TORNAR

"Jo també sóc d'Igualada" es converteix en un lema contra la discriminació

Plataforma per Catalunya denuncia la Fundació Sociocultural Atlas per "assetjament, insults i amenaces"

societat
Divendres, 13 juny 2014. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El vídeo "Jo també sóc d'Igualada", on Atlas difón l'acció protagonitzada per un col·lectiu de nous igualadins en una recollida d'aliments "per als de casa" ha corregut com la pólvora a través de la xarxa, i els mitjans de tot l'Estat se n'han fet ressò. D'altra banda, fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat a AnoiaDiari que la formació encapçalada per Robert Hernando ha presentat una denúncia per assetjament, insults i amenaces.

L'acció explicada en vasc al diari Zuzeu

També se'n parla a Itàlia

El periodista Jordi Évole també ha fet difusió del vídeo

Tuit del diputat de la CUP David Fernández

Tuit de la diputada de CiU Maria Senserrich

Missatge a Facebook del diputat de la CUP Quim Arrufat

Tuit de la diputada Mònica Oltra

Tuit del cantautor Cesk Freixas

El País digital recull la notícia

La notícia al diari grec Tovima

L'edició digital d'El País, Público, La Vanguardia, el diari Ara o el vasc Zuzeu s'han fet ressò de l'acció promoguda des d'Atlas i protagonitzada per una quinzena de nous igualadins dissabte passat al Mercat de la Masuca. La notícia també ha arribat a Catalunya Ràdio, el programa Els Matins de TV3 o altres diaris digitals com Vilaweb, NacióDigital i Xarxa Penedès. Fins i tot ha creuat fronteres, i se'n parla al digital grec Tovima i l'italià RedattoreSociale.

Ressò a les xarxes socials

El vídeo "Jo també sóc d'Igualada", amb les imatges de la donació d'aliments per part de nouvinguts a la recollida de PxC, ha corregut com la pólvora a través de les xarxes socials, on ha rebut difusió per part de persones com els diputats de la CUP Quim Arrufat i David Fernández, la diputada de Compromís Mònica Oltra, la diputada igualadina de CiU Maria Senserrich, l'escriptora Empar Moliner, el periodista Jordi Évole, l'actriu igualadina Diana Gómez o el cantautor Cesc Freixas, entre molts altres. A Twitter, moltes persones s'han fet ressò de la iniciativa amb l'etiqueta #JoTambéSócdIgualada.

Al tancament d'aquesta edició, el vídeo s'apropava a les 50.000 visites en 48 hores. "Estem desbordats", explicava la coordinadora d'ATLAS, Sílvia Romeu. "Les xarxes tenen un poder molt important", destaca. "S'han posat en contacte amb nosaltres persones d'arreu de Catalunya, de Pamplona, de Colòmbia...".

"Va ser una acció espontània dins del projecte Canvia el Xip! que fa quatre anys que treballem, no esperàvem aquest ressò!", afirma. De fet "la idea de posar l'adhesiu amb el lema 'Canvia el Xip!' va ser d'última hora", recorda Romeu. Per a les persones que hi van participar, "suposa tot un empoderament, estan molt contents", assegura. Eren persones nascudes a Colòmbia, Perú, Algèria, Marroc, Xile, Veneçuela i Catalunya, "...tots de casa", subratlla la coordinadora d'Atlas. "Aquestes persones s'han sentit molt recolzades i incloses, perquè han vist que hi ha molta gent que sí que veu que són 'de casa' i els donen suport". A més, "hi ha persones d'altres municipis que ens han dit que imitaran la iniciativa".

PxC denuncia Atlas

Segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra a AnoiaDiari, Plataforma per Catalunya ha presentat una denúncia contra la Fundació Sociocultural ATLAS per "insults, amenaces i assetjament".

En aquest sentit el secretari general del partit i regidor a Igualada Robert Hernando ha declarat que "ens insulten ens amenacen, ens boicotegen una acció solidària amb una manifestació il·legal i a sobre pretenen fer creure a la societat amb un vídeo editat per ells a la carta que són germanetes de la caritat, a més de forma barroera, perquè ells mateixos mostren al vídeo que les musulmanes no són solidàries espontànies, són víctimes de la ultraesquerra populista subvencionada que les manipula i les utilitza per fer la feina bruta i seguir vivint del xollo, això sí que és racisme".

Hernando assegura que "les nostres campanyes de recollida d'aliments no només no pararan, sinó que es s’estendran per tota Catalunya com la pólvora, perquè nosaltres creiem en el que fem, a ningú se li passa pel cap titllar de racista a les ONG que ajuden exclusivament a l'estranger, però clar PxC molesta, perquè diem les veritats que ells no volen sentir, si volen callar-nos no n'hi haurà prou amb crits i amenaces".

Davant d'aquests fets, Sílvia Romeu creu que "és molt fort. No ens ha passat mai abans que algú ens denuncïi... suposo que buscaran testimonis falsos, perquè de crits i amenaces com ells diuen no n'hi va haver".


