TORNAR
PUBLICITAT

Vanesa González, nova alcaldessa de Vilanova del Camí

L'elecció ha estat possible gràcies als vots de CIU, que entra a govern

politica
Dimecres, 23 abril 2014. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Vanesa González (PSC) és la nova alcaldessa de Vilanova del Camí des d'aquest dimecres al migdia, després que la  renúncia de Joan Vich s'hagi fet oficial en el mateix ple. La candidata socialista ha obtingut els vots del seu propi partit, el de la regidora no adscrita, Marta Trullols i els dels dos regidors de CIU, que han entrat a formar part de l'equip de govern amb aquest acord. En total 7 vots que l'avalen com a nova alcaldessa del municipi, i que li permeten prendre el relleu de l'històric polític comarcal, Joan Vich, alcalde des de la recuperació de la democràcia.

Abraçada de Joan Vich i Vanesa González, després de la investidura

En el seu discurs d'investidura Vanesa González ha afirmat que l'acceptació del càrrec l'omplia 'd'orgull' i ha declarat que es posava 'a disposició de tots els ciutadans'. També ha volgut donar un missatge de ''tranquil·litat'', ''ja que l'estabilitat està garantida''. En aquest sentit ha explicat que després de la renúncia de Joan Vich, el PSC va iniciar converses amb tots els grups de l'oposició, com a força més votada, i que van arribar a un acord amb la formació de Convergència i Unió. González també ha afegit que deixava la porta oberta a les altres formacions a col.laborar amb la gestió de govern.

Finalment, González ha afirmat que encara aquest any de mandat amb 'il.lusió' i que vol 'deixar enrera confrontacions polítiques i treballar pel bé del municipi'.

La nova alcaldessa també ha tingut paraules d'elogi cap a Joan Vich de qui ha dit ''Ha dedicat la majoria del seu temps a fer de vilanova el gran poble que es avui'' . També ha apuntat que ''han estat moltes les persones que han cregut en tu'' i que Joan Vich era el ''promotor de la transformació de Vilanova''. González ha finalitzat la seva intervenció dient a Vich: ''pots marxar amb el cap ben alt per haver actuat amb coherenecia i amb justícia''. També ha desitjat que Vich continuï treballant per Vilanova al seu costat. ''Gracies per la teva dedicacio i pels 35 anys al servei de Vilanova'' -ha declarat.

Per la seva part, Joan Vich ha manifestat que "avui es dóna un canvi històric al municipi, un relleu generacional. Per primera vegada hi ha una dona que assoleix l'alcaldia, una fita també per la igualtat''. Vich també ha declarat que González, ''representa la continuïtat d'un projecte que està i ha estat sempre al servei dels interessos del municipi per sobre dels interessos personals". Vich ha afirmat també que "el balanç d'aquests 35 anys de govern els deixa en mans ''dels historiadors i els ciutadans".

Vich ha tingut paraules per la nova alcaldessa de qui ha destacat el seu ''lideratge'' que segons vich, ja s'ha demostrat aconseguint un pacte amb CIU. Finalment ha felicitat a CIU per ''haver sabut situar els interessos de ciutat per sobre dels interessos de partit''.

La investidura de Vanesa González s'ha fet possible, gràcies als vots de Marta trullols, que ha afirmat que estava 'contenta de poder continuar aquest viatge al costat dels seus socis de govern' i dels dos regidors de CIU. El seu portaveu Jordi Barón ha explicat que la seva decisió és ''un compromís amb la ciutat per garantir l'estabilitat de govern''. Barón també ha dit que CIU ha optat per deixar de banda les picabarallespolítiques i que el seu objectiu és garantir l'estabilitat, com ja havien demostrat anteriorment fent possible l'aprovació de pressupostos. Barón també ha tingut paraules d'elogi cap a Joan Vich, de qui ha parlat no només en nom seu sinó dels anteriors portaveus de CIU: ''Joan Vich ha fet bona feina, i ens deixa un municipi amb un bon pòsit d'actius''.

Per part d'ICV-EUiA, Francina Gabarró, que va ser sòcia de govern de Vich en l'anterior mandat, ha justificat el seu vot cap a ells mateixos, dient que aquesta ja va ser l'opció al començament de la legislatura . També ha felicitat a Jordi Barón per la seva ''coherència política'' i ha afirmat ''dóno total suport a la Vanesa, esperant que tingui un bon mandat''. En aquest sentit ha afirmat que donaran suport per garantir la governabilitat sempre que sigui necessari pel municipi: ''Alguns només pensen en posar pals a les rodes però nosaltres volem permetre el bon treball que entoma una política amb il·lusió''.

