TORNAR

Aquest divendres, nit d'electrònica a La Bastida

Hi actuaran Alppine, Boreals i Dj.Agharta

cultura
Dijous, 24 octubre 2013. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Bastida proposa de nou un divendres musical, embrancada en la idea d'aportar un aparador més dins l'agenda cultural igualadina. En aquesta ocasió serà una nit de música electrònica amb la participació de les bandes Alppine i Boreals i la sessió de Dj. Agharta. La nit d'electrònica es durà a terme aquest divendres, a partir de les 23:00h. i el preu de l'entrada serà de 3€.

Alppine

Boreals

L'entitat ha programat i acollit al llarg d'aquest 2013 rock, indie, folk americà, música de cantautor i en breu, el 16 de novembre hi ha prevista l'actuació d'Anoia Brass Quintet, dins la programació del II Cicle de Tardor, organitzat per Joventuts Musicals d'Igualada, i aquest divendres, la música electònica se sumarà a la seva oferta musical.

Alppine, una mescla a mig camí entre l'analogia i l'electrònica

La banda Alppine ha debutat aquest any amb dues propostes auto-produïdes, “Intro EP” i la darrera “Cristal EP'' que es pot escoltar al portal bandcamp. La banda, formada en un inici per Diego Delgado i Alberto Bermejo ha anat rebent col·laboracions fins a trobar en Marta Capdevila una veu que s'emmotlla a la línia editorial d'aquest grup d'electrònica. “Cristal”, tema que podem trobar en el seu segon EP afirmen que 'no dóna treva'. Amb un inici que recorda els primers passos de Parts & Labor, tota la densitat sonora que concentra es construeix de forma pausada, afegint-se passa rere passa fins a construir uns ritmes més que ballables. “Light breakes”, carregada d'atmosferes construïdes a partir de l'eco en la percussió o la saturació de teclats i guitarres sosté la veu de Marta Capdevila i el puntejat melòdic. Una mescla a mig camí entre l'analogia i l'electrònica que cerca seduir a partir de minúsculs detalls amb calidesa i sonoritats lleus una audiència a qui se li encarrega la tasca d'imaginar-se què poden ser esquitxos de llum.

Boreals. Fins als confins de la geografia

La segona banda de la nit, Boreals està integrada per Miquel Serra -teclats i electrònica-, Víctor Paradís -guitarra i veu- i el seu germà Xavier -teclats, sintetitzador i veus-. Tres “[...] científics socials experts en cognició auditiva” que iniciaren la seva posada en escena a partir de “Rome EP” (2011), nou talls que encara avui es poden descarregar de forma gratuïta al portal Bandcamp.

Amb “Grecia EP” (Irregular, 2013), considerada la 3a millor demo nacional, segons Mondosonoro, la nova mostra, produïda íntegrament a través del segell va incloure 3 temes, presentació del què ha estat el seu primer LP, “Antípodas”. Nou cançons que volen portar al qui les escolta als confins de la geografia.

La nit clourà amb una sessió de Dj. Agharta, 'música ballable un 120%', com s'afirma des de la organització.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.