15 Comentaris

N

Núria

Igualada

15 de juny 2014.11:00h

Respondre

Enhorabona gent d’Atlas, magnífica iniciativa.Som
molta gent la que us dona suport. I al senyor Hernando i companyia una vegada més els hi hauria de caure la cara de vergonya, per manipular i... Llegir més tergiversar via twitter una fets que eren abolutament al contrari. I pel que fa al concepte ”els de casa” m’agradaria que m’expliquessin on posaran la línia divisoria, que jo sàpiga Hernando no sona molt de casa, oi? VERGONYÓS, tot plegat.

M

Mireia

igualada

14 de juny 2014.22:56h

Respondre

Aquesta acció orquestrada d’Atlas ha aconseguit el que mai hagués lograt PxC, sortir a molts mitjans i uns quans vots més , just el que està passant a la veïna França amb el FN amb... Llegir més ”l’ajut” d’entitats com l’igualadina.

I

Ivan

14 de juny 2014.21:15h

Respondre

Sembla que els feixistes i racistes ja treuen el cap després que se’ls hagi deixat en evidència i hagin fet el ridícul de nou. A tots els mitjans de comunicació (catalans, espanyols i alguns... Llegir més europeus) s’ha fet ressò. Heu creat un lema i ara ”TOTS SOM D’IGUALADA”.
El millor de tot és veure el penós de l’Hernando i els seus sequaços sense saber com actuar i deixats en evidència. En evidència de nou i després de piular que una dona magrebina li robava el menjar quan es demostra que el que feia era portar aliments. El ridícul dirigent després diu que algú li havia passat aquella foto...
En la mateixa línia ridícul denunciar a Atlas ”per insults i amenaces...” quan la gent de seny sap que treballa per la convivència i no el que fa el partit neonazi que promociona l’odi i la discriminació. Feu pena i ni vosaltres us creieu lo de la denúncia. El que sí que ha passat és que us han tocat el que no sona i realment teniu por. Por a que la gent pensi, vegi, parli i us tregui la màscara. I per tant, suposo que no tindreu res a veure amb les ”amenaces, insults, cremades de vehicles...” que s’han produït aquests dies a Igualada a gent que us ha criticat, oi? Tots el que parleu tan bé d’aquest partit també esteu d’acord amb això?
Bé, titllar a aquesta gent de xenòfoba suposo que per ells ni és un insult ja que tot orgullosos treuen pit. Així que tingueu bona nit, racistes!

R

Ramon F.

Igualada

14 de juny 2014.19:56h

Respondre

Avui a la contraportada de El Periódico també hi ha un article dedicat a PxC i al seu secretari general Robert Hernando . Entre altres coses diu que es impagable veure la cara que se li va quedar... Llegir més veure el gest de les dones immigrants i que per tota reacció solament se li va ocorre recórrer a l’ultratja oferint-les-hi pernil.

Desprès d’això i del twitt manipulat que va penjar amb la foto d’una d’aquestes dones desprès de deixar aliments a la caixa amb la frase “musulmana enxampada amb la mà a la caixa de la carpa solidària”, penso que queda bem clar com es aquesta persona i la nul-la credibilitat que ens ha de merèixer a tots.

Per cert si algú vol informar-se encara una mica més del talant democràtic i dialogant del Robert Hernando, val la pena que busqui un vídeo que també va ser molt comentat en el seu moment i en que se’l veu en plena “actuació” en una assemblea de socis del RCD Espanyol. Es un vídeo també molt il-lustratiu de la manera de ser d’aquesta persona

Ah! i per la denúncia no cal que els d’Atlas pateixin massa, el vídeo demostra clarament el que va passa i sinó penso que hi ha prous testimonis que en cas de necessitat sortiran a explicar clarament el que verdaderament va passar

M

Montse

Igualada

14 de juny 2014.19:22h

Respondre

Quina barra que te aquest “senyor” Hernando, i quin mal perdre, a sobre encara te les penques de presentar una denúncia.

El que hauria de fer aquest “senyor” es explicar clar i català que... Llegir més pensa fer amb els aliments que va recollir: a qui els entregarà, amb quin criteri i quan ho farà.

Perquè d’explicacions ell en demana moltes als altres, però els altres també tenim la necessitat de saber que pensa fer amb tot això que recull i que segons ell diu que es pels de casa: qui son els de casa Hernando?, quin criteri farà servir per repartir-ho i quan o farà.

Comenci per explicar-se sinó potser haurem d’entendre que al final tot podria acabar amb una comilona familiar

J

Juan

08700

14 de juny 2014.17:59h

Respondre

Esperem, que alguna de aquestes ciutadanes Igualadines, amb mocador, no les retratin, fent cua , per recollir queviures.
Seria mol demolidor, per el discurs, buenista de Atlas.
Crec, que son mols,... Llegir més que faran cua, amb la maquina, per captar la imatge.

