TORNAR

El Mercat de les Espècies d’Argençola començarà avui amb una Jornada Tècnica

Comptarà amb Evarist March, etnobotànic col·laborador del Celler de Can Roca, entre d'altres experts

societat
Dissabte, 7 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les activitats del 4t Mercat de les Espècies d’Argençola, que se celebrarà aquest cap de setmana, començaran amb una jornada tècnica de les 9 del matí a les 2 del migdia.

La finalitat primordial del Mercat de les Espècies és fer divulgació sobre les espècies del nostre entorn, no sempre prou conegudes i aprofitades.

Les espècies no són només la canyella, la nou moscada o el clau, que venen de països llunyans. També són espècies el romaní, la farigola i el llorer que formen part de la cultura gastronòmica catalana i són prou conegudes i utilitzades a totes les cuines. Però n’hi ha moltes altres com el marduix, l’hisop o l’all rosa que no només són desconegudes pels consumidors, sinó en molts casos també pels professionals de la gastronomia. Les escoles de cuina, per la seva banda, tampoc no inclouen continguts sobre aquest temes als seus plans d’estudi.

L’objectiu de la Jornada Tècnica es precisament posar en valor totes les espècies que tenim a prop nostre, conèixer la natura que ens envolta, recuperar l’aprofitament d’allò que ens ofereix, i sobretot aprendre com tornar a introduir a les cuines aquestes espècies, herbes i fruits.

Els assistents podran escoltar les següents xerrades:

-"Gastrobotànica, plantes silvestres a la cuina. Tradició o negoci d’avantguarda?" a càrrec d’Evarist March, Etnobotànic, director de Naturalwalks i col·laborador del Celler de Can Roca

-"Quines espècies es troben a Catalunya i on es distribueixen. Identificació, recol·lecció i aprofitament de flors, fruits i herbes silvestres comestibles” a càrrec d’Astrid van Ginkel, assessora i divulgadora sobre els usos de les plantes i responsable de www.fitomon.com

-"Gastronomia salvatge i cuina silvestre: com utilitzar i preparar les herbes per incorpora-les a la dieta i a la cuina casolana” a càrrec de Montserrat Enrich responsable de www.gastronomiasalvatge.com

-"Valor emocional i eco turístic del paisatge comestible que ens envolta: coneixement, oportunitats pel territori i riscos” a càrrec de Marc Estévez Casabosch, escriptor i comunicador. Autor entre d’altres del llibre “Deliciosa Natura, un món d’aventures comestibles per descobrir flors, herbes i fruits silvestres”

La jornada va adreçada a professionals del sector gastronòmic, mestres d’escoles de cuina, xefs de restaurants i al públic en general. És gratuïta i cal inscripció prèvia al mail: associacioeltrill@gmail.com.

Podeu trobar més informació a la web del Trill, Associació cultural del Terme d’Argençola, entitat organitzadora del Mercat de les Espècies www.eltrill.org.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.