TORNAR

Un viatge a la història mil·lenària d’Armènia a l’AUGA

L’historiador igualadí Anton Ma Vilarrúbies apropa Armènia als alumnes de l’AUGA

cultura
Dimarts, 25 març 2014. 21:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’igualadí Anton Mª Vilarrúbies Codina va explicar dilluns passat la història d’Armènia, en una sessió de l’AUGA que va tornar a omplir el Teatre Municipal de l’Ateneu. Llicenciat en Història de l’Art i en Estudis Bíblics, Vilarrúbies coneix a fons els genocidis que ha patit el poble d’Armènia, la petita república del Caucas, a conseqüència del seu entorn geogràfic, polític i, sobretot, per ubicar-se en una zona fronterera entre el món cristià copte i l’islàmic.

Anton Ma Vilarrubias. Foto R.M.-AUGA

Anton Ma Vilarrúbies va divulgar les atrocitats del genocidi que va patir Armènia fa gairebé 100 anys per part de l’imperi Otomà i va acompanyar la ponència amb imatges contundents, amb la voluntat de fer justícia a un poble fidel i valent, que enamora tothom qui ara el visita.

L’historiador igualadí va compartir amb els alumnes de l’AGUA un repàs fotogràfic sobre l’Armènia actual, un petit país encarat a un progrés sostingut, amb un paisatge esplèndid i amb uns habitants amables i acollidors.

L’arqueoantropologia de prop

El proper dilluns 31 de març, l’arqueoantropòloga Tona Majó oferirà una conferència sobre aquesta tècnica, que vol contribuir a una millor comprensió de les societats que ens han precedit. L’arqueoantropologia es basa en l'estudi de les restes esquelètiques i de les pràctiques funeràries -el món dels morts- amb la qual arribem a comprendre les relacions humanes, socials i de producció de les comunitats -el món dels vius-.

Per a més informació, es pot consultar el web www.auga.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.