TORNAR

El vídeo-mapping del pantocrator de Taüll fet per igualadins s'inaugura aquest dissabte

L'estudi de comunicació igualadí Burzon-Comenge és l'autor del vídeo-mapping

cultura
Dimecres, 20 novembre 2013. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El vídeo mapping de l'església de Sant Climent de Taüll a través del qual es podrà veure la policromia original de l'església, i la projecció de la imatge virtual del Pantocrator original que es conserva al MNAC, fet per l'estudi de comunicació i laboratori experimental igualadí Burzón-Comenge, s'inaugura aquest dissabte.

Pantocrator de Taüll

Albert Burzón i Ester Comenge

El video mapping de Taüll l'han realitzat conjuntament l'estudi de comunicació igualadí Burzon-Comenge, d'Ester Comenge i Albert Burzón, conjuntament amb l'empresa Playmodes, que aportaran la seva experiència tècnica en el procés de mapejat. L'estudi Igualadí hi aportarà la part creativa i la construcció visual de l'audiovisual que es projectarà a les parets de l'església.

Fins ara, a l'església de Sant Climent de Taüll, només es podia veure la còpia del Pantocrator feta per Ramon Millet el 1959. La pintura original es conserva al Museu Nacional d'Art de Catalunya, el MNAC. El 1920 aquesta pintura va ser arrencada de l'església de Taüll per preservar-la de l'espoli i del temor que fos venuda a l'estranger.

Serà a partir de dissabte quan, a través de la tècnica del video mapping es mostrarà, de forma virtual, el crist majestàtic, que exhibeix el MNAC des del 1934. La pintura mural que actualment es pot veure a les parets de l'església de Sant Climent només una còpia.

A més, mitjançant la mateixa tècnica, les parets de l'església de Sant Climent de Taüll es podran veure de nou policromades. Amb les projeccions virtuals sobre les pedres es podran contemplar les pintures murals originals , tal com eren el 1123, quan l'església va ser consagrada.

La projecció es basarà en com era hipotèticament l'església, ja que no hi ha imatges de l'època ni documentació i per tant és impossible saber concretament com era Sant Climent de Taüll al segle XII.

Aquest projecte pretén donar un nou impuls turístic a la que és una de les grans icones de l'art català i aconseguir dinamitzar econòmicament la zona de la Vall de Boí.

La inauguració comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el delegat general de la Fundació “la Caixa”, Jaume Lanaspa; l’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada, i el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma

A banda del vídeo-mapping també es presentaran els treballs de rehabilitació integral de l’absis de l’església de Sant Climent de Taüll


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.