E

Es possible !!!

igda.

14 de juny 2014.17:14h

Respondre

Molt malament , Senyors de Atlas, amb cagarades, como les vostres, son las que després es converteixin , que a França, un 25 % de Francesos, votin a la extrema dreta.
Lo que feu, amb la vostre... Llegir més ”intel·ligència” i jugant, amb les coses de menjar, es engreixar a la fera, que preteneu combatre.
La gent no es deixa manipular tan fàcilment, se us a vist la llauna , i al final, aconseguireu , el efecte contrari, a lo que bonament preteneu.
Malament, mol malament, ideòlegs de Atlas.

g

guifre

igualada

14 de juny 2014.15:17h

Respondre

Carlota,Josep ¡¡¡ Gràcies ¡¡¡ encara hi ha qui i veu mes enlla del nas.menys mal,pensaba que tots estaban abduits,per totes aquestes historietes de pa sucat amb oli,atlas i no se quantes mes... Llegir més associacions i partits politics que gràcies al grapat d’”anyells”que tenen abduits fotan mes nosa que servei.
Visca l’anarquisme,i la no manipulació.

J

Josep

08700

14 de juny 2014.13:48h

Respondre

Res mes lluny, de ser de PXC, pro el enrenou, que heu muntat, Srs de Atles, de moment us pot semblar, que us a sortit rodó, dons jo crec, que heu fet un gran favor al tal Hernado, dons ells, va de... Llegir més cara, agradi o no agradi, pro vosaltres Srs de Atlas, sou uns manipulador, i sabeu molt be, que tot el numeret leu muntat vosaltres.
Aixis no es pot anar.
Estic totalment de acord amb la Carlota,
Per favor , no tot si val !!!!!!!!!!!
( Sr David Popeu Fabra, demano disculpes, si trobes algun yap, en la ortografia, sort tindre Catalunya de tindre, tans Pompeus Fabra, com el David, llàstima de la poca educació que te. )

L

Lola

14 de juny 2014.13:19h

Respondre

Carlota, defineix-me a qui et refereixes quant dius; ”els de fora” i qui diries que son ”els de dins”. Hi han hagut tantes inmigracions a la història de Catalunya...

Bromes a part; espero... Llegir més que el Sr. Hernandez no s’ho cruspeixi tot ;)

C

Carlota

Igualada

14 de juny 2014.10:46h

Respondre

A veure si obriu els ulls !! Els aliments que portaven les musulmanes ni tan sols els habien comprat elles. Els hi donaven els ultra-esquerrans de l’Atlas al mercat i probablement eren pagats amb... Llegir més els 8.500,- Euros que els hi regalen des de l’Ajuntament d’Igualada en mode de subvenció. Això és ser solidari ??? Zasca !!

Sou uns hipòcrites. Si ajudes els de fora ets solidari ( i guay, és clar ), si ajudes els de casa ets xenòfob, racista, etc etc Zasca !!

H I P Ò C R I T E S ! !

A

Aïna

Igualada

4 de març 2015.20:41h

Bon intent però has de millorar, demagoga Carlota, s’et veu el llautó.
Però que et penses, que no sabia molta gent, que els hi donaven els aliments?. Mira, tu, que et penses que has... Llegir més descobert la sopa d’all. Era una acció simbòlica, saps que vol dir, simbòlica?, en resposta-protesta a aquest partit xenòfob i anticatalà.

Hipocresia cap, es trata de ser equitatiu. No us ha entés, es tracta de ser equitatiu i no excluient. Ni tot per uns ni tot per altres. El ”senyor” Hernando i els seu partit xenòfob solament volen ajudar a uns, per què tenen prejudicis pel color de la pell i la procedència. Si son de diferent etnia, a aquest partit tan els hi fot que uns nens no puguin fer àpats complerts.

Ens ha quedat clar, la teva postura, i la teva ideologia. No busquis justificacions conta els altres. Pena!

M

Montserrat M.

Vilanova C.

14 de juny 2014.09:30h

Respondre

Denunciats els d’ATLAS ????? Només faltava això ,es impressionant la manera d’actuar d’aquestes ”persones ”. Un 10 per ATLAS !!!!!!!

r

ramon

igualada

13 de juny 2014.22:05h

Respondre

Dons mira que ja tenim prou fama els de igualada arreu ,de tancats,de sempre fer ”capillites” de ser un public dificil per qui ve a actuar aqui,de els poders factics que sempre han controlat el... Llegir més territori de Rotarys de opus ,ara ja nomes ens faltaba aquesta......igualada pot ser imitada,pero mai igualada,superada si,ja fa temps.....

M

Maria

IGD

13 de juny 2014.18:37h

Respondre

I avui n’ha parlat l’Empar Moliner a Els Matins de TV3!
Gràcies, Anoiadiari, per haver-nos fet descobrir aquesta campanya.
Aturem la xenofòbia a Igualada!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.