TORNAR
PUBLICITAT

Es presenta ‘De tots colors ... història del CF Vallbona 1920-1980’

És fruit del laboriós treball de recerca que el professor, exjugador i exdirectiu del club Jaume Borràs ha dut a terme durant cinc anys

cultura
Divendres, 18 abril 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia acollirà el dimarts 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, la presentació del llibre ‘De tots colors .... història del CF Vallbona 1920-1980’. La publicació recull la trajectòria de les primeres sis dècades de vida d’aquest emblemàtic club, però a la vegada fa un pas més enllà, ja que és també un retrat de la transcendència del futbol en pobles petits com Vallbona d’Anoia i, per tant, un testimoni privilegiat de part de la història del municipi i dels costums dels seus veïns.

Portada del llibre

Fragment de la portada del llibre

L’acte de presentació tindrà lloc a 2/4 de 8 de la tarda a la Sala Polivalent Jaume Calveras.

‘De tots colors ... història del CF Vallbona 1920-1980’ és resultat del laboriós treball de recerca que durant cinc anys ha dut a terme el vallbonenc Jaume Borràs, llicenciat en Ciències Econòmiques, professor de Matemàtiques, exjugador i exdirectiu del club, i, sobretot, persona enormement implicada amb Vallbona d’Anoia: va ser un dels impulsors de la Setmana de la Joventut, ha estat Mestre de Cerimònies del Roser, i durant tres mandats va ser regidor al Consistori.

L’edició del llibre ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia, que ha fet possible que aquesta publicació d’un gran valor històric i també sentimental pugui estar a disposició de tots els vallbonencs. I és que, més enllà de les alegries i les decepcions futbolístiques, les cròniques, les fotografies, els cartells i la resta de documents que configuren el llibre desgranen també com era la vida a Vallbona d’Anoia dècades enrere, com s’ha anat transformant el municipi i, sobretot, quina sort que ha tingut de poder comptar amb una bona colla de vallbonencs que han deixat una empremta i un llegat inesborrables.

‘De tots colors ... història del CF Vallbona 1920-1980’ és resultat de la gran curiositat que el seu autor ha sentit sempre per la història del seu entorn més proper. Aquesta passió, i el contacte amb la gent, en converses de cafè, el van empènyer a recopilar la història del futbol a Vallbona i a materialitzar-la en aquest llibre, per deixar constància de l’activitat futbolística desplegada al municipi durant tots aquests anys i també per retre un merescut i emotiu homenatge a totes les persones que ho van fer possible. Cinc anys, i moltes visites a hemeroteques, biblioteques, arxius i redaccions de mitjans de comunicació després, la publicació veurà ara la llum.

‘De tots colors .... història del CF Vallbona 1920-1980’ es podrà adquirir, a partir del dia 22 d’abril, a l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia i a la llibreria Cal Sec, al preu de 15 euros.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.