TORNAR

Joaquim Nadal: "Òdena té totes les possibilitats d'acollir el corporatiu"

El conseller del DPTOP a Òdena pel conveni del Pla de Barris

politica
Dimecres, 8 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat (DPTOP), Joaquim Nadal, ha reafirmat, amb aquesta contundència, que l'aeròdrom Igualada Òdena no té cap mancança que li impedeixi acollir l'aeroport corporatiu, D'altra banda Nadal s'ha mostrat cautelós assenyalant que si bé de moment no es coneix cap altra candidatura, no es podrà afirmar res fins que es tanqui el concurs públic, el proper 21 d'abril. En aquest sentit ha instat als tècnics anoiencs a fer un bon dossier i a treballar a fons en la proposta".

Una seixantena de ciutadans han acudit a la signatura del conveni

El conseller Joaquim Nadal acompanyat de l'alcalde d'Òdena Francisco Guisado

El conseller Joaquim Nadal ha reconegut que si bé les alternatives que s'havien proposat fins ara han estat retirades pels matexos territoris que les havien proposat, no ha volgut dir res més a l'espera que es doni per tancat el concurs per optar a l'aeroport corporatiu de Catalunya, i se sàpiguen realment les candidatures.

Si més no, el conseller ha dissipat els rumors que consideraven inviable l'aeroport a l'aeròdrom d'Igualada Òdena per la llargària de pista assegurant que 'Òdena té totes les possibilitats, un cop hagi presentat el projecte, i en tindria més si no es presentés cap altra candidatura'.

Pel que fa a la denúncia que la setmana passada feia l'ajuntament d'Igualada sobre un possible erro en els tràmits per l'adjudicació de la llicència del centre comercial de fabricants, Nadal ha assenyalat que ara 'ens hem de concentrar amb les grans oportunitats pel territori i compartir els grans projectes' assenyalant que no era el moment de resoldre aquests qüestió urbanística.

9 milions d'euros per rehabilitar el nucli urbà d'Òdena

El conseller Joaquim Nadal ha signat aquest dimarts juntament amb l’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado, el conveni per a la intervenció integral al nucli urbà d’Òdena, en el marc dels ajuts previstos a la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial.

La Generalitat atorga 4 milions i mig d'euros de subveció que es completaran amb altres 4 milions i mig que aportarà l'ajuntament d'Òdena i que es destinaran, entre altres projectes a arranjar la plaça de la Vila per valor d'un milió i mig d'euros, un i mig més per la urbanització de carrers, un milió per la construcció d'un centre de dia i 450.000 euros per un pavelló esportiu.


8 Comentaris

p

pepa

odena

29 d'abril 2009.18:59h

Respondre

senyora maria, muchas gracias, porque nos ha salvado. el aeropurto corporativo no dara miles de trabajos a nuestra comarca, esto es evidente, y el tren esta muy bien por el barrio, porque si lo sacan... Llegir més de hay lo pondran allà , con los payeses que tanto quiere y tan buenos son. es indignante. esto parece salvese quien pueda.

C

CulActiu

Anoia

8 d'abril 2009.19:39h

Respondre

Es de suposar que ningú de per aquí sap el que és realment un aeroport corporatiu. Esperem que no sigui com un abocador, presó, nuclear, petroquímica, etc. que cal compensar al territori on... Llegir més s’ubica amb circuits esportius, subvencions sobredimensionades, outlets...

De tota manera, sembla clar que pocs anoiencs l’utilitzaran.

Té tot l’aspecte de AVE. Passa per territori, però, no hi ha estació.

En aquest cas, aquest ”tren” també passarà de llarg.

Això si, la neteja dels angars, avions, jardineria, petites obres, personal auxiliar de terra, etc., serà de per aquí (o no).

A

Aitor

Igualada

8 d'abril 2009.17:50h

Respondre

Estic totalment d’acord amb el comentari d’en Jordi. En el tema de l’outlet, l’ajuntament d’Igualada ja ha fet prou el ridícul, i ara que tenim una proposta forta per part d’Òdena, el... Llegir més que s’hauría de fer es ajudar a que tiri endevant d’una vegada fent costat a Òdena.
En quant a l’aeroport, es de les millors oportunitats que han passat mai per la comarca, una de les que no s’han de deixar passar, i si ens hi fiquem tots junts podem arribar a aconseguir-la i tenir així una miqueta més de llum per la grau situació de crisi que patim des de fa temps. També afegir que si Manresa a retirat la seva proposta ha sigut més per els terrenys que tenien que per l’oposició ciutadana, i a Vic, l’oposició era més forta per el gran valor que té la Plana de Vic ecológicament. A més, al ser un aeroport corporatiu, es redueix la possibilitat de que s’utilitzi per a vols acrobàtics en gran messura, ja que ara mateix ja serveix per aixó, al ser aerodrom esportiu.

M

Maria

odena

8 d'abril 2009.15:42h

Respondre

El aeropuerto no molestará a los vecino,de ruido poco y de peligro ninguno.Con el aeropuerto vamos a tener trabajo todos. Lo siento por los payeses. fueron buenos con nosotros. pero señor nadal... Llegir més saquenos el tren del barrio.

L

Laura

Igualada

8 d'abril 2009.12:07h

Respondre

Com diu en Ricard, estem a l’espera del procés participatiu perquè tots els ciutadans puguin dir-hi la seva. I esperem que aquesta vegada no ens trepitgin, senyor Nadal, com va passar amb el Pla... Llegir més Director.

G

Gal Garcia

Igualada

8 d'abril 2009.11:56h

Respondre

Jo si visqués al barri de La Masia, Sant Pere d’Òdena, al barri de La Pau de Vilanova del Camí o fins i tot a Castellolí ja haguès muntat una plataforma. El millor és que crec que a... Llegir més l’aeroport corporatiu es podrà fer vol acrobàtic, amb l’evident risc per a la seguretat de tothom.

r

ricard

odena

8 d'abril 2009.10:48h

Respondre

ja tenim l´outlet. Enhorabona!. Perqué volem, ademés, l´aeroport? Ningú ha sabut explicar les aventatjes concretes i en canvi es molt sospitós que al menys dos territoris ho hagin rebutjat de... Llegir més manera contundent. No estarán mes informats que nosaltres?. Es evident que sorolls i nous riscos hi serán.No fora assenyat que s´expliqués be i es consultes avans que sigui tard? Si Manresa-San Fruitós i Vic-Tona ho han fet, perqué no aquí també?

J

Jordi

Òdena

8 d'abril 2009.08:54h

Respondre

Ens hem de prendre la lliçó ... PARAULES DEL SR. NADAL

Outlet Òdena
”ara ’ens hem de concentrar amb les grans oportunitats pel territori i compartir els grans projectes”. SI SENYOR!!!... Llegir més Aquest missatge va dirigit als Srs de l’Ajuntament d’igualada i el seu amic Jordi Martínez..

Aeroport Corporatiu
”L’aeròdrom Igualada Òdena no té cap mancança que li impedeixi acollir l’aeroport corporatiu”. Si us plau, Srs. CONSORCI DE GESTIÓ DE L’AERÒDROM , ara està a les seves mans la millor oportunitat per l’Anoia.

L’Anoia ja porta més de 10 anys de crisis empresarial i econòmica, NO ens podem permetre perdre cap oportunitat. Hem de pensar amb els més de 10.000 aturats.
NO més oposició i hem de fer més pinya !!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.