TORNAR
PUBLICITAT

Krak’s, una manera diferent de portar l’art a tothom

Quadres de qualitat, únics, fets a mida i per totes les butxaques

cultura
Dijous, 16 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Més de deu anys treballant en un local, en un taller, en les pàgines web i evidentment pintant, pintant molt, finalment el projecte igualadí Krak's surt a la llum. Un taller d’artistes que permet fer quadres de qualitat i tenir una manera de distribuir-los al marge de les galeries i exposicions. D’una banda és un complement pels artistes, perquè a falta de mercat no hagin de deixar de pintar i puguin donar a conèixer la seva obra; de l’altra és una manera de fer arribar bon art, de qualitat, a tothom amb uns preus raonables. Aquest Sant Jordi des d’anoiadiari·cat sortegem un dels seus quadres. Participa-hi!

Quadre d'art de la terra

Quadre infantil de petitart

Quadre d'art contemporani a artweb

Miquel Claramunt i Jordi Sanahuja

Què és Krak’s?

En Jordi Sanahuja i en Miquel Claramunt, porten anys darrera aquest projecte i finalment ho han aconseguit. Sota la “marca” Krak’s, s’apleguen més de 50 col·leccions de diferents tipus de quadres, estils, colors i formes. ‘Els artistes no sempre poden viure del seu art i han de deixar de pintar –explica Sanahuja- i és una llàstima perquè el que vol tot artista, a banda de poder-se guanyar la vida és pintar. Krak’s ofereix aquesta opció, de moment a 6 artistes que no podem dedicar-nos només a pintar i ho combinen amb alguna altra feina. Pintem amb el nostre estil propi i a través de la pàgina web mostrem els quadres i la gent els pot adquirir’. És una manera artesana de fer art.

Sanahuja reconeix que Krak’s no és una solució pels artistes, però sí ‘una ajuda, una petita aportació més o menys fixa de diners que permet no haver de deixar de pintar’.

Més de 50 col·leccions i 1.500 quadres

A través de tres pàgines web, s’exposen pràcticament tots els quadres dels diferents artistes: Jordi Sanahuja, Elisabet Solé, Judit Roma, Sara Cuadros i esporàdicament Balbina Sardà i Arian Morera.

A www.artweb.cat s’hi poden trobar 36 col·leccions de quadres contemporanis, línies modernes, figuratives abstractes... ‘El fet de ser diversos artistes, podem oferir una gamma molt completa de col·leccions que s’adeqüen a diversos entorns’ explica Sanahuja, ‘amb els diferents artistes s’aconsegueix la varietat i és més fàcil que la gent hi trobi el que li agrada’.

A www.petitart.cat hi ha les diferents col·leccions de quadres infantils, de diversos estils, motius i colors.

A www.artdelaterra.cat s’hi poden trobar una gran varietat de quadres relacionats amb Catalunya, escuts, muntanyes de Montserrat, quadres de benvinguda, quadres infantils...

Quadres a mida

La gran varietat de quadres de Krak’s, però, no es limita al que s’exposa a la web, sinó que es fan els quadres a mida. ‘Un dels avantatges del sistema que utilitzem a Krak’s és que els quadres es poden personalitzar. A partir del mostrari a Internet, es poden demanar variacions o fins i tot canvis complets al quadre. Tenim una col·lecció amb alguns instruments de música, si enlloc d’un saxo hi vols una guitarra el fem; un quadre figuratiu on hi predomina el verd i el vols del mateix to que les cortines, busquem el color i el fem. Això sí, sense perdre la qualitat’.

I és que tal i com insisteixen Sanahuja i Claramunt, Krak’s ‘no és una fàbrica de produccions en sèrie de quadres, sinó una manera artesana de fer art, quadres, però de manera que sigui assequible i agradable als consumidors’.

Sanahuja recorda que són obres d’autor, úniques, fetes a mida, moltes vegades, i de gran qualitat però amb un preu que fa més fàcil que la gent pugui tenir ‘un quadre de debò, no aquests que es fan en sèrie i que a Ikea en pots trobar 10.000 d’iguals, i no arruïnar-te al comprar-lo’.

Aquest Sant Jordi, anoiadiari·cat sorteja un quadre de Krak’s!

Des d’anoiadiari·cat us animem a visitar les webs de Krak’s, amb especial atenció a l’art de la terra, ja que aquest Sant Jordi en sortegem un quadre (de 30x30). El guanyador o guanyadora podrà escollir entre tots els que hi ha a la pàgina (dels quadres sobre Catalunya) o demanar-ne un de més personal dins aquesta col·lecció. Animeu-vos a participar! Pots fer-ho AQUÍ mateix.


1 Comentaris

A

Anna

Igualada

16 d'abril 2009.08:59h

Respondre

En vaig comprar un per Nadal, un de l’escut amb les quatre barres, el tinc al menjador i la veritat, m’encanta! Recomano especialment aquests d’art de la terra i els infantils, per tots aquells... Llegir més que teniu canalla. A més els podeu fer a la mida.
Felicitar a Krak’s per la iniciativa i a tots els artistes que en formen part!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.