TORNAR
PUBLICITAT

Inaugurada la 25a Mostra d’Igualada

La 25a edició de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil es durà a terme fins diumenge a la capital de l’Anoia

cultura
Dijous, 24 abril 2014. 21:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La 25a Mostra d’Igualada ja ha començat tant des del vessant professional com artístic. Aquest vespre ha tingut lloc la inauguració de la programació al Teatre Municipal de l’Ateneu. L’espectacle inaugural d’aquesta edició ha estat Entredos de la companyia Cap i Cua, una proposta que ha captivat el públic de totes les edats.

Espectacles per divendres

'Entredós', espectacle Inaugural de la Mostra, de la companyia Cap i Cua

Homenatge a la gent de Xarxa i Rialles durant la inauguració

Abans de l’inici de la funció, s’ha dut a terme la inauguració oficial amb els parlaments de les autoritats. El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell,ha destacat el caràcter estratègic de La Mostra d’Igualada, una fira que és el testimoni “de la vida teatral que es transmet de generació en generació per arribar a fer un país més culte, que és capaç d’imaginar, pensar i, finalment, fer que la vida de les persones sigui millor. Per això avui La Mostra d’Igualada ha esdevingut la referència del teatre infantil i juvenil, tant pel públic, per als programadors com per als artistes”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha ressaltat que “el lema d’aquesta edició, ens recorda que els pares i les mares poden mirar embadalits els seus fills davant un espectacle i, alhora, els avis i àvies miren els néts i els seus fills adults. La Mostra és fruit de la cultura popular d’Igualada que van impulsar els nostres avantpassats”.

Després dels parlaments s’ha obsequiat amb un cartell dedicat de l’edició d’aquest any als representants de la Fundació Xarxa i l’Associació Rialles, en tant que impulsors de La Mostra des dels inicis i al llarg de la seva història.

La Mostra dels professionals

Per als professionals acreditats, La Mostra ha començar al matí amb la jornada “La programació per a tots els públics 25 anys després”, organitzada juntament amb l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. La primera part ha estat protagonitzada per Joan Ollé i Joan Barril i la seva conversa “L’illa del teatre” on han desgranat la importància de les arts escèniques en la societat actual. Seguidament s’ha realitzat una taula rodona amb diferents agents del sector que han fet balanç de l’evolució de la programació adreçada a tots els públics al llarg de 25 anys, a més de tractar la situació actual i quins són els reptes principals que cal afrontar.

Com a novetat d’aquesta edició, a primera hora de la tarda ha tingut lloc l’activitat professional Speed Dating, una sèrie de reunions ràpides de deu minuts entre entre experts de les arts escèniques –principalment programadors- artistes que havien sol·licitat prèviament participar-hi.

I aquest divendres...

Durant la segona jornada de la 25a Mostra d’Igualada es podran veure 14 espectacles, entre els quals s’estrenarà Ràdio Europa, de Rah-mon Roma i Cia. Aquest espectacle de músiques viatgeres i contundents celebra els 30 anys de Rah-mon Roma a l’escenari.

De moment ja hi ha espectacles amb les localitats exhaurides: tots els passis de l’obra Tripula dels Farrés brothers i cia.; La gran ilusión del mag Antonio Díaz i El vestit nou de la Caputxeta amb botes de la Cia. d’Espectacles Pa Sucat.

5è Mercat de Projectes

Pel que fa a les activitats paral·leles demà al matí els professionals poden assistir al matí al 5è Mercat de Projectes, on sis companyies explicaran durant 7 minuts cadascuna una proposta per a un futur espectacle.

El Mercat de Projectes és una iniciativa nascuda a La Mostra d’Igualada que any rere any rep més propostes perquè els resultats de les trobades són tangibles i concrets. En aquesta edició es pot veure Domini Públic DIWO de Roger Bernat / FFF, presentat al mercat de l’any passat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.