TORNAR

Els Premis Ciutat d’Igualada 2013 reconeixen la tasca artística i el compromís social

La gala també ha premiat la tasca compromesa de Càrites i els Caputxins

cultura
Diumenge, 24 novembre 2013. 20:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Teatre Municipal l’Ateneu ha acollit aquest diumenge, 24 de novembre, l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada de Creació Artística en la seva divuitena edició, uns premis impulsats per l’Ajuntament de la ciutat que, des de l’any 1996, aposten per reconèixer l’esforç i el treball de creadors de diferents àmbits i disciplines artístiques, de recerca i socials. En aquesta edició s’han rebut més de cent vint candidatures en les diferents categories.

Premis Ciutat d'Igualada 2013

A l'inici de l'acte s’han estrenat l’accèssit i l’obra guanyadora l’any precedent del Premi de Composició Musical Paquita Madriguera, La mar. Suite per a orquestra de corda, de Raül Contreras i Postals extraviades de Josep Oriol Gonzàlez Perelló. Totes dues han estat interpretades per l’orquestra de l’Escola Municipal de Música d’Igualada, dirigida per Concepció Ramió. La resta de la gala ha estat amenitzada pel Cor d’Homes d’Igualada, una agrupació vocal masculina creada a l'octubre de l'any 2011.

Pel que fa als guardons lliurats, Xavier Mula Ferrer ha estat el guanyador del Jaume Graells d’Art Digital, amb Sèrie de Postals. En la mateixa categoria, Violeta Noy Millat ha rebut l’accèssit amb l’obra Si tuviéramos un castillo.

En aquesta edició, el premi Joan Llacuna de Poesia ha anat a parar a mans de Jordi Cervera Nogués, autor del poemari titulat Ciutat. De la seva banda, el premi Paquita Madriguera de Composició Musical en aquesta ocasió ha estat declarat desert. En canvi, el Procopi Llucià de Fotografia, que enguany se centrava en el barri del Rec, ha estat per a la col·lecció Pell i Terra, signada per David Ribera Cos.

Han guanyat el premi Gaspar Camps de Disseny ex aequo, d’una banda Jordi Valldaura i Joan Carles, de l’estudi NYTT, amb Believe the best is yet to come i, al seu costat, Marta Viscarro Tomàs, amb Projecte d’interiorisme. Rehabilitació de l’edifici L’Empremta de Gràfiques Vilanova. El premi d’Investigació Jaume Caresmar ha reconegut el projecte El Centre Republicà d’Igualada i el republicanisme a l’Anoia, 1893-1936, presentat per Raimon Soler Becerro.

El darrer premi atorgat ha estat el Mossèn Josep Còdol al Compromís Social i Cívic, que ha distingit Càrites Arxipestral Anoia-Segarra i el Grup d’Ajuda dels Caputxins d’Igualada per la seva destacada tasca de suport als més desafavorits.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.