TORNAR

L’Escola del Bosc aplega ensenyament i natura al Gabriel Castellà

Es completen els coneixements amb la transmissió de valors

Dimecres, 22 gener 2014. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’escola pública Gabriel Castellà d’Igualada adopta aquest curs un programa innovador que permet endinsar els seus alumnes a la natura, amb una metodologia d’ensenyament que pretén estimular l’adquisició de valors. Es tracta de L’Escola al Bosc, inspirat en les actuals Forest Schools del Regne Unit i engegat conjuntament amb l’Associació per a la Infància, l’Educació, el Lleure i el Medi Natural.

Una de les seves impulsores, Brigitte Escolar, la directora del centre, Carme Soler, i la regidora d'ensenyament Anna Bacardit

Alumnes de l'escola Gabriel Castellà participants del programa

Una de les seves impulsores, Brigitte Escolar, explica que aquesta modalitat d’ensenyament va néixer als Estats Units a la dècada dels anys ’20 del segle passat i, posteriorment, va arribar a Dinamarca i Suècia, tot i que ha estat a Escòcia i Anglaterra on més implantació ha tingut. Escolar assegura que “en molts casos, els resultats obtinguts pels alumnes són superiors als de l’escola ordinària”.

La iniciativa adoptada pel Gabriel Castellà implica una alternança entre l’ensenyament a les aules i l’ensenyament al medi natural, en la que serà l’única escola veritablement mixta que hi haurà actualment a Catalunya. Segons explica la directora del centre, Carme Soler, “hi ha escoles al país que tenen un hort o un bosc i hi desenvolupen l’assignatura de medi, però nosaltres farem una part molt considerable de les nostres classes, com ara Matemàtiques, Plàstica, Castellà i Català, en aquest bosc”.

Anna Bacardit, regidora d’Ensenyament i Universitats, manifesta el suport del consistori a aquesta iniciativa pionera a la ciutat i explica que “aquesta modalitat d’ensenyament estimula aspectes cabdals en la formació dels infants com ara la col·laboració i el treball en equip, el comportament social, la resolució de conflictes, el respecte per l’entorn i per les persones, l’atenció, la precisió, la creativitat i un llarg etcètera”. Brigitte Escolar destaca que aquest és un mètode “que uneix els nens i nenes que hi participen, que redueix sensiblement els conflictes, que els motiva en l’aprenentatge i que permet implicar-hi també les seves famílies”.

Per a dotar l’escola del terreny adequat, durant les passades festes de Nadal es van llaurar els terrenys annexos a l’escola i alumnes i famílies van ajudar a desbrossar. Aquests darrers dies, els infants ja han començat a plantar arbres fruiters i, properament, hi afegiran roures, alzines i pins. La voluntat és que, durant el tercer trimestre, ja es puguin desenvolupar les classes en el nou bosc de l’escola.


1 Comentaris

L

Lourdes Arbós

Lleida

22 de gener 2014.23:01h

Respondre

Un projecte molt engrescador per tota la comunitat educativa. Ànims!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.