En relació a Vich, Gabarró ha destacat que ha estat un polític que ha governat 35 anys i que '' ha entrat i sortit amb les mans netes, i ha demostrat que no tots els polítics són iguals''. També ha afirmat que ''ha estat un privilegi i un plaer'' poder compartir la seva tasca política amb Joan Vich de qui ha dit ''és una bèstia política de l'Anoia que, sens dubte, ha deixat una petjada a Vilanova''.

Francisco Palacios, de Vilanova Alternativa, que ha votat el seu propi candidat, ha afirmat que no trobaven correcte que l'alterància s'hagués fet amb una persona del mateix partit, i que el que s'hauria d'haver fet és donar el relleu a VA, amb qui es va signar un pacte a principi de la legislatura per fer el canvi a la meitat del mandat. Palacios ha criticat la posició del PSC i la figura de Joan Vich. ''Al principi del mandat vaig ser defensor de ferli un homenatge a Joan Vich per la seva dedicació de més de 35 anys. Avui no em permeten tenir la mateix opinió''.

Per la seva banda, Juan Manuel cavidades, d'IPV -Veïns amb Veu ha aprofitat la seva intervenció per fer balanç de l'acció de govern del seu grup al llarg dels tres anys de mandat, i ha criticat l'acció de govern del PSC i el fet que ''sinterposin els interessos personals per sobre dels de Vilanova''

Xavier Bermúdez, d'ERC ha afirmat que repetien el mateix posicionament que a l'investidura del 2011, votant-se a ells mateixos. Bermúdez ha afirmat que entenia queel canvi responia a una sèrie de necessitats polítiques i personals, però que no veia justificada la urgència del canvi. Tot i així ha felicitat a la nova alcaldessa i li ha desitjat ''molta sort i molts encerts'' i ha manifestat que recolzarien totes aquelles decisions de govern amb les que el seu grup compartís el mateix punt de vista.

El portaveu de PlataformaxCatalunya, Sergio Balsells. ha felicitat a la nova alcaldessa però ha afirmat que ''per lleialtat amb els seus votants i el seu programa electoral'' havien votat per ells mateixos. Finalment ha afirmat que es posaven a disposició del govern per recolzar projectes i decisions beneficioses pel poble.

Ma Luz Martínez, del PP, que també s'ha votat a ella mateixa ha explicat que es mantenien en la mateixa línia que en la investidura del 2011.


2 Comentaris

P

Pepe

28 d'abril 2014.14:26h

Respondre

Y no tendria que entrar YA en la alcaldia Francisco Palacios y VA?
Yo pensaba que la dimision de vich era para dejar pasar ya a VA cmo decia el pacto que hicieron en las elecciones. Yo vivo aqui... Llegir més desde que naci y cada dia tengo mas ganas de irme. Para que nos cobren los impuestos mas altos en toda la anoia y no veamos nada mejorar,cmo si fuera esto una gran ciudad,uyyy si las calles, unas calles que ya me lio yo depende de donde tenga que ir, pues imaginar gente de otras poblaciones tienen q ir adivinando si van bien x donde van porque los gps se vuelven locos.
Otra es que ya llevo mas de 2 años en paro y yo no e visto por parte de Psc ninguna propuesta para crear empleo ni para ayudar a crear nuevas empresas en esta poblacion que tiene de los indices de paro mas altos en poblaciones españolas, para que se gasten nuestros impuestos en parkings inservibles y vacios que lo unico que a exo a sido quitar plazas de aparcamiento gratuitos a los vecinos y ese rio tan bonito que nos pintaron lleno de cieno con pocos cuidados con peces que se mueren si queda alguno ya, con plagas de pulgas y mosquitos por el agua estancada i putrefacta cn tal de ahorrar y no aver exo las cosas bien de un principio, cuanto dinero te as llevado a los bolsillos despues de 35 años señor vich?? m gustaria ver su patrimonio en BARCELONA y ahora nos dejan a su gran compañera cn tal que los votos de los ciudanos no se cumplan por que si, por que los ciudadanos votaron moyaritariamente a 2 partidos los cuales hicieron un pacto quien lo esta incumpliendo? No se la de mierda que abra en ese ayuntamiento oculta, pero tiene que ser muxa despues de 35 años cn el mismo partido y que parece que se qiere qedar toda la vida de la manera que sea con tal de que de verdad no sepamos la cuentas ni lo que se ah ocultado. Es lo que pienso de hace muchos años y tengo 27

M

Maria

23 d'abril 2014.17:18h

Respondre

Si, Sr. Vich, després de 35 anys amb un senyor, ara una senyora !!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.