TORNAR

La presentació del llibre “100 anys d’escola” omple l’auditori dels Hostalets de gom a gom

Es commemorava els 100 anys de la col·locació de la primera pedra durant la Festa Major del 1913.

societat
Dimarts, 14 gener 2014. 20:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diumenge passat va tenir lloc l’acte de cloenda de l’any del centenari de les Escoles dels Hostalets, en què es commemorava els 100 anys de la col·locació de la primera pedra durant la Festa Major del 1913.

Acte de presentació del llibre

Al voltant de 200 persones van fer petit l’auditori de Cal Figueres on es va fer la presentació del llibre i el DVD elaborats per l’ocasió. L’acte va ser organitzat per la comissió encarregada dels actes del centenari. Dalt de l’escenari Montserrat Cucurella, Bastanist Cucurella i Jordi Parcerisas van detallar com s’havia cuinat la idea, com s’havien organitzat, quines ambicions havien dibuixat i amb quin resultat es culminava la tasca de la comissió.

Finalment es va convidar als assistents a adquirí el producte amb un donatiu de 12 euros. Un cop exposada la feina feta i reivindicada la importància d’una efemèride com aquesta i després d’uns sonors aplaudiments en senyal de suport, els presents van poder gaudir de més d’una hora de vídeo que, de tant en tant, provocava sorolloses rialles en escoltar acudits i entremaliadures dels entrevistats.

Cal recordar que el DVD inclou dos vídeos: El primer conté la història de l’educació als Hostalets i el següent recull una trentena d’entrevistes a exalumnes de diferents etapes. Tot plegat va ser rebut amb un darrer aplaudiment que va culminar amb un últim agraïment per part de la Comissió i l’acte va culminar amb una destacada venda d’exemplars i un emotiu intercanvi d’idees i records entre els assistents mentre s’anava buidant el recinte.

La venda del material es va reprendre l’endemà mateix a la botiga de L’Arca que regenta Maria Cursellas i que manté el mateix import de 12 euros com a donatiu que servirà per sufragar part de les despeses que ha representat aquest gran projecte. El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de tots els que hi han participat i a l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola que ha finançat l'edició del llibre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.