TORNAR

Nova edició a Igualada del programa Cultura emprenedora a l’escola

El projecte ensenya als infants els valors de l’emprenedoria

cultura
Dimecres, 11 desembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un any més, diferents centres escolars d’Igualada acullen el programa Cultura emprenedora a les escoles, impulsat i coordinat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels Departaments de Dinamització Econòmica i d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada.

Enguany se celebra la tercera edició d’aquest programa, que té per objecte fomentar l'esperit emprenedor i les competències bàsiques dels estudiants del cicle superior d'educació primària. La idea es desenvolupa al llarg dels cursos acadèmics 2011-2015. El curs passat hi van participar 1.247 alumnes de 18 municipis de la província i es van crear 51 cooperatives escolars en 27 centres educatius.

La metodologia del programa Cultura emprenedora a l’escola consisteix a simular la creació, gestió i organització de cooperatives a l'aula. En el procés, els alumnes desenvolupen capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal que reforça l'adquisició de competències bàsiques, a la vegada que treballen la connexió entre l'escola i el món laboral. Finalment, s’organitza un mercat en el qual les cooperatives posen a la venda els productes elaborats durant l’any. Per a fer realitat el projecte, es compta amb l’assessorament de Valnalón, entitat que es dedica a la promoció de l’emprenedoria a l’escola i que té una notable trajectòria a nivell de tot l’Estat.

Aquest any el programa es desenvolupa a Igualada a les escoles dels Maristes, les Escolàpies i l’Acadèmia Igualada i compta amb la participació de 150 alumnes de cinquè de Primària. Globalment, un total de 2.119 alumnes de 53 centres educatius de 25 municipis de la província de Barcelona participaran en el projecte durant el curs 2013-2014. Gràcies a aquest projecte està previst que es creïn un total de 95 cooperatives escolars.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.