TORNAR

El Teatre Municipal l’Ateneu acull aquest diumenge els Premis Ciutat d’Igualada

Les categories premiades són fotografia, disseny, música, poesia, art digital, investigació i compromís social i cívic

cultura
Dimecres, 20 novembre 2013. 20:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Més de 120 candidaturess en les diferents modalitats opten aquest any 2013 als Premis Ciutat d’Igualada, que es lliuren el proper diumenge, 24 de novembre, a les 11:30h al Teatre Municipal l’Ateneu.

Cor d'homes d'Igualada

Estatueta dels Premis Ciutat d'Igualada

L’acte comptarà amb l’actuació del Cor d’Homes d’Igualada, una agrupació vocal masculina creada l'octubre de 2011 amb l'objectiu de poder treballar de manera regular el nombrós repertori existent. Els seus membres són una quinzena de cantants igualadins entre 25 i 40 anys, la major part amb una sòlida formació musical i fins i tot professional en aquest àmbit. En aquest any i mig de trajectòria, el cor ha pogut oferir cinc concerts amb bona acollida per part de la crítica. El director des dels seus inicis ha estat el vilafranquí Pere Lluís Biosca, director d'altres corals com ARSinNOVA i el grup vocal de música antiga La Xantria, a més de ser director adjunt del Cor Madrigal i el Cor Francesc Valls de la catedral de Barcelona. El 2011 va rebre el premi al millor director del Festival Internacional de cant coral de Malgrat de Mar.

Un altre aspecte notable serà l’estrena de les obres guanyadores del premi de Composició Musical Paquita Madriguera guardonades el 2012. En primer lloc s’estrenarà La mar. Suite per a orquestra de corda, de Raül Contreras, que va obtenir un accèssit en reconeixement per l’aportació pedagògica i que serà interpretada per l’orquestra de l’Escola Municipal de Música d’Igualada, dirigida per Concepció Ramió. Posteriorment, es podrà escoltar l’estrena del primer premi de composició musical de l’any passat, Postals extraviades de Josep Oriol González Perelló.

L’acte d’enguany inclourà per primera vegada el lliurament del premi d’investigació Jaume Caresmar, que antigament es lliurava en un acte dedicat als premis de recerca i que, des del 2012, es lliura de forma agrupada en un sol acte.

Les imatges a concurs del premi de fotografia Procopi Llucià es podran veure a La Sala Municipal d’Exposicions del 22 de novembre al 8 de desembre. Seguint aquest mateix objectiu es va convocar el premi de disseny Gaspar Camps, que en les edicions anteriors estava dedicat a la pintura i que, des de 2012, premia disseny produït a la nostra ciutat durant el 2012/2013 en les seves diferents vessants i compta amb el suport de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps i el col·lectiu disseny=igualada.

Com a premis més generals es mantenen el prestigiós Premi Literari Joan Llacuna de Poesia, que compta amb el suport del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI) i l’Ateneu Igualadí, el Premi de Composició Musical Paquita Madriguera, que compta amb el suport organitzatiu de l’Escola Municipal de Música d’Igualada i l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), i el Premi d’Art Gigital Jaume Graells, que compta amb el suport de CEINA i d’altres patrocinadors com Corel, La Renda Urbana i Trilogi. El Premi de Recerca Dr. Mercader, de caràcter biennal, no es lliurarà fins al 2014. També es lliurarà el Premi al Compromís Social i Cívic Mossèn Còdol, anteriorment dedicat a la narrativa, que compta amb el patrocini i suport de la fundació Sant Crist i l’Institut Municipal de Cultura.

L’entrada a l’acte és lliure i està limitada només per l’aforament, que és de 450 persones.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.