TORNAR

Les biblioteques de l’Anoia donen a conèixer els autors infantils i juvenils de la comarca

La guia de lectura inclou un centenar de títols que es poden trobar a les biblioteques anoienques

cultura
Dimecres, 23 abril 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un any més, coincidint amb la diada de Sant Jordi, les biblioteques de l’Anoia que formen part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona han editat una nova guia de lectura per regalar als seus usuaris. Amb el títol de «Joves lectors» aquest any la guia proposa descobrir els autors de llibres infantils i de novel·les juvenils de la comarca, així com els artistes locals que han il·lustrat obres infantils.

La Guia per a joves lectors inclou un centenar de títols d'autors anoiencs

La guia de lectura inclou un centenar de títols que es poden trobar a les biblioteques que l’han elaborat: Biblioteca El Safareig de Capellades, Biblioteca Central d’Igualada, Biblioteca de Masquefa, Biblioteca de Piera, Biblioteca de Santa Margarida de Montbui, Biblioteca Verge de Montserrat del Bruc, Biblioteca de Vilanova del Camí, i el Bibliobús Montserrat. Aventures, misteri, contes, fantasia, còmics, poemes... Qualsevol llibre és bo perquè l’infant s’endinsi en el món de la lectura i adquireixi un hàbit que el convertirà en un gran lector. I això ho saben, els escriptors de casa nostra, que han pensat en els més petits a l’hora de deixar volar la seva imaginació.

La guia recull els llibres per franges d’edat i per gèneres literaris. D’entre els llibres per als lectors més petitons destaquen els signats per Pia Vilarrubias, com Endevina qui ha arribat!, i Pilar Lladó i El drac xerrac. Els infants d’entre 6 a 8 anys poden gaudir de les aventures de Kònik l’esquimal, creades per Xavier Botet i il·lustrades per Marcial, o de les trifulgues de La Tona, la Tina i jo, de Maria Enrich. Els nens d’entre 8 a 12 anys poden triar entre diverses propostes com les Aventures d’anar i tornar d’Anna Vila, El mar de la tranquil·litat de Josep Sampere o Dorotea i la joia gegantina, de Joan Pinyol. Les lectures per als joves també són ben variades. Així, d’entre aquestes novel·les destaca Dents de lleó, que han escrit a vuit mans Laura Aldabó, Adriana Bacardit, Arlet Mollà i Mònica Xifré, i els misteris de Josep Sampere amb El dimoni de la tarda o El pou darrera la porta.

Finalment, pel que fa a altres gèneres literaris com la història i les biografies, la guia dóna a conèixer llibres pensats especialment per als lectors més petits. És el cas de Pels camins de la història d’Igualada, d’Antoni Dalmau, la Història de Piera en còmic, Històries del Vilar del Met, de Xavier Bermúdez o les diferents versions i adaptacions de la llegenda d’ El timbaler del Bruc, entre molts d’altres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.