TORNAR

L’aventura del català a l’AUGA

L’AUGA tanca el segon trimestre amb una conferència sobre la llengua catalana

cultura
Dimecres, 9 abril 2014. 21:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’última sessió del segon trimestre de l’Aula d’Extensió Universitària per la Gent Gran va anar a càrrec de l’economista i activista cultural David Vila, que va parlar sobre l’aventura del català, sobre quina és la situació social del català i, sobretot, quins són els nostre hàbits lingüístics i com podem incidir-hi.

El català és la 88a llengua més parlada del món, per davant de més de 6.000 llengües i, en el món editorial, el català és la 20a llengua. El nombre de persones que entén el català ha augmentat en sis milions, ha passat dels quatre milions als anys 70 als deu milions a l’actualitat. A més, en l’inici dels blocs a internet, la nostra llengua va ser, durant unes setmanes, la segona del món. Amb el temps altres llengües s’han col·locat per sobre, tot i que el català segueix sent present. De fet, segons va concretar David Vila, la presència del català a la xarxa i l’àmbit informàtic bat els índexs percentuals que correspondrien al nombre de parlants.

David Vila portar una conferència amena i encoratjadora, que va animar el col·loqui amb els assistents ja que molts d’ells coneixen parlants d’altres llengües que, en viure a Catalunya, no tenen problema en parlar en català.

40 anys d’Igualada ciutat pubilla de la sardana

L’AUGA i l'Agrupació Sardanista d'Igualada recordaran el proper dilluns 28 d'abril la històrica diada que va viure Igualada fa quaranta anys, l’abril de 1974, en ser proclamada Ciutat Pubilla de la Sardana.

Un reconeixement molt esperat i treballat per l'Agrupació Sardanista d'Igualada, que es va veure correspost amb una gran presència i participació en tots els actes. Malgrat els advertiments del govern, les senyeres hi van onejar massivament per primera vegada. El record d'aquella diada ha quedat gravat en la memòria de tots els qui ho van viure. Ara, quaranta anys després, se’n celebrarà un recordatori a través del testimoni dels organitzadors, com Joan Solà i Teresa Farrès, i de la documentació de la diada. Una ballada de sardanes tancarà l’acte, obert a tota la ciutat d’Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.