntar que des del seu grup "observem amb cert esceptiscisme" les actuacions subvencionades, ja que al seu parer "s'assembla molt a una rehabilitació integral". De cara a properes ocasions, el socialista va demanar que "es faci més difusió de la convocatòria de la subvenció per tal que més persones i establiments hi concorrin, i aquesta no vagi a parar de manera tan concentrada a un sol destinatari".

El portaveu del Partit Popular, Joan Agramunt, va coincidir amb els socialistes a demanar "un esforç publicitari més important de les ajudes" i en la sospita que "es tracti d'una subvenció encoberta a una rehabilitació integral". De tota manera, Agramunt va considerar que el govern municipal "actua amb bon criteri" esgotant la partida de l'ajuda.

Montserrat Mateu va anunciar que el grup d'ICV s'abstindria ja que "ens ha quedat el dubte de la diligència del govern en la informació i la propaganda de les subvencions". Per últim, des de PxC, Robert Hernando va considerar que "no és ètic que amb subvencions de la Llei de Barris una empresa privada faci una millora d'uns pisos que després vendrà de forma privada".

El regidor d'Urbanisme defensa que s'ha fet prou difusió dels ajuts i atribueix la davallada de la demanda a la situació econòmica

El regidor d'Urbanisme Jordi Pont va assegurar que s'havia fet prou difusió de les ajudes, i va recordar que totes les actuacions del Pla de Barris de Sant Agustí compten amb una oficina pròpia i tenen uns canals consolidats de difusió. "S'ha fet la mateixa promoció de les ajudes que els darrers vuit anys, però comparteixo que aquest any hem punxat", va recalcar Pont, que va reconèixer "un cert esgotament estructural dels promotors" i una davallada de les demandes per reformar o obrir establiments comercials degut a l'actual conjuntura econòmica.


5 Comentaris

j

josep

Igualada

25 de juliol 2014.17:11h

Respondre

Com ens agrada sempre embolicar la troca. Però quina tonteria és aquesta de l’olor. De TOTS els grups, tres han votat a favor i la resta s’ha abstingut. No n’hi ha cap que s’hagi oposat.... Llegir més Doncs, de que parlem?

Aqui sembla que això de ”llenco la pedra i amago la mà” funciona de pebrots. Doncs no, si algú té proves d’alguna cosa delictiu, el que ha de fer és presentar-se en el jutjat i denunciar-ho.

Tot el demés, ... fum!

i

investigacio ja

igualada

25 de juliol 2014.13:28h

Respondre

Uf quina pudor fa tot aixo. Aqui hi hi (gato encerrado) explicacions ya. Com es pot donar subencio a una empresa privada.

U

Uff, quina pudor!

igd

25 de juliol 2014.11:37h

Respondre

El regidor d’Urbanisme, no te ni un pel de tonto!
Això comença a fer massa pudor.
(I si demanesin al Burger King, que cooperes; a lo millor, li aceptarian, la llicencia.!!!!)

F

Francesc

Igualada

25 de juliol 2014.10:21h

Respondre

Entre el burger king d’ahir i això d’avui, aquest regidor d’urbanisme comença a ser sospitós... potser el govern hauria de ser més transparent, sinó les sopsites comencen a ser grans.... Llegir més Suma-li Mercadona i el nou Aldi, s’esta lluint.

L

Lola

25 de juliol 2014.10:02h

Respondre

No sé sí està ben otorgada o no la subvenció a la Casa de les Banyeres, em manca informació. El què sí veig clar, gràcies a la fotografia que adjunta la notícia, és que s’hauria de... Llegir més sancionar amb uns 80 mil euros als propietaris per la mala/nul·la conservació que han fet d’aquest Bé Cultural d’Interès Local.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.