TORNAR

Un passeig a la història de la Pobla de Claramunt a través de les fotografies

Més de 300 fotografies cobreixen les parets de la Sala Municipal d’Exposicions de la Pobla

cultura
Dimecres, 16 abril 2014. 19:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Més de 300 fotografies cobreixen les parets de la Sala Municipal d’Exposicions de la Pobla de Claramunt. Són imatges extretes de l’Arxiu Fotogràfic Municipal (AFM) que cada any, pels voltants de Setmana Santa, es recullen a l’espai cultural poblatà. La inauguració de la mostra, el diumenge 13 d’abril al migdia, va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch.

Inauguració de l'exposició

Les instantànies estan distribuïdes en diferents plafons. Hi podem trobar fotografies de molts anys enrere en què es pot veure com era la Pobla i la seva gent. També hi ha imatges més recents, de fa 30 anys, i la major part són dels esdeveniments que van tenir lloc al municipi durant el 2013, com la cavalcada de Reis, la Setmana de la Gent Gran i la festa de fi de curs de l’escola, o en què hi van participar gent del poble, com la Via Catalana.

Aquesta és una de les col·leccions més visitades per als poblatans i les poblatanes, ja que, a través de les imatges, recorden moments viscuts i alguns hi apareixen amb uns quants anys menys. És una mostra per passar-hi una estona, entretenir-se i passejar per la història, la més llunyana i la més recent, del municipi.

Actualment, l’Arxiu Fotogràfic Municipal compta amb 17.011 instantànies i l’any passat es va celebrar el trentè aniversari de la seva creació. Des de l’any 1987 té cura d’aquest fons el fotògraf local Andreu Miquel. L’alcalde, Santi Broch, en el seu parlament d’inauguració va fer referència a la tasca d’aquest poblatà i a la importància que té per a la història del poble comptar amb una col·lecció

fotogràfica com aquesta. L’arxiu, situat a la masia de can Galan, està obert els dimecres, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre.

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 27 d’abril i l’horari d’obertura és de dilluns a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, i el diumenge, de les 12 a les 2 del migdia. Aquesta mostra l’organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.