TORNAR

Josep Ramon Casas avança la televisió del futur a l'AUGA

El professor de la TelecomBCN de la UPC explica les novetats del sector

cultura
Dimecres, 30 octubre 2013. 17:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Dr. Josep Ramon Casas va avançar els secrets de la televisió del futur als alumnes de l'AUGA, el passat 28 d'octubre al Teatre Municipal l'Ateneu. Aquest enginyer de Telecomunicacions i professor de la UPC va explicar davant uns quatre-cents assistents i amb llenguatge planer, com la incorporació creixent l'espectador serà una de les novetats que es generalitzaran.

Josep Ramon Casas

Les seves primeres paraules van ser per dir que avui ja no sap defnir què es la televisió, ja que per a veure un determinat fet que s'està produint a certa o molta distància poden emprar-se diferents mitjans amb diferent tecnologia. Així, una retransmissió es pot fer pels canals televisius que hem conegut fns fa uns anys, via Internet o bé amb cable o satèl·lit, a més d'aparells amb recepció per aquestes dues últimes vies.

Des de casa estant i asseguts al mateix sofà, el Dr. Casas va destacar que cada cop més els pares miren la televisió mentre els flls interactuen amb Internet des del portàtil. Els més joves poden fns i tot veure sèries televisives abans de la seva emissió per un canal tradicional de televisió. De fet, el consum televisiu en línia creix cada dia més i moltes sèries nordamericanes guanyen adeptes, sovint sense que arribin a emetre's mai a casa nostra.

La petjada internacional de Miralles

Dilluns es durà a terme una nova sessió al Teatre Municipal l'Ateneu a partir de les 6 de la tarda sobre el cementiri d'Igualada i la figura d'Enric Miralles. Tot i això, per a molts igualadins continua amagant racons com la tomba del propi Miralles, que regularment rep les visites d'admiradors de la seva obra d'arreu del món. Un espai de memòria que aplega missatges en llengües i alfabets dels cinc continents adreçats a un dels arquitectes catalans més internacionals. Carles Crespo, l'arquitecte municipal d'Igualada, explicarà el proper dilluns 4 de novembre l'obra d'Enric Miralles amb una atenta mirada al cementiri de la ciutat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.