TORNAR
PUBLICITAT

Un ple extraordinari retirarà la potestat a l’alcalde d’ordenar el nombre de places de zona blava

Aymamí: ‘Em treu un pes del damunt, així tindré una obligació menys’

politica
Dijous, 16 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els grups municipals a l’oposició d’Igualada, els 6 regidors de CiU, els 3 d’ERC i els 2 del PP han presentat aquest dimecres una petició per convocar un ple extraordinari en el qual es votarà retornar al ple, i per tant retirar-la de l’alcalde que és qui la té actualment, la competència d’ordenar l’ampliació i la regulació de les places de zona blava. L’alcalde igualadí, Jordi Aymamí, ha insistit que retornar la competència al ple dificultarà les decisions, però que a ell, personalment, no li va malament ja que li ‘treu un pes del damunt’. El tinent d'alcalde, Jordi Riba, anunciava dies enrera que el grup d'Entesa podria sumar-se a aquesta proposta.

La zona blava segueix portant cua

L’alcalde s’ha mostrat segur que el ple extraordinari es durà a terme, seguint el procediment habitual, i que tal i com estan les coses, amb la unanimitat per part de l’oposició (11 regidors) la modificació del reglament que demanen prosperarà.

Amb el ple extraordinari, CiU, ERC i PP pretenen derogar un article del reglament que estableix el sistema de gestió de les zones blaves i els aparcaments, i retornar la competència sobre l’ampliació de les places al Ple.

En aquest sentit, Jordi Aymamí ha recordat que el ple és sobirà i que per tant serà el conjunt, un cop prosperi aquesta proposta de l’oposició, el que haurà de decidir si ampliar més o fins i tot, què fer amb les places actuals. Aymamí mig somreia quan assenyalava que ‘juntament amb la decisió i la potestat de decidir, s’hi afegeix el cost polític, el cost econòmic i social que acompanya una decisió d’aquest tipus, poc popular, un desgast que l’hauran d’assumir igualment’.

L’alcalde ha recordat que aquest tipus de decisions, poc populars i que comporten un desgast polític, seran complicades de decidir a través d’acords, ja que la disparitat d’opinions que es pot donar entre els grups polítics, pot dificultar la presa de decisions en aquest sentit.

Entesa podria sumar-se a l'oposició

El tinent d’alcalde Jordi Riba va afirmar dies enrere, en una tertúlia política de Radio Igualada, que la seva formació es planteja NO oposar-se i permetre canviar, d’aquesta manera, el reglament que permet a l’alcalde ampliar les zones blaves sense tenir el suport de la majoria del ple municipal.


1 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

22 d'abril 2009.08:52h

Respondre

Només un petit comentari d’un igualadí conegut militant de CDC, a les paraules d’un conegut andorrà, militant del PSC i que ocupa actualment la cadira de l’Alcaldia d’Igualada,
Rectificar... Llegir més es de savis, felicitats!
Els altres comentaris m’hi sobren i els somriures també.
Només com a recordatori: Decidir a través d’acords, és actuar democràticament. Governar per decret i sense consens, és simplement dictadura.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.