TORNAR
PUBLICITAT

S'inicia una recollida de signatures per aturar la cobertura del jaciment ibèric de Sikarra

L'adhesió a la campanya es pot fer per internet

cultura
Divendres, 8 novembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Xarxa Sikarra, integrada per diverses entitats de la Segarra Històrica ha elaborat i publicat un manifest defensant la preservació del jaciment de Sikarra, als Prats de Rei. Alhora ha endegat una campanya de recollida d’adhesions de persones i entitats. El manifest serà presentat el proper dijous, 14 de novembre a les 12 del migdia als Prats de Rei.

Reunió d'entitats i polítics per endegar les accions de la campanya #salvemSIKARRA. Autor: Ramon Montagut

Davant de la voluntat de reblir la cala arqueològica que acull les restes que es podria fer efectiva a partir del 23 de novembre, el que volen aconseguir els promotors de la campanya a través de la recollida de signatures és que s'aturi el 'projecte de soterrar allò que considerem els orígens de la nostra història' . Exigeixen als representants polítics del parlament i al govern de la Generaitat que no portin a terme el cobriment de les restes i que 'ho facin tot atenent a la importància històrica de les restes, al seu excel•lent estat de preservació, a la seva singularitat estructural, a la seva monumentalitat, a les reduïdes dimensions de la superfície a preservar i al potencial que tenen d’esdevenir un important bé comú en els àmbits social, educatiu, turístic i identitari'.

També demanen al govern que endegui 'el redactat d’un projecte de museïtzació digne i de qualitat que permeti a qualsevol visitant poder contemplar lliurement les restes de Sikarra i entendre, alhora, la seva transcendència en termes històrics, monumentals i identitaris'. Demanen, a més, que 'aquest projecte es faci sota els estàndards europeus més elevats en l’àmbit museogràfic'.

Finalment també exigeixen que 'en el marc del disseny i implementació d’aquest projecte de museïtzació la preservació de les restes sigui en tot moment una prioritat'.

En el moment de la redacció d'aquest article, s'havien recollit 194 signatures.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.