TORNAR

Els Moixiganguers aconsegueixen el seu primer folre

La colla igualadina ha carregat la torre de vuit amb folre en la millor diada de la seva història

cultura
Dilluns, 30 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La torre, el castell que més va costar d'aconseguir als Moixiganguers d'Igualada, s'ha convertit en la millor construcció de la colla castellera de la ciutat d'Igualada. En una plaça de Pius XII plena de gom a gom, els morats han aconseguit carregar la torre de vuit amb folre, al costat del quatre de vuit i el segon nou de set de tota la seva història.

Amb el 9 de 7 els Moixiganguers han completat la millor diada de la seva història

4 de 8, el tercer de la temporada

Primera torre de vuit amb folre dels Moixiganguers

Després de mesos d'assaig i d'una campanya de mobilització de la societat igualadina, els Moixiganguers d'Igualada han acabat eufòrics la diada de Cal Tabola, ahir diumenge, en carregar el seu primer castell folrat. Prop de 250 camises (i samarretes) morades omplien la plaça de Pius XII en una jornada que es presentava important. Les proves que la colla igualadina havia fet darrerament de la torre de vuit amb folre convidaven a l'optimisme, i l'empenta final dels darrers assajos no van fer dubtar als morats, que van plantejar una actuació de màxims. I es va complir, descarregant d'entrada el quatre de vuit, el seu tercer carro gros de la temporada. La plaça era conscient del que venia després, i la torre de vuit va començar al primer intent, després d'una acurada preparació de la soca i el folre del castell. Amb terços i quarts col·locats, els morats no van dubtar i van tirar amunt el seu primer intent de torre de vuit. Després de carregar-se, el castell no es va poder completar per problemes al pis de quarts i quints; malgrat això, els castellers no podien amagar l'eufòria del que significava la millor actuació de la seva història i haver assolit, per primera vegada, un castell amb folre. La caiguda no va comportar mal de caps als morats, que després van descarregar el nou de set, un dels altres sostres dels Moixiganguers; l'aconseguien descarregar després d'haver-lo fet ara fa un any i mig al concurs de Tarragona, només amb una enxaneta. Tres pilars de cinc completaven l'actuació dels igualadins, molt aplaudits per la plaça.

Els Margeners de Guissona i els Castellers de Lleida van acompanyar als Moixiganguers, amb la torre de set, pels de la terra ferma, i el tres de set amb agulla, pels segarrencs, com a millors castells. La celebració d'aniversari de Cal Tabola, el local d'assaig dels Moixiganguers, es va tancar, doncs, amb aquests castells:

Moixiganguers d'Igualada: 4/8, 2/8f(c), 9/7, 3 pilars de 5

Castellers de Lleida: id5/7, id5/7, 2/7, 4/7a, 5/7, vano de 5

Margeners de Guissona: 3/7a, 4/7, 3/7, pilar de 5

La torre de vuit amb folre representa un pas important pels castellers de la capital de l'Anoia, que no hagués estat possible sense la col·laboració d'entitats com el l'Agrupament Escolta Jaume Caresmar - Maria Antònia Salvà d'Igualada, el Club Manga, Dessota, i el suport de molts altres igualadins i anoiencs que es van voler sumar a la pinya dels castells. Els morats hauran d'afrontar, ara, un altre repte: descarregar la torre de vuit amb folre.


1 Comentaris

j

jaume rodriguez enrich

igd

30 de juny 2014.13:18h

Respondre

gracies moixigangues de Igualada per els valors que representeu

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.