TORNAR
PUBLICITAT

Pastís de poma + Garnatxa dolça de la DO Empordà

Una combinació clàssica

Divendres, 18 abril 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui presentem una combinació clàssica a base de Garnatxa de l'Empordà i unes postres tradicionals com és el pastís de poma. La garnatxa és un vi més versàtil, però. A banda de combinar amb molts postres com les pastes de full amb cabell d'àngel, els brunyols, o els carquinyolis, també pot combinar amb primers plats com les pomes farices amb carn, entrants fets amb foie gras, tarrines, embotits i formatge blau.

Perafita, garnatxa dolça

Pastís de poma

El menjar

Pastís de poma

Ingredients

2 ous

100 g de farina

100 g de sucre

1 culleradeta de llevat en pols

1/4 de litre de llet (un vas)

4-6 pomes Golden (segons la mida)

Melmelada d'albercoc

Preparació:

En un bol, aboqueu-hi els ous, la farina, el llevat, el sucre i la llet. Barregeu-ho tot bé amb la batedora elèctrica. Unteu un motlle amb mantega i escampeu-hi farina pel damunt. Peleu les pomes i trossegeu-ne 2 i mitja si són grosses (quatre si són petites) a daus que barrejareu amb la massa del pastís manualment. Hi ha d'haver força poma perquè aquesta ens aguantarà la poma del damunt.

Escampeu la massa al motlle repartint bé la poma a daus. Peleu les pomes restants i talleu-les a làmines per anar-les col·locant amb gràcia damunt del pastís.

Poseu-lo a coure al forn prèviament escalfat a 250ºC durant uns 3/4 d'hora. Per assegurar-vos que és cuit, podeu punxar-lo amb un punxó i comprovar que surt sec. En treure'l del forn, deixeu-lo refredar una miqueta i pinteu-lo amb la melmelada amb l'ajuda d'un pinzell.

El Beure

Perafita, garnatxa dolça del Celler Martín Faixó

Aquesta Garnatxa de la DO Empordà és un vi de licor dolç tradicional enfortit, elaborat amb un mínim del 90% de garnatxa molt madura i assecat al sol després de la verema. En aquesta ocasió està elaborada amb la varietat de Lledoner Negre

Resulta un vi dolç natural amb una aroma primària de confitures i espècies. S'aconsegueix un vi d'uns 15°. Generós, amb sabor del mateix raïm madur, càlid i sedós, virtuts que li concedeixen els trets d'un vi de postres excepcional.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.