TORNAR

Tot a punt per la XVa Setmana de la Gent Gran de Vilanova

La programació es durà a terme del 4 a l’11 de maig

gent
Dimecres, 16 abril 2014. 20:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Associació de Pensionistes i Jubilats de Vilanova del Camí ha presentat aquest dimecres al matí el programa d’actes de la XVa Setmana de la Gent Gran que es celebrarà del 4 a l’11 de maig.

Roda de premsa de presentació de la Setmana de la gent gran de Vilanova

El programa, molt consolidat, no varia gaire respecte a altres anys tot i que hi ha alguna novetat destacada com per exemple l’excursió que donarà el tret de sortida als actes, el diumenge 4 de maig, o l’espectacle d’humor i màgia programat per dimecres. Entre la resta de propostes destaca novament l’homenatge a les persones que enguany fan els 87 anys, és a dir nascudes el 1927, i també el Concurs d’Arròs a la Cassola, que es celebra des de molt abans al municipi i que compleix 35 edicions.

El format actual de la Setmana de la Gent Gran es va començar a instaurar a partir de l’any 2000. Abans la cita del col·lectiu girava entorn a la Festa de l’arròs, una proposta que encara es manté dins el programa i que enguany compleix 35 edicions. Com recorda el president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats, Isidre Solé, és un dels actes més antics i ha plogut força des d’aleshores. No obstant, hi ha coses que no canvien i per exemple, tenen la satisfacció de poder comptar encara amb els promotors d’aquella activitat i també amb l’estreta col·laboració de la Confraria d’Arròs a la Cassola de Catalunya que cada any porta més d’una desena de participants.

Un altre dels actes emblemàtics, i que en aquest cas que es va iniciar l’any 2000, és l’homenatge a les persones que fan 87 anys, una edat que s’ha triat com a referent per a reconèixer les persones grans del municipi. Com reconeixen des de l’entitat i també des de l’Ajuntament vilanoví es tracta d’una cita molt emotiva que fa feliç als homenatjats i les seves famílies per la trajectòria de tota una vida.

Avui, durant la presentació de la XVa Setmana de la Gent Gran, la regidora de Serveis Personals, Pepita Còdol ha destacat la vitalitat d’aquest col·lectiu i ha tingut paraules d’agraïment i felicitació per a la junta de l’entitat, tant per la seva dedicació i treball, com pel seu entusiasme.

El vicepresident de l’entitat, Pedro Amor, ha repassat fil per randa els actes del programa. La setmana arrencarà, com dèiem en començar, amb una sortida el diumenge 4 de maig; aniran a la “Feria de abril”, a Barcelona. Dilluns dia 5 de maig, serà el torn de la passejada pel parc fluvial i dimarts, hi haurà una tarda de bingo, al casal. Dimecres, un dels actes forts del programa serà l’espectacle d’humor i màgia de Manel Mag, a dos quarts de 6 de la tarda, al casal.

Com ve sent habitual, el dijous serà el dia de la conferència cultural, aquest any novament a càrrec del vilanoví Jordi Fernández que parlarà sobre la vida de l’arquitecte Antoni Gaudí, a partir de les 5 de la tarda, també al casal.

El cap de setmana hi haurà el gruix d’actes destacats amb l’homenatge i l’actuació de la Rondalla Nova Unió, dissabte a dos quarts de 12 del migdia, a Can Papasseit; el ball amb el duet “Ostres, ostres”, dissabte a les 6 de la tarda, al mateix centre polivalent, i com a cloenda de la setmana, el dia de festa gran amb el concurs i l’arrossada, diumenge 11 de maig.

Aquest any, els preparatius del dinar són una mica diferent i les taules s’organitzaran en grups de 10. Es per això que des de la junta del casal demanen la col·laboració de tothom qui hi vulgui assistir per poder agrupar la compra dels tiquets i reservar-los, sempre que sigui possible, en grup de 10. Les expectatives són omplir 30 taules, és a dir aplegar unes 300 persones.


1 Comentaris

M

Magi T.C.

Eivissa

16 d'abril 2014.23:30h

Respondre

És curiós com ha anat evolucionant l’esperança de vida i la de conservació de les facultats psíquiques i físiques.
Vaig treballar a La Caixa quan se celebraven els Homenatges a la Vellesa. A... Llegir més les darreries dels anys 50, a Santa Coloma de Queralt, es va fer una gran festa dedicada ”als vells”. Cada persona gran -cada vell- anava a la processó acompanyada d’un noi o n’una noia. Música de banda. Autoritats presents i discursos al teatre parlant amb elogis dels vells com si fòssin supervivents d’una gran batalla.
El requisit bàsic per ser qualificat de vell, admirat, i subjecte privilegiat de l’Homenatge a la Vellesa consistia en haver superat... els 75 anys !!!
Avui, tenir més de 90 anys ja no és cap singularitat. Vaig conèixer al menorquí Joan Riudavets i Moll, que va arribar als 114 anys, amb el cap clar. Bevia llet cada vespre, i deia que el seu secret consistía amb no ser massa ambiciós i tenir amics de veritat.
Moltes felicitats als jubilats de Vilanova del Camí, que ja no és la petita vila de pas que havia sigut, sinó una autèntica ciutat amb persones actives i sociables.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.