TORNAR
PUBLICITAT

La sociovergència arriba a Vilanova del Camí

Vanesa González valora tornar-se a presentar per a alcaldessa del municipi en una formació diferent del PSC

politica
Divendres, 20 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'alcaldessa de Vilanova del Camí Vanesa González (PSC) i el primer tinent d’alcalde Jordi Baron (CiU), han oficialitzat aquesta setmana el pacte de govern entre els dos partits, amb l’objectiu de donar estabilitat al govern en aquest darrer any de mandat. Sobre la seva continuïtat en la política local, González ha assegurat que no s’identifica ni encaixa amb la proposta local del PSC i tampoc amb el paraigües que ofereix Som Vilanova. Malgrat tot, l'alcaldessa assegura que té ganes de continuar i que vol “buscar la fórmula”.

Vanesa González es planteja el seu futur en la política municipal

L'alcaldessa Vanesa González (PSC) i el tinent d'alcalde Jordi Baron (CiU)

Vanesa González, que ha valorat molt positivament aquests dos mesos de convivència, ha explicat com s’ha anat forjant aquesta aliança amb els regidors convergents amb qui assegura que han treballat conjuntament els dos darrers anys. El relleu a l’Alcaldia que es va produir ara fa dos mesos després de la renúncia de l’històric batlle Joan Vich, va obrir noves possibilitats al govern de Vilanova.

El pacte entre PSC i CiU ha fet possible l’aprovació dels darrers pressupostos o l’execució de projectes cabdals per al municipi. Aquest compromís entre socialistes i convergents, ha dit Vanesa González, ha servit en primer terme, per alleugerir la feina i les responsabilitats del govern repartint les diferents regidories i, d’altra banda, per “imprimir estabilitat en moments tant complexes com els actuals” en què la corporació aplega 17 regidors de 8 formacions polítiques diferents.

Els tres eixos del pacte

Vilanova de Camí, ha dit l’Alcaldessa, necessita “un govern fort i actiu” que prioritzi les polítiques socials, la rigorositat i la responsabilitat. I en aquest camí, ha assegurat González, “no podríem haver trobat millors companys de viatge que CiU”.

En la mateixa línia s’ha expressat el primer tinent d’Alcalde Jordi Baron, que s’ha referit al pacte com una relació de “confiança mútua i necessària entre els socis”. La coalició, ha dit Baron, té el repte, la il·lusió i els mitjans per treballar de valent fins a les properes eleccions municipals i presentar a la ciutadania un bon actiu d’accions.

"El més còmode", segons Baron, "hagués estat mantenir-se d’observador a l’oposició però des de CiU hem apostat per fer aquest pas valent anteposant l’interès general per sobre de l’interès de partit".

Vanesa González i Jordi Baron han explicat els eixos principals del pacte que han concretat en 3 grans línies: Urbanisme, Promoció Econòmica i Polítiques socials i econòmiques.

Pel que fa als projectes urbanístics, ocupen una prioritat la urbanització del carrer Major, la remodelació del Casal de la Gent gran i el canvi de les comportes del riu Anoia.

En temes de Promoció Econòmica contemplen, en aquest darrer any, un Pla de dinamització del mercat municipal de Sant Hilari i de suport al teixit productiu; la posada en funcionament del Centre d’Innovació Anoia i altres accions de suport i dinamització al teixit empresarial i industrial del territori.

Pel que fa a les polítiques socials i econòmiques, PSC i CiU aposten, per una banda, per la contenció de la despesa i, per l’altra, per l’aplicació de bonificacions, tarifació social i altres ajudes que garanteixin la igualtat d’oportunitats i la cobertura de les necessitats bàsiques.

González considera la seva continuïtat en la política local fora del PSC

Pel que fa al futur del PSC tant a nivell local com comarcal, Vanesa González recalca que: “sempre hem demanat una obertura del partit, una major transparència i en aquest sentit es van demanar les primàries obertes”. “És evident”, creu González, que “el PSC necessita una renovació, un canvi que s’evidencia cada dia als mitjans de comunicació. Cal gent nova, gent jove, amb dinàmiques diferents i que s’adaptin als nous temps”.

Sobre la seva continuïtat en el món de la política local, González ha assegurat que no s’identifica ni encaixa amb la proposta local del PSC i tampoc amb altres propostes com les que s’han fet públiques en la darrera setmana, referint-se concretament al paraigües que ofereix Som Vilanova, impulsat des d'Esquerra. Malgrat tot, Vanesa González, assegura que té ganes de continuar en el món de la política local i que té projectes de futur, però cal, ha dit, “buscar la fórmula que em permeti continuar” en aquest camí.


4 Comentaris

J

Juan

Vilanova

21 de juny 2014.17:59h

Respondre

Mira Juanma a mi las cosas claritas entre líneas solo veo blanco si esta
con el PSC que lo diga y si no está que se vaya si tiene proyectos de futuro que los diga pero fuera del PSC se lo veo muy... Llegir més negro el futuro claro

J

Javier

Vilanova del cami

21 de juny 2014.10:30h

Respondre

Que vergüenza

J

Joanma

=ada

21 de juny 2014.10:30h

Respondre

Juan, tens que llegir entre líneas.

J

Juan

Vilanova

20 de juny 2014.18:06h

Respondre

Es alcaldesa del psc y dice que no encaja con el psc local entonces que hace yo vote psc no vanessa gonzalez en todo caso vote Juan Vich que no se presente por esquerra vale entonces que van hacer... Llegir més otro partido no entiendo nada bueno quizas si el poder que tendra el poder

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.