Gran èxit organitzatiu dels Moixiganguers en el XIIIè Torneig Casteller de Futbol Sala

Els morats es van acollir 40 Colles de tot catalunya

societat
Dimarts, 18 febrer 2014. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
Aquest passat cap de setmana, es va celebrar a Igualada el XIIIè Torneig Casteller de Futbol Sala. Els Moixiganguers d'Igualada, inventors i primers organitzadors del campionat, van tornar a organitzar-lo tot reinventant-lo amb canvis notables. Els morats es van atrevir a acollir 40 Colles en comptes de les 32 participants fins al moment.

Els Moixiganguers, duran el torneig

Els Moixiganguers també van innovar amb la introducció d'àrbitres federats al torneig. A més, es va decidir jugar el campionat en 8 pistes situades a menys de 300 metres les unes de les altres, totes situades al col·legi Maristes més al Pavelló i amfiteatre de les Comes.

L'organització del campionat que van realitzar els Moxiganguers es pot qualificar d'èxit total. La colla va aconseguir moure sense cap problema les més de 1.700 persones que van acudir al torneig tot i que la pluja de diumenge al matí va fer una mica la punyeta. L'esforç organitzatiu ha estat notable, ja que a més de la part esportiva també s'ha de tenir en compte que es va haver de servir sopar de dissabte i esmorzar més un multitudinari dinar de germanor diumenge a Cal Carner. Dissabte a la nit es va organitzar una festa a la Sala 6.9 amb concert del Miquel del Roig.

La final del torneig es va disputar diumenge al migdia a la Sala de Barri del Pavelló de les Comes que estava plena com mai. Els Capgrossos de Mataró es van aconseguir imposar en una final molt disputada als actuals campions, els Castellers de Vilafranca. Després de l'empat a 1 amb què s'arribava al final del partit, el torneig es va decidir a la tanda de penals quan els Verds erraven el seu darrer. Cal destacar que la final va viure un gran ambient festiu. Els tercers classificats del torneig van ser els Al·lots de Llevant, vinguts expressament des de Ses Illes i el premi a la millor afició va recaure en els Castellers de la Sagrada Família de Barcelona.

Finalment, destacar la bona participació dels Moixiganguers d'Igualada, amb la setena posició final i amb el premi de "Pitxitxi" femenina per la Mireia Prat.