//Plugins sense CDN ?>
El menjar
Pastís de poma
Ingredients
2 ous
100 g de farina
100 g de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
1/4 de litre de llet (un vas)
4-6 pomes Golden (segons la mida)
Melmelada d'albercoc
Preparació:
En un bol, aboqueu-hi els ous, la farina, el llevat, el sucre i la llet. Barregeu-ho tot bé amb la batedora elèctrica. Unteu un motlle amb mantega i escampeu-hi farina pel damunt. Peleu les pomes i trossegeu-ne 2 i mitja si són grosses (quatre si són petites) a daus que barrejareu amb la massa del pastís manualment. Hi ha d'haver força poma perquè aquesta ens aguantarà la poma del damunt.
Escampeu la massa al motlle repartint bé la poma a daus. Peleu les pomes restants i talleu-les a làmines per anar-les col·locant amb gràcia damunt del pastís.
Poseu-lo a coure al forn prèviament escalfat a 250ºC durant uns 3/4 d'hora. Per assegurar-vos que és cuit, podeu punxar-lo amb un punxó i comprovar que surt sec. En treure'l del forn, deixeu-lo refredar una miqueta i pinteu-lo amb la melmelada amb l'ajuda d'un pinzell.
El Beure
Perafita, garnatxa dolça del Celler Martín Faixó
Aquesta Garnatxa de la DO Empordà és un vi de licor dolç tradicional enfortit, elaborat amb un mínim del 90% de garnatxa molt madura i assecat al sol després de la verema. En aquesta ocasió està elaborada amb la varietat de Lledoner Negre
Resulta un vi dolç natural amb una aroma primària de confitures i espècies. S'aconsegueix un vi d'uns 15°. Generós, amb sabor del mateix raïm madur, càlid i sedós, virtuts que li concedeixen els trets d'un vi de postres excepcional.