TORNAR

Òdena busca nous hereus i pubilles per aquest 2014

Es busquen odenencs i odenenques nascuts entre el 2006 i 2008 i el 1991 i el 1997

societat
Divendres, 18 abril 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Òdena és un dels pobles de Catalunya que conserva la tradició de nomenar Pubilles i Hereus i com cada any, en el marc de la seva Festa Major, té lloc l’acte de proclamació de l’hereu i la pubilla d’Òdena i dels hereuets i pubilletes d’Òdena i l’Espelt.

Pubillatge a Òdena el 2013

Així, els odenencs i odenenques nascuts entre el 2006 i 2008 i el 1991 i el 1997 han rebut una carta en la que se’ls explica l’oportunitat de poder representar el seu poble, essent la nova Pubilleta i Hereuet d’Òdena o l’Espelt i l’hereu i la pubilla d’Òdena.

L’acte de proclamació tindrà lloc el dijous 1 de maig, moment en el qual es coneixerà els nous hereus i pubilles que substituiran a Pubilla i Hereu d’Òdena 2013, Georgina Gabarró i Morente i l’hereu que en la passada edició va resultar desert per falta de candidats, i als hereuets i pubilletes d’Òdena i l’Espelt; Judit Carreras i Plaza, pubilleta d’Òdena, Biel Casanova i Jovell, hereuet d’Òdena, Nuria Regordosa i Llamas, Dameta d’Òdena. I per l’Espelt, Eva Marçal i Domínguez, pubilleta i Albert Sanchez i Fabregat, hereuet.

Els candidats a Hereu i Pubilla d’Òdena hauran de fer una prova el dia 29 d’abril a l’Ajuntament. Un jurat format per membres de les entitats odenenques els avaluarà per proclamar, l’1 de maig, els nous representants del pubillatge d’Òdena. El mateix dia 29, tindrà lloc el sorteig mitjançant el qual s’escollirà els Hereuets i Pubilletes d’Òdena i l’Espelt. Tots els interessats poden formular la seva inscripció al mateix ajuntament, omplint un qüestionari, abans del 28 d’abril.

La regidora de cultura de l’Ajuntament, Ramona Vila, insisteix en que el pubillatge no és una mirada al passat sinó un plantejament de futur i d’implicació dins el teixit associatiu que fomenta una de les tradicions catalanes, símbol d’identitat del nostre país